اخلاق مردگی در ایران گفتم: آقاجون مرکز مطالعات ژاپن با انتشار صفحه اول روزنامه وطن امروز با تاکید بر اینکه حداقل اصول روزنامهنگاری احترام به سران کشورها است از تیتر سخیف وطن امروز در مورد دیدار سران دو کشور در ژاپن انتقاد کرد.
گفت: مردم ژاپن سال هاست که کنار خانواده به تماشای مسابقات ورزشی رفته و پس از بازی ، استادیوم یا سالن ورزشی را پاکتر از لحظه ورود ترک می کنند اما اینجا ایران است . هنوز بعد از هر بازی فهرست خسارات وارده تهیه و تحویل می گردد ، هنوز زنان بدلیل حضور مردان ممنوع الورودند.
گفتم: یعنی فرهنگ عمومی مطبوعات را به رویه غیر اخلاقی کشانده است؟
گفت: فرهنگ عمومی به مرور توسط گروه های مرجع رنگ می گیرد و پس از مدتی گروه مرجع را ناچار از تبعیت می کند ، چنانچه یرخی علما پس از اصرار بر خرافه گرایی جماعت به مرور ناچار از پذیرش و ترویج دین عوام می شوند ، هاله ی نور دور سر احمدی نژاد و دیدار تبلیغات انتخاباتی رئیسی و تتلو در مشهد مقدس را به یاد بیاورید.
گفتم: با فرض اینکه از روزنامه سیاسی مانند وطن امروز هم نباید انتظار درک شرایط بسیار دشوار و محتاج خروج از بحران های خود ساخته کشور را داشت ، اما اخلاق که علی الظاهر باید جزء لاینفک مسلمانی باشد.
گفت: چهل سال تلاش کردیم بگوئیم برخلاف سخن مقام ساواک خطاب به امام (ره) کار سیاسی می تواند فارغ از ابتلا به رذائل اخلاقی هم باشد که نشد و امروز مردم ژاپن روزنامه وطن امروز را که حتما آینه بخشی از ایران است به اخلاق و ادب دعوت می کنند!؟
گفتم: به قول مرکز مطالعات ژاپنی ، تیتر وطن امروز نمی تواند به معنای اخلاق گریزی و بی ادبی جامعه ایران امروز باشد.
گفت: امروز هتک حرمت و آبروی افراد از مسئولیت های اخلاقی و اجتماعی شمرده می شود ، امروز به هر بهانه با سیل فحاشی در کامنت مطالب مواجه هستیم ، امروز حتی در شب ۲۱ ماه مبارک و قرآن به سر باید از زبان روحانی مجلس اهانت ، غیبت و تهمت علیه فلان شخص شنیده شود ، امروز رئیس جمهور محبوب دیروز را می توان بی هیچ مسئولیت پذیری لعن و تکفیر کرد.
گفتم: جنتی امام جمعه موقت تهران (۱۳۹۳) در روز درگذشت پادشاه عربستان مردم را دعوت به شکرگزاری و شادی می کند از یک روزنامه نویس جوان غیر مسئول چه انتظار باید داشت.
گفت: امیدوارم مردم ژاپن با خاطرات خوبی که از اخلاق و رفتار جوانان جویای کار ایرانی در دهه هفتاد به خاطر دارند بی اخلاقی این روزها را فراموش کرده و حتما درک می کنند که رئیس جمهور منتخب مردم ایران مورد تحقیر ، توهین و اهانت هر روزه تریبون های رسمی است و ما شرمنده هستیم که میزبانی جناب آبه نخست وزیر ژاپن که بدنبال راهی برای کاهش آلام مردم ایران است هم با بی ادبی تریبون داران کشورمان همراه شد.
گفتم: رئیسی رئیس قوه قضاییه دیروز در اظهار نظری بسیار مهم تاکید کرد بازداشت افراد به منظور جمع آوری ادله ممنوع است ، باید ابتدا دلایل را جمع آوری و سپس درصورت ضرورت حکم دستگیری صادر گردد.
گفت: رئیسی با چهل سال سابقه مدیریت عالی در قوه قضاییه بهتر از هر مقامی می داند که یکی از بندهای فرمان ۸ ماده ای امام راحل به موضوع مذکور تاکید داشت که هرگز مورد باور و عمل قرار نگرفت که امروز رئیسی بعنوان اقدامی اصلاحی ناچار از تکرار بند مذکور از فرمان امام است.
گفتم: مسئول بسیج یکی از دانشگاه ها سال گذشته پس از بازگشت از احضار دادستانی استان توضیح داد که فرمان ۸ ماده ای امام را بدون ذکر نام در نشریه منتشر کردیم ، مرجع قضایی به جرم لحن تند متن و تلاش برای تشویش اذهان عمومی مسئول بسیج دانشجویی رااحضار کرده بود.
گفت: رئیسی هم حتما می داند که در همین حوادث اخیر بسیاری از افراد بازداشتی باید پس از بازداشت تعیین هویت و سپس برای کشف ادله مورد بازجویی قرار گرفته تا مرحله اعتراف تلویزیونی هم کشانده شدند ، لذا از رئیس پر سابقه قوه قضائیه انتظار می رود بجای دستور ابتدایی خبر برخورد با متخلفین ، از رویه قانونی را خدمت مردم گزارش می کرد.
گفتم: پس از برخوردهای توهین آمیز برخی جریانات قدرت و دنباله های حزبی و رسانه ای نسبت به تلاش چهره های بین المللی برای پیگیری حل مشکلات ایران از بن بست آمریکا می توان به شکل گیری تلاش جدید مقامات دیگر کشورها در عرصه بین الملل امید داشت.
گفت: آقاجون تا زمانی که از جنگ ، تحریم ، تهدید همه جانبه و بسیاری از بلایای وارده بعنوان نعمت الهی و فرصت خود سازی استقبال می کنیم نباید به تلاش دیگران امید داشت.
|