إنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَةً لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ گفتم: رییس قوه قضاییه پس از دستگیری یکی از مسئولین دفاتر روسای قوه قضایی سابق و بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه تاکید کرد: برخورد با کارکنان و قضات نادرست ضعف دستگاه قضایی نیست.
گفت: برخورد با متخلفین دستگاه قضایی قطعا می تواند نمودی از قوت و سلامت هم باشد اما باید به چند نکته هم توجه کرد.
*وجود عناصر فاسد به معنای نارسایی روند بکارگیری نیرو در گزینش و ضعف ساختار و رویه های نظارتی است.
*وجود عناصر فاسد در سیستم قضایی به دلیل اهمیت جایگاه قضایی به مثابه رسمیت فساد در تمام ارکان است.
*مفسده ناشی از عملکرد یک عنصر قضایی فاسد هرگز قابل جبران نیست.
لذا آسیب شناسی مستمر چرایی فساد پذیری سیستم قضایی تا اصلاح و نظارت چند لایه از اوجب واجبات مسئولین قضایی است.
گفتم: وقتی فردی مانند مرتضوی دادستان عمومی و انقلاب تهران یا قاسم زاده بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه و ... بعنوان مجرم دستگیر و روانه زندان می شوند چگونه می توان فسادزایی مستقیم و غیر مستقیم در پروندهای تحت رسیدگی عناصری از این دست را مورد بررسی ، دادرسی و احقاق حق قرار داد؟
گفت: کشف و فساد زدایی از عملکرد کادر اداری و قضایی بدلیل توزیع آثار ظلم و خیانت در حق صاحبان پرونده قطعا ناممکن است و از جمله حقوق عمومی است که به واسطه فساد کارگزاران بر ذمه حکومت و حاکمان قرار می گیرد.
گفتم: مثلا اکبر طبری از اعضای دفتر ریاست پیشین دو رییس قوه به اتهام فساد اداری و مالی یا اعمال نفوذ و کارچاق کنی در پروندهای قضایی بازداشت و در مراحل رسیدگی است چگونه می توان از حجم فساد نامبرده با اثر گذاری در پرونده های قضایی ۲۰ سال گذشته مطلع شد؟
گفت: فساد عناصر شاغل در سیستم قضایی به دلیل اطاله دادرسی ، ناکارآمدی سیستم قضایی و حقوقی ، اثرپذیری دادسرا و قضات از تمایل سیاسی و امنیتی حاکمیتی و ضابطین قضایی یا حجم میلیونی پرونده های ورودی سالانه و اتکا بر تشخیص عناصر قضایی و مسیر بسیار طولانی و ناهموار دادخواست مجدد و غیره ناممکن است.
گفتم: برای برخورد با آثار فساد قضایی مثل عملکرد امثال مرتضوی ، طبری ، قاسم زاده و قطعا صدها و صدها مورد ناپیدای مشابه چه می توان کرد؟
گفت: مدیر کانال خبری انتخاب در مورد فسادد اخلاقی بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه که دقیقا مشابه چیزهایی است که در مورد خلفش مرتضوی قبلا گفتند می نویسد.
*اهالی رسانه چه ها که از دست او نکشیدند! هر روز متهمان و شاکیان پشت درِ اتاقش صف هایی طویل می بستند! روزی نبود که رفتار خارج از آدابش باعث تکدر خاطر مراجع و متهم نشود!
*طی دو سال بیش از ۵۰ بار مرا احضار کرد مكرراً حکم جلبم را صادر و ۲ بار دستور فیلتر سایت انتخاب را تحت عنوان پیشگیری از وقوع جرم صادر کرد!
*گویا دستور از بالا آمده بود، دادستان وقت تهران آقای دولتآبادی که او نیز وضعی بهتر از قاسم زاده ندارد پس از دیدار با شاکیان پرونده فی الفور دستور حذف اخبار را صادر می کرد!
*به مقام ارشد دادسرا گفتم اخبار را حذف نمی کنم مگر به حکم مکتوب! عصبانی شد که به من می گویی حکم بده؟! یا حذف کن یا همین الان دستور بازداشتت را می دهم و پرونده ات را پیش فلان قاضی می فرستم که زیر ۱۰ سال بهت حکم ندهد!
*بارها دیدم که با مشاهده افراد ثروتمند دست و پایش شُل می شود! دو بار به خاطر شکایت حسین هدایتی در اتاق بازپرسی قاسم زاده بودم هر دوبار وقتی هدایتی به داخل اتاق آمد چنان شوق و ذوقی می کرد و از صندلی اش به برمي خواست که گویی حلّال مشکلاتش را دیده!
گفتم: بهرحال با فرض اینکه رئیسی از سلامت و اراده مبارزه با فساد در قوه قضاییه برخوردار باشد نقطه آغاز کجا است؟
گفت: اگر هر ایرانی فقط یک بار حتی بعنوان مالباخته به دادسرا و دادگاه مراجعه کند به روشنی عمق فساد را درک و لمس خواهد کرد چنانکه بسیاری از کارشناسان و اندیشمندان فساد جامعه را تبلور فساد قوه قضاییه می دانند.
*سیستم قضایی خواهان سلامت، بی هیچ تاخیری بدنبال ایجاد شرایط مناسب برخورداری آحاد مردم از خدمات حقوقی وکلا خواهد بود بدون برخورداری مردم از خدمات حقوقی وکلا تحقق عدالت و سلامت قوه قضاییه شوخی یی بیش نیست.
*رئیس قوه قضاییه باید به نحوی به اصلاح قوانین اقدام کند که وکلا سطحی از مصونیت در برابر دادسراها و دادگاه ها را احساس کنند سیستم قضایی که به محاکمه وکیل به جرم وکالتش اقدام کند هرگز به ساحل سلامت نخواهد رسید.
گفتم: یعنی هیچ دادسرا و دادگاهی نباید بدون حضور موثر وکیل قادر به مواجه با متهم باشد؟
گفت: رئیسی باید بداند که بدون توجه به اصول فصل سوم قانون اساسی علی الخصوص اصل ۳۵ هیچ اصلاح و فساد زدایی از سیستم قضایی ممکن نبوده و نیست که فرمود: فتِلْكَ بُيُوتُهُمْ خَاوِيَةً بِمَا ظَلَمُوا إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَةً لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ
|