برآورد نتایج و هزینه جنگ گفتم: آقاجون سپاه نیوز به نقل از فرمانده هوا فضا نوشت:
*ناو هواپیمابری که حداقل ۴۰ تا ۵۰ هواپیما بر روی خود دارد و شش هزار نیرو در خود جمع کرده در گذشته برای ما یک تهدید جدی بود اما الان یک سیبل است.
*وضعیت پایگاههای آمریکا در منطقه طوری است که انگار گوشتی در زیر دندان ما هستند.
گفت: تیتر امروز کیهان هم نوشت ترامپ ترسو تر از این حرفها است ۸۰۰۰ نیروی آمریکایی زیر پنجه ایرانند.
گفتم: نیروهای آمریکایی به درخواست یا موافقت دولت ها در قالب پایگاه های دریایی ، هوایی و ویژه در آب های بین المللی دریای عمان و خلیج فارس تا سواحل یا خاک کشورهای عمان ، عربستان ، بحرین ، امارات ، کویت ، عراق ، ترکیه ، افغانستان و پاکستان مستقر هستند.
*بنابر اعلام مکرر و رسمی دولت های مذکور مجاز به حضور در هر درگیری احتمالی با ابران نخواهند بود.
*اگر ناوگان دریایی آمریکا پیش از درگیری آب های بین المللی خلیج فارس را ترک و از پایگاه های مستقر در کشورهای همسایه نیز اقدامی نداشته باشد عملا سیبل های مورد نظر فرماندهان از دسترس خارج نخواهند شد؟
*آیا در چنین شرایطی تهاجم به نیروی آمریکایی مستقر به منزله آغاز جنگ با کشور میزبان تلقی نیست؟
*آیا هزینه نبرد همزمان با چند کشور محاسبه و برآورد شده است؟
گفت: حتما فرماندهان در خصوص موارد مذکور برآوردهایی دارند که اسرار نظامی محسوب و منطقا قابل ارائه به افکار عمومی نیست؟
گفتم: یعنی چنین برآوردی نباید حتی در اختیار مقامات سیاسی و اجرایی قرار گیرد تا از آمادگی لازم و البته ممکن برخوردار باشند؟
گفت: البته نظریه پردازی و برآورد لزوما با واقعیت و ظرفیت های عملی قابل دسترس منطبق نیست مانند اعلام آمادگی تمامی دستگاه های کشور برای مقابله با آب گرفتگی و سیل کرمانشاه و ایلام تا لرستان و خوزستان که علی رغم تمامی مجاهدت های بی نظیری که شاهد بودیم نمی توان و نباید نقاط ضعف را نادیده گرفت.
*مشاهده مدیریت میدانی ساخت دیواره و سیل بند متاسفانه و علی رغم گذشت ۳۷ سال یادآور خاطره ساخت سنگرهای انفرادی و بنه های تدارکاتی زیر گلوله دشمن در عملیات والفجر مقدماتی و والفجر ۱ با تکنولوژی بیل و گونی بود.
*تصویر مردمی که بجای گونی خاک و شن نقش سیل بند و دیواره را ایفا می کردند غرور آمیز اما تکان دهنده بود، یادآور روزهایی در ۳۷ سال گذشته که نیروی پیاده برای امکان ادامه عملیات در فتح المبین باید داوطلبانه روی سیم خاردار خوابیده یا وارد میدان مین شوند صحنه هایی که موید روح ایثارگری و فداکاری در عین فقر امکانات و مدیریت عملیاتی است.
گفتم: آمریکا را به جنایت در ویتنام و شلیک به هواپیمای مسافری ایران و هزاران جنایت از این دست می شناسیم، آیا ما نیز در صورت لزوم از آمادگی لازم و در حمایت از مردم از آمادگی به مثل برخورداریم؟
گفت: پاسخ به سوالاتی از این دست صرفا در حوزه صلاحیت فرماندهی عالی دفاعی کشور بوده و حتی فرماندهان نظامی قادر و صالح به توضیح نیستند، اما سابقه دفاع مقدس یادآوری می کند که فرماندهان عالی رتبه میدان نیز می توانند در شرایط دشوار با ارائه فهرستی بلند از نیازها به خاتمه نبرد بیندیشند.
گفتم: همانطور که فرمانده هوافضا از ناوهای هواپیما بر تا پایگاه های ثابت دشمن به سیبل های سهل الوصول برای ما یاد کردند مواردی از ما هست که برای دشمن سهل الوصول به نظر برسد؟
گفت: آقاجون براساس منطق و عقلانیت نظامی بیان عمومی نقاط آسیب پذیر خودی قطعا اقدامی نادرست و حتی به حق قابل پیگرد قانونی است، در عین حال باید برای قطع فوری دسترسی دشمن به مراکز و تاسیسات حیاتی و حساس علی الخصوص در منطقه اقدام کرد.
*همانطور که در تمام روزهای دفاع مقدس نیروهای نظامی کشورمان موفق شدند پایانه استراتژیک خارک را از دسترس نیروی هوایی عراق در امان و فعال نگاه دارند هرچند تاسیسات امروز کشور بسیار فراتر از گذشته باشد.
|