نگاهی دیگر (قسمت سیصدوشست نهم ) گفتم:آقاجون پس از اعلام رئیس جمهور در مورد تنگه هرمز و سایر تنگه ها با فضای سیاسی و بین المللی متفاوتی روبرو شدیم.
- فرمانده سلیمانی در بیانی قابل تقدیر خطاب به رییس جمهور آمریکا فرمودند بعنوان سرباز از طرف رئیس جمهور ایران به شما پاسخ می دهم.
- اثابت موشک یمنی به ناوچه پیشرفته و رادار گریز یا نفتکش سعودی در باب المندب پیام آور ناامنی همه جا برای عربستان بود.
گفت: ایران پس از برجام با ارجاع پرونده یاغی گری آمریکا به دادگاه کیفری بین المللی در صدد دستیابی به دومین دستاورد بزرگ دیپلماسی است.
- رئیس جمهور بر تمایل ایران نسبت به جذب دوستی عربستان ، امارات و بحرین اشاره نموده و ضمنا بر آمادگی ایران برای نا امن سازی تمام تنگه ها تاکید فرمودند.
- فرمانده سلیمانی بر ادبیات غرور انگیز دکتر ظریف در برابر وزیر خارجه آمریکا تاکید فرمودند "که هرگز یک ایرانی را تهدید نکنید" همزبانی یی که دلگرمی آحاد مردم را به همراه دارد.
گفتم: برخی از کارشناسان نیز از اتخاذ مواضع تند توسط رییس جمهور انتقاد کرده و ادبیات تند فرماندهان در پاسخ به مقامات آمریکایی را کافی می دانند ضمنا همگرایی و دوستی با کشورهای پیرامونی را توصیه می کنند.
گفت: رهبری و رئیس جمهور در دیدار اخیر با سفرا به صراحت بر گسترش همکاری ، مذاکره و مناسبات تاکید فرمودند.
- اما همسایگان باید ضمن باور تمایل به دوستی از طرف ایران به درک درستی از قدرت و اقتدار ایران نیز برسند.
- باید درک کنند تمایل به دوستی ایران از سر نیاز و استیصال نیست.
- باید بدانند با اتکا به حضور نظامی قدرت های فرا منطقه ای نمی توانند به برابری پایدار با ایران برسند.
گفتم: تهدید به بستن تنگه هرمز تهدید کشورهای همسایه و خلاف منافع ملی ایران نیست؟
- آیا بستن باب المندب توسط نیروهای یمنی به افزایش حضور نظامی قدرت های فرامنطقه ای منجر نمی شود؟
- آیا از نظر عملی امکان مسدود کردن تنگه هرمز یا باب المندب وجود دارد؟
گفت: نیروهای فرامنطقه از سال های دهه ۴۰ در خلیج فارس حضور داشته و در کشورهای جنوبی خلیج فارس مستقر می باشند بنابراین طی چهار دهه گذشته شاهد وقوع هیچ اتفاق جدیدی نبودیم.
- قدرتهای بزرگ نظامی حتی در شرایط برخورداری حداقلی کشورمان از تسلیحات و امکانات سال های ۶۷-۶۴ اشاره به مسدود سازی تنگه هرمز یا اقداماتی از این دست را بسیار جدی تلقی می کردند.
- یمن در شلیک نامتقارن و موفق موشک به سمت ناوچه رادار گریز و نفتکش سعودی بسیار قدرتمند تر از توان نظامی ما در خلیج فارس ۶۷-۶۴ قرار دارد.
- همزمان با ورود مستشاری ایران به عراق و سوریه شاهد ورود ارتش ائتلاف به فرماندهی عربستان و تحت عنوان عملیات طوفان قاطعیت به یمن بودیم ، ما خاتمه داعش در سوریه و عراق را اعلام کردیم و عربستان که قرار بود موضوع یمن را چهل روزه خاتمه دهد پس از چهار سال در آستانه ی تجربه تلخ دریافت قدرت تسلیحات جدید نیروهای نظامی و مردمی یمنی است.
گفتم: در دهه شصت هم چنین تجربیاتی در خلیج فارس داشتیم؟
گفت: مرحوم آیتالله هاشمی در خاطرات یکم مرداد۶۶ نوشتند:
کاروان اسکورت آمریکایی از تنگه هرمز عبور کرد اضطراب و دلهره در خیلی از جاهای دنیا وجود دارد
ما نگران نیستیم چون کنترل کار به دست خودمان است اگر ما درگیر نشویم آنها درگیر نمیشوند ، خیلی میترسند به سپاه و ارتش دستور لازم را دادهایم
آمریکاییها تبلیغات زیادی برای بزرگ نمائی طرح اسکورت کشتیهای نفتی کویت و ارعاب ما به راه انداختهاند.
دویست خبرنگار برای پوشش خبری به کشورهای جنوب خلیجفارس آمدهاند.
خدا کند که سرافکندگی آنها و عزت اسلام پیش آید ما به این گونه امدادهای غیبی امید داریم همان گونه که در مورد ناو استارک و کشتیهای شوروی پیش آمد.
گفتم: جریانات و گروه های مختلف داخلی در چنین شرایطی برای سربلندی و عزت ایران اسلامی چه وظیفه و مسئولیتی به دوش دارند؟
گفت: آقاجون همانطور که مقام معظم رهبری تاکید فرمودند باید همه متحد و یکدل پشتیبان دولت باشند همان گونه که فرمانده سلیمانی تاکید کردند باید همه خود را سربازی فداکار و بی ادعا بدانند تا کشتی مستحکم ایران با اتکا بر همدلی و همزبانی ملی در شرایط دشوار کنونی با صحت و سربلندی به ساحل اطمینان درآید.
|