نگاهی دیگر (قسمت دویست وپنجاه وپنجم) گفتم: آقاجون شورای عالی فضای مجازی ادامه فعالیت تلگرام در ایران را منوط به رعایت ۵ شرط اعلام کرد.
۱- دریافت مجوز
۲- ذخیره داده کاربران ایرانی در داخل
۳- جلوگیری از دسترسی بیگانگان
۴- عدم پاسخگویی به درخواست دسترسی به دادهها
۵- صیانت از حریم خصوصی کاربران
۶- پاسخ به استعلامات مراجع قضایی
گفت: مگر نه اینکه دقیقا بدلیل پایبندی تلگرام به شروط ۳ ، ۴ و ۵ (مخالفت با درخواست دسترسی دولت ها به داده های کاربران) پس روسیه در حال مسدود سازی در ایران نیست و مگر نه اینکه شروط ۱ ، ۲ و ۶ با هدف ایجاد امکان دسترسی امنیتی به داده های کاربران کشورمان مورد تاکید قرار گرفته است.
گفتم: موافقت با ایجاد دسترسی امنیتی به داده های کاربران چه مشکلاتی برای ادامه فعالیت تلگرام خواهد داشت؟
گفت: آقاجون تلگرام بعنوان سامانه پیام رسان ظرف کمترین زمان ممکن به بزرگترین محل گفتگوی ملی و فراگیر صدها هزار گروه ریز و درشت مردمی ایران با بیش از ۵۰ میلیون کاربر تبدیل شد.
1- بیش از ۸۵% ایرانیان فعال در فضای مجازی به تلگرام پیوسته و فعالیت جدی در شبکه های اجتماعی را تجربه کردند.
2- حضور فوق العاده و گسترده اکثریت فعالان فضای مجازی در تلگرام باعث گردید مهمترین پایگاه های اطلاع رسانی کشور مانند دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری ، مراجع تقلید ، گروهها ، احزاب و غیره نیز به تلگرام به پیوندند.
3- بسیاری از افراد جامعه برای اولین بار در تلگرام لذت گفتگوی دو سویه و دوری از مونولوگ گویی را لمس کردند.
4- تلگرام در کمترین زمان ممکن به مهمترین بستر ایجاد جریان خبری متفاوت و مغایر با رسانه های انحصاری مانند صدا و سیما تبدیل گردید و مردم قادر به خبر گیری و خبرسازی خود خواسته شدند.
5- حکم دادگاه عالی روسیه مبنی بر فیلترینگ تلگرام موفق به کاهش اعضای جامعه حدود ۱۵ میلیون کاربر روس نشده است شرایطی که ما در دی ۹۶ تجربه کردیم.
6- امید که اصرار به تکرار تجربه در هم شکسته مبارزه غیر معقول با گیرنده ماهواره به شکلی گسترده و جدی تر در فضای مجازی که بواسطه حضور آزادانه و با اطمینان خاطر مردم در شبکه های اجتماعی است تکرار نگردد.
|