تاريخ انتشار: 15 فروردين 1397 ساعت 18:47:22
نگاهی دیگر (قسمت دویست وسی وهشتم)


گفتم: آقاجون فیروز آبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی از احتمال فیلتر تلگرام بدلیل مسائل مالی و قانون ثبت شرکتی خبر داد.
گفت: همزمان با فیلتر دی ماه سال گذشته عدم همکاری تلگرام در انتقال سرور به ایران ، ایجاد دسترسی امنیتی و استفاده عناصر آشوب طلب اعلام شده بود حتی سردار جلالی رییس پدافند غیر عامل از استفاده دشمن از تلگرام علیه کشورمان سخن گفته و بر ضرورت توقف فعالیت تلگرام در ایران تاکید کرد.
گفتم: جدای از مواضع امنیتی سال گذشته و اقتصادی این روزها در ضرورت متوقف ساختن بهره گیری مردم از کانال پیام رسان تلگرام واقعا مشکل استقبال بی نظیر مردم ایران از تلگرام چیست که به زعم امثال سردار جلالی بعنوان خط مقدم دشمن یا به فرمایش فیروز آبادی بدلیل اخلال در فعالیت اقتصادی بهرحال باید متوقف شود؟
گفت: شبکه پیام رسان تلگرام مانند هزاران شبکه مشابه در جهان به فعالیت پیام رسانی متراکم بین گروه های مختلف پرداخته است سرویسی که علاوه بر اطلاع رسانی یکسویه خبری ، برای علاقمندانی که تمایل و اداره شخصی خود را در لیست مخاطبین و گیرندگان خبر قرار می دهند فرصتی را فراهم ساخت تا افراد گروه های خود ساخته اجتماعی بتوانند گفتگوها و مطالب مورد علاقه را با سایر اعضا به اشتراک بگذارند گروه های ایجادی در شبکه پیام رسان که تماما به یک اندازه قادر به مشارکت و فعالیت در گروه خود هستند.
گفتم: اصولا ایجاد بستر فنی برای ترغیب مردم به گسترش روابط متقابل و پویای اجتماعی اقدامی مثبت و ارزش مند تعریف می شود روابط همزمان گروهی که حتما می تواند به تبادل اخبار و اطلاعات مفید و رشد افراد گروه را در پی داشته باشد علی الخصوص که افراد ، همزمان در گروه های مختلف عضو و عامل امکان انتشار بسیار گسترده تر اطلاعات و اخبار را با انتقال مطالب کانال به سایر کانالها فراهم می کنند.
گفت: همانطور که از اظهارات سردار جلالی رییس دفاع غیر عامل کشور قابل استنباط است دقیقا مشکل در همین کارکرد فوق العاده شبکه های پیام رسان متراکم با مخاطبان انبوه است کارکردی که عملا اطلاع رسانی انحصاری رسانه ملی را با چالشی غیر قابل عبور مواجه و طبیعتا مردم موارد قابل مطالعه و شنیدن را شخصا از بین انبوهی از داده های ورودی انتخاب می کنند و می توانند با انتخاب بعنوان عامل باز نشر اثرگذاری کنند.
گفتم: بهرحال با منطق امثال سردار جلالی یا فیروز آبادی با توجیه امنیتی یا اقتصادی فیلتر تلگرام و الزام مردم برای نقل مکان به پیام رسان های داخلی گریز ناپذیر خواهد بود؟
گفت: ایکاش امثال سردار جلالی و فیروز آبادی از حوادث دی ۹۶ درس می گرفتند شاید فراموش کرده باشند که سیاست فیلترینگ از زمانی که مشرکین پنبه در گوش افراد ورودی به مکه می گذاشتند تا زمانی که شوروی در حوزه رسانه تک زبان و تک کانال اداره می شد یا وقتی ویدیو و آنتن ماهواره جرم شمرده شد هرگز چاره ساز نبوده و نیست امثال جلالی شاید فراموش کرده اند که پس از اعمال فیلتر دی ماه ظرف یک هفته از ۳۵ هزار نفر در اولین روز تا چند میلیون نفر در روزهای بعد با نصب بسیار ساده فیلتر شکن و بر خلاف خواست امثال سردار جلالی فعالیت در تلگرام را ادامه دادند.
گفتم: چرا علی رغم ایجاد چند شبکه داخلی پیام رسان مانند سروش و انتقال دستگاه های حکومتی از تلگرام مثلا به سروش و تبلیغ فراوان صدا و سیما جهت ترغیب مردم به سروش پذیری همچنان شاهد استقبال و اصرار عمومی به استفاده از تلگرام هستیم؟ اصرار بر ماندگاری در تلگرام و اکراه از ورود به امثال سروش که تصمیم به توقف تلگراف انجامید؟
گفت: مهمترین کارکرد تلگرام احساس امنیت افراد در تبادل دیدگاه های گروه های مختلف اجتماعی است گروه هایی که به سرعت و شدت در حال گسترش ، هم پوشانی و دقت افزایی هستند. گروه های اجتماعی که آحاد مردم را قادر ساخته بتوانند به یک اندازه گوینده و شنونده باشند. گروه هایی که بنظر محل غلبه دیالوگ به مونولوگ باشند که حتما برای بسیاری خوشایند نبوده و نیست تلگرام عملا باعث گردید سرعت انتشار متقابل سینه به سینه اخبار و توزیع اطلاعات توسط آحاد مردم به سمت صفر میل کند.
گفتم: علی رغم مسائل مذکور علی الظاهر تصمیم به مسدود سازی فعالیت در پیام رسان تلگرام با هدف اعلامی صیانت از حقوق و حریم مردم جدی است آیا ده ها میلیون ایرانی فعال در تلگرام به درک مشترک با ادعای مذکور خواهند رسید؟
گفت: آقاجون صدا و سیما طی سال های گذشته شاید در هزاران نوبت با دعوت بینندگان به ارسال پیامک نتیجه را به مثابه قضاوت مردم اعلام می کند بنابراین امثال سردار جلالی و فیروز آبادی نیز می توانند حضور بیش از پنجاه میلیون ایرانی در تلگرام و استفاده میلیون ها هم وطن طی چند روز از فیلتر شکن را نیز اینچنین بدانند ، مگر برخی امامان جمعه اخیرا تاکید نکردند که تجمع قابل توجه مردم حتی به مثابه رفراندوم تلقی می شود؟

  تعداد بازديدها: 3452
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=79667
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.