طنز تلخ "گفتگو" (قسمت صدو سی و هشتم)
گفتم: آقاجون بعيدی نژاد سفیر ایران در انگلستان در آستانه سفر وزير خارجه انگليس به ايران اظهار داشت سیاست گذشته انگلیس بسیار تحت تاثیر سیاست عربستان سعودی در منطقه بوده است و انگلیس به گونهای راهبرد عربستان در منطقه را پیگیری و اجراء میکرد.
گفت: انگليس طی 400 سال حاکميت استعماری به 90% از کشورهای جهان تهاجم و نسبت به اشغال يا مستعمره داری آنها اقدام کرده است.
روباه پير در حال حاضر نيز بوسيله مديريت 23 دولت مستعمره ، 19 دولت عضو کشورهای دارای قلمرو مشترک و 53 دولت عضو اتحاديه کشورهای همسو با انگليس بر بيش از 65 رای مجمع عمومی سازمان ملل مستقيما نفوذ دارد.
پير استعمار سازنده قلمرو و ترکيب حاکميتی بخش قابل توجهی از کشورهای عربی و افريقايی پس از انقراض خلافت عثمانی و جنگ جهانی اول بوده است.
انگليس با صدور بيانيه بالفور در 2 نوامبر 1917 خانه ملی برای يهوديان را پايه گذاری کرد چنانکه در 7-1948 پس از جنگ جهانی دوم فلسطين تحت اشغالش را در اختيار آژانس يهود قرار داد تا در 14 مه 1948 يعنی چند ساعت قبل از پايان حاکميت انگليس بر فلسطين تشکيل کشور اسرائيل اعلام گردد اقدامی که پس از چند دقيقه توسط شوروی و آمريکا حمايت و تثبيت گرديد.
معتقديم بخش قابل توجهی از فرقه سازيهای موفق جهان مانند وهابيت ، بهائيت ، احمديه يا فراماسون و بسياری ديگر توسط اين عجوزه هزار رنگ ساخته و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
آمريکا نيز حداقل طی دهه های گذشته تنها آغازگر جنگ هايی است که همراهی انگليس را داشته باشد.
گفتم: يعنی بدليل گذشته سياه و قدرت استعماری انگليس نبايد به همکاری معمول و متقابل با اين کشور اميد داشت؟
گفت: انگليس نيز حتما می تواند مورد همکاری و در چارچوب حداکثرسازی امنيت و منافع کشورمان مورد بهره برداری قرار گيرد و چه بسا بدليل برخورداری از نفوذ غير قابل انکار جهانی که در اختيار دارد ارتباط گيری با اين عجوزه هزار رنگ اجتناب ناپذير باشد مشروط بر اينکه مبتنی بر درک درست و تحليل مناسب از ماهيت ، اهداف و راهبردهای جهانی و منطقه ای اين کشور برخوردار باشيم.
گفتم: يعنی اينکه بعيدی نژاد، انگليس را در حال فاصله گيری از راهبرد و سياست های منطقه ای عربستان دانسته قابل خدشه است؟
گفت: اينکه انگليس را عامل و تابع عربستان بدانيم نيازمند تأمل و بررسی جدی است ادعای بزرگی که بعيدی نژاد بايد برای توضيح و اثباتش ادله قابل قبول و کافی ارائه کند وضعيتی که در تعارض با ماهيت ، جايگاه و عملکرد انگليس و عربستان قرار دارد.
گفتم: يعنی انگليس آنطور که بعيدی نژاد تصور می کند در حال فاصله گذاری با عربستان نيست؟
گفت: آقاجون اگر به فرض غير قابل قبول انگليس بعنوان بازيگر جهانی را تحت تأثير عربستان که هنوز در حد بازيگر منطقه ای نيز شناخته نمی شود بدانيم قطعا به معنای آمادگی و تمايل پير استعمار برای همراهی و پذيرش ايرانی مقتدر و مستقل بايد به جد ترديد داشت لذا در ايجاد تعاملی که حتما ضروری نيز هست بايد شناخت دقيقی از اهداف راهبردی انگليس در منطقه و سياست های اتخاذی و اعمالی اين کشور در خصوص مسائل متعدد منطقه ، جهان اسلام ، کشورهای عربی و ايران -عربستان حاصل گرددد.
تصور می کنم نقل از بعيدی نژاد نيز تمام سخنان ايشان نبوده باشد اما از ديپلمات کهنه کاری مانند بعيدی نژاد نيز قصور در همين اندازه نيز قطعا قابل قبول نخواهد بود
|