طنز تلخ "گفتگو" (قسمت صدو سی و سوم)
گفتم: آقاجون آیتالله موحدی کرمانی امام جمعه موقت تهران گفته آیا تصویب حقوق ۱۷ میلیونی برای مدیران در مقابل حقوق ۲ میلیونی برای کارگران عدالت است؟
گفت: امام جمعه موقت تهران قطعا می دانند که براساس آيات شريفه قرآن خداوند حساب ابنا بشر را به "فمن يعمل مثقال ذره خيرا يره و من يعمل مثقال ذره شرا يره " محاسبه و عين عدالت می داند چنانکه فرمود "و وفيت کل نفس ما کسبت و هم لا يظلمون" البته که به رحمت نيز فرمود " ان الله يرزق من يشاء بغير حساب " که خداوند عدالت را تقسيم به استحقاق و رحمت را توزيع به کرامت بيان فرمود.
گفتم: يعنی نسبت به برداشت و تعبير آيت الله موحدی کرمانی در برخورد با تفاوت حقوق اقشار مختلف بين 2 - 17 ميليون می تواند عين عدالت باشد.
گفت: آيت الله موحدی کرمانی قطعا مطلع هستند که.امام علی عليه السلام نيز در تعريف عدالت می فرمايند "العدل وضع کل شی موضعه" و "العدل اعطا کل ذی حق حقه" بنابراين پرداخت السويه و مشابه و حتی نزديک لزوما به معنای رعايت عدالت نيست که می تواند عين ظلم باشد.
گفتم: مولا علی عليه السلام که علاوه بر امامت بر مسند حکومت نيز بودند با پرداخت مقادير متفاوت حقوق به گروه های مختلف چه برخوردی داشتند.
گفت: امام علی عليه السلام بعنوان امام معصوم و خليفه زمان در نامه حکومتی به جناب مالک اشتر والی منصوب مصر فرمودند؛
فرماندهان بايد بيش از همه با مردم همراهی کنند و از امکانات خود بيشتر به آنان کمک کنند يعنی که فرماندهان می توانستند متمول نيز باشند..
بايد نظاميان را تأمين کنند که جز به دشمن نينديشند.
برترين افراد را برای قضاوت انتخاب و در بذل و بخشش به آنان سفره سخاوت به گسترانند آنچنان که نيازمنديشان از بين برود و حاجت به مردم پيدا نکنند.
کارگزاران را از ميان افراد با تجربه ، پاک و پيشگام در اسلام انتخاب کنند و سپس حقوق کافی به آنها بدهند تا مانع از خيانت در اموالی که در دستشان است باشند.
گفتم: يعنی امام علی عليه السلام بر تفاوت در پرداخت حقوق و مزايا تأکيد فرمودند؟ آيت الله موحدی کرمانی چرا علی رغم چنين صراحتی در بيان امام (ع) تفاوت دريافتی سطوح مختلف شغلی را غير عادلانه و ظالمانه اعلام می کنند؟
گفت: امام جمعه موقت تهران و عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام طبيعتا بايد خود پاسخگوی نظراتشان باشند اما حداقل سازی تفاوت حقوق پرداختی که به معنای دقيق بی توجهی به توانمندی ، تخصص ، تجربه و اثرگذاری و ارزش آفرينی افراد در ساختار شغلی و سازمانی است در دهه های نه چندان دور در چين کمونيست و شوروی سوسياليستی به طور بسيار گسترده اجرا و به بدترين شکل ممکن و بدليل مغايرت با سرشت انسانی و مبانی علمی به بن بست رسيد.
گفتم: آيا فارغ از تفاوت حقوق پرداختی آيت الله موحدی کرمانی در اختيار داشتن بلند مدت مناصب حکومتی ، امکانات از بيت المال و امتيازات حاصله را توسط برخی گروه های خاص اجتماعی مانند سی سال منصب داری امامت جمعه پايتخت را که پستی کاملا سياسی و حکومتی است را نيز بی عدالتی می دانند؟
آيا در اختيار داشتن امتيازات ويژه مديران ممتاز سياسی مانند محل اسکان ، خودرو ، تيم حفاظتی و ...مثلا به مدت چهل سال عدالت است؟
آيا برخورداری از زندگی عادی و حفظ سلامت شش فرزند فلان مقام عالی رتبه در برابر پنج شهيد خانواده افراسيابی ، سه شهيد خانواده جهان آرا در دفاع مقدس عدالت بود؟
گفت: آقاجون در حالی 17 ميليون حقوق برای مديران ارشد بی عدالتی اعلام می شود که تلويزيون می تواند در برابر سکوت آيت الله موحدی کرمانی برای چند ساعت حضور فيگو در برنامه زنده تلويزيونی بالغ بر مبلغ پانصد ميليون تومان پرداخت کند.
|