طنز تلخ "گفتگو" (قسمت هفتاد و دوم)
گفتم: آقاجون شجاعی و حاج صفی دو فوتباليست لژيونر کشورمان اخيرا بدليل همراهی تيمشان در بازی با تيمی از رژيم اشغالگر فلسطين به چالش اجتماعی سياسی تبديل شدند.
گفت: بله وزارت ورزش و جوانان با صدور بيانيه گفته با پيروى كامل از آرمان هاى امام راحل(ره) و رهنمودهاى رهبر معظم انقلاب، رژيم نامشروع اسراييل را به رسميت نمي شناسند و آن را به عنوان يك اصل خدشه ناپذير نظام براى ترويج روحیه مبارزه اسلامى عليه صهیونیستها سرلوحه خود قرار داده است. گفته در مورد اتفاق اخير، وزارت ورزش پس از دریافت اطلاعات و گزارش های لازم از فدراسیون فوتبال و سایر منابع در چارچوب اصول و مبانی سیاست خارجی نظام و حفظ منافع ملی تصیمات مقتضی را اتخاذ خواهد كرد.
گفتم: يعنی وزارت ورزش معتقد است ايرانيان بايد ضمن اطلاع دقيق و کامل از اصول سياست خارجی کشورمان در هر شرايط و موقعيتی خود را نماينده کشور تلقی و در هر قالبی با هر وجهی از رژيم صهيونيستی رويارويی کنند و نکته دوم اينکه هر شکلی و سطحی از عدم ابراز رويارويی ايرانيان به معنای پذيرش و تأييد رژيم اشغالگر فلسطين محسوب می شود؟
گفت: اينکه بيانيه وزارت ورزش و جوانان براساس کدام اصل از قانون اساسی يا قوانين جاری کشور چنين انتظاری را متوجه شجاعی حاج صفی ميداند مشخص نيست اما حتما می توانند مستندات قانونی دال بر وقوع تخلف يا خدای ناکرده همسويی ارادی با خواست دشمن صهيونيستی را ارائه دهند. حداقل بايد مشخص کنند که همزمان با صدور رضايت نامه و طی مراحل نقل و انتقال ورزشکار به باشگاه خارجی بندی تحت عنوان ممنوعيت و معافيت از بازی در برابر تيم های متعلق به رژيم صهيونيستی قيد شده که امروز با اين صراحت مورد شماتت و بازخواست قرار گيرند؟
گفتم: البته بيانيه وزارت ورزش و جوانان تأکيد دارد که برای اتخاذ تصميم منتظر اخذ گزارش فدراسيون فوتبال و ساير منابع رسمی است.
گفت: بله اما در همين بيانيه به استماع توضيحات دو فوتباليست اشاره نشده است علی الظاهر از نگاه تنظيم کننده بيانيه و برخلاف رويه معقول و مشروع هر قضاوتی ضرورتی به شنيدن توضيحات اين افراد نيست يا از اين پس با اين افراد نيز بايد با واسطه صبحت گردد شايد به زعم بيانيه بايد ممنوع الورود نيز شده باشند.
گفتم: اينکه ما رژيم اشغالگر را دشمن يا به فرموده شهيد امام موسی صدر شر مطلق می دانيم که به فرموده امام خمينی رحمه الله عليه نيز بايد از صحنه روزگار محو گردد نياز به درک سياست های ابلاغی کشور در حوزه سياست خارجی ندارد و طبيعتا شجاعی و حاج صفی هم بايد چنين مهمی را درک می کردند.
گفت: حتما شجاعی و حاج صفی هم از چنين مهمی مطلع بودند اما بايد توجه کرد که لژيونرها با لباس باشگاه و تيم ملی کشورمان بازی نمی کنند ضمن اينکه ما سال ها است اقدام ورزشکاران اعزامی از کشورمان به ميادين جهانی را که از حضور در برابر ورزشکاران اين رژيم امتناع می کنند را طی مراسم رسمی و با اهدای جوايز معادل محروميت مورد قدردانی قرار مي دهيم يعنی که علی رغم حضور با لباس تيم ملی در ميدان رقابت ورزشی و بنابر دستور کادر ايرانی تيم همچنان انتخابی خارج از قواعد جاری دارند که شايسته تقدير معنوی و مادی معادل است حال وزارت ورزش يا هر دستگاه مسئولی بايد مشخص کند که لژيونرها هم تابع همين رويه تعريف می شوند؟
گفتم: بهرحال سازمان ورزش ، فدراسيون يا ساير نهادهای رسمی و اجتماعی با شجاعی و حاج صفی دو ورزشکار ارزشمند کشورمان چه برخوردی بايد داشته باشند؟
گفت: اولا شجاعی و حاج صفی با باشگاه مذکور قرارداد دارند و قطعا در صورت امتناء از بازی با جريمه سنگين انضباطی مانند از دست دادن 30% مبلغ تا لغو يک جانبه کل قرارداد روبرو می شدند ثانيا با اين اوصاف هيچ ورزشکاری نمی تواند بعنوان لژيونر به کشورها اعزام گردد ثالثا بايد بين افرادی که ناخواسته و در شرايطی خاص با موقعيتی از اين دست روبرو می شوند با افرادی که بدلايل و در شرايط متفاوت و به فرمايش معاون اول قوه قضاييه متهم به رابطه خاص با کارمند سفارت و همکاری پنهان با اسرائيل می شوند تفاوت جدی قائل شد.
گفت: آقاجون هر چند بايد توجه کنيم که حتی در مورد مداحان متهم به رابطه با کارمند خانم سفارت و اقدام به جاسوسی برای اسرائيل هم نه دادگاهی تشکيل شده و نه حکم محکوميت قانونی صادر شده است. لذا حتی در خصوص ايراد اتهام به مداحان نيز براساس شرع و قانون هيچ فرد حقيقی و حقوقی مجاز به اعلام نظر ، قضاوت و اعلام حکم نيست و مبادرت به هر اقدامی از موارد مذکور از حيث شرعی گناه و از وجه قانونی جرم قابل پيگرد محسوب می شود که متأسفانه در شرايط اجتماعی ما بلا مسئول است.
|