ارزیابی مامور اطلاعاتی بریتانیا درباره جنگ اسرائیل و حزب الله "الستر کروک" مامور پیشین دستگاه امنیتی بریتانیا و نویسنده کتاب "مقاومت" ماهیت انقلاب اسلامی" در مقاله ای در نشریه "هافینگتون پست" تحت عنوان ایا اسرائیل برای آغاز جنگی دوباره علیه حزب الله لبنان آماده می شود به ارزیابی امکان رویارویی مجدد نظامی میان طرفین و پیامدهای آن پرداخته است.
سرویس بین الملل خرداد: این مامور پیشین امنیتی می نویسد:"این روزها اسرائیل چگونه به عرصه تحولات منطقه ای می نگرد. توجه به آن چه مقام های امنیتی آن رژیم در کنفرانس هرتزلیا در اواسط ماه ژوئن گذشته گفتند می توانستند به ما خطوط فکری آنان را ارائه دهد. جان کلام تجزیه و تحلیل نیروهای دفاعی اسرائیل را می توان از اظهارات اخیر سرلشکر هرتزل هالوی رییس اداره اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل متوجه شد. او گفته بود که با احتیاط سخن می گوید اما هرگز ارتشی وجود ندارد که از قدرت واقعی دشمن اسرائیل یعنی حزب الله مطلع باشد. او گفته بود که جنگ دیگری با حزب الله ساده نخواهد بود. از دید اسرائیل حزب الله یا باید ناتوان شود و یا از بین برود. تایمز اسرائیل درباره اظهارات هالوی نوشت که او نگفت که دور بعدی خشونت علیه حزب الله می تواند باعث تلفات سنگین میان جمعیت غیر نظامی اسرائیل شود در حالی که این موضوع روی خواهد داد. آن چه از اظهارات او بر می آید آن است که جنگ بعدی روی خواهد داد اما چرا فرمانده اسرائیلی به محتاطانه و دقیق بودن آن اشاره دارد؟
پاسخ در اینجاست که حزب الله بیش از صدها هزار موشک مدرن و تجربه نبرد رزمندگانش در سوریه را بدست آورده است. هالوی اشاره کرد که راه حل سیاسی برای سوریه وجود ندارد. از سوی دیگر نشریه "جوئیش کرونیکل" در همان زمان مدعی می شود که حزب الله فرماندهان نظامی ایرانی را به نزدیکی مرزهای اسرائیل کشانده است و نیروهای ارتش اسرائیل به طور مداوم آنان را مشاهده می کنند که در منطقه جولان حضور دارند. این موضوع برای ارتش اسرائیل یک خطر محسوب می شود اسرائیلی ها بر این باورند که مذاکرات امریکا و روسیه بر سر سوریه به نتیجه ای نمی رسد و تداوم وضع کنونی سبب افزایش حضور و نفوذ ایران در نزدیکی مرزهای آن رژیم با همسایگانش خواهد شد".
این مامور اطلاعاتی پیشین دستگاه امنیتی برتیانیا در ادامه اشاره می کند که فرمانده اسرائیلی اشاره می گفته است که ابر قدرت ها در حال خروج از منطقه هستند در نتیجه اسرائیل باید حمایت کشورهای عرب سنی را به سوی خود علیه دشمنان مشترک یعنی ایران و حزب الله جلب کند. هالوی هم چنین تاکید می کند که چالش استراتژیک بلند مدت برای اسرائیل نه داعش یا القاعده که ایران و حزب الله هستند.
این کارشناس پیشین امنیتی این پرسش را مطرح می کند که ایا انتصاب وزیر دفاع تندرویی چون آویگدور لیبرمن به سمت وزارت دفاع اسرائیل آن هم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری امریکا اسرائیلی ها را به این نتیجه رسانده که زمان مناسبی برای آغاز جنگ علیه حزب الله است. سید حسن نصرالله نیز نسبت به تابستانی سخت و خطرناک هشدار داده و گزارش هایی وجود دارند که نشان می دهند بخشی از نیروهای حزب الله از سوریه به لبنان فراخوانده شده اند آیا او به این نتیجه رسیده که جنگ قریب الوقوعی در پیش است؟
این کارشناس امنیتی اشاره می کند که اسرائیل برای این کار نیازمند دریافت چراغ سبز از جانب امریکا او معتقد است در صورتی که هیلاری کلینتون رییس جمهوری بعدی امریکا باشد به دلیل آن که تیم مشاوران سیاست خارجی او تمایل زیادی به نزدیکی به اسرائیل دارند او احتمالا با آغاز جنگ با حزب الله موافقت خواهد کرد.
|