تاريخ انتشار: 23 فروردين 1395 ساعت 23:46:17
اهداف پنهانی ملک سلمان از سفر به مصر و ترکیه

1- راهبرد منطقه ای و بین المللی عربستان با اتکال بر رویکرد گسترش و تعمیق نفوذ و اثرگذاری بر دو گزینه اولا : همسان سازی کشورهای پیرامونی و منطقه ای و دوما : همراه سازی کشورهای دور استوار می باشد.
2- عربستان برای تحقق جریان نفوذ و اثرگذاری بر سه گزینه اولا : خادم الحرمینی دوما: عربی و سوما:توانمندی بالای اقتصادی توجه دارد.
3- عربستان با جایگزین سازی رویکرد تهاجمی بجای همزیستی و دفاعی در برابر ایران عملا در تلاش برای اجرای پروژه شبیه سازی شده از مدل غربی ایران هراسی است.
4- تحقق هدف راهبردی ایران هراسی عربستان نیازمند تحقق اهداف فرعی است که باید به باورپذیری کشورهای پیرامونی و حوزه همسایگان منجر گردد بطوریکه کشورهای همسایه و پیرامونی خواسته یا ناخواسته سطحی از ایران هراسی را بعنوان تهدیدی پیرامونی و بالقوه باور کنند.
5- کشورهای غربی و قدرتهای بین المللی در برخورد با پروژه راهبردی ایران هراسی عربستان از گزینه های انتخابی مختلفی برخوردار خواهند بود بطوریکه عربستان علی رغم کسب همسانی مواضع حوزه پیرامونی و بخشی از همسایگان و حتی علی رغم هزینه های قابل برآوردی که ایران باید متحمل گردد قطعا قادر به همراه سازی سایر قدرتها و کشورهای دور برای رویارویی مجدد با ایران نائل نخواهد شد.
6- گسترش فعالیت منطقه ای عربستان به سمت ترکیه ، عراق ، پاکستان و حتی برخی از کشورهای آسیای میانه و قفقاز یا آفریقا و آفریقای شمالی و تلاش این کشور برای ایفای نقشی موثر در رفع و رجوع تنشهای منطقه ای و ایفای نقش هماهنگ کننده و محوری در شکل گیری حرکتهای جمعی چنانکه در تهاجم به یمن یا برگزاری مانور نظامی رعد و برق یا ایجاد زمینه های مثبت پذیرش آمریکا یا برخی کشورهای غربی برای حضور وزرای خارجه یا سطحی بالاتر از مقامات در نشست های دوره ای شش کشور شورای همکاری و غیره بیانگر تلاش مستمر و جدی برای تحقق اهداف راهبردی منطقه ای و بین المللی این کشور می باشد.
7- اتخاذ رویکرد برخورد تهاجمی و غیر منفعل با ایران با تکیه بر اقدامات مذکور نیز از اهمیت ویژه برخوردار است چنانکه مقامات عربستانی برخلاف راهبرد و رویکردهای گذشته به صراحت به رویارویی با ما پرداخته و به اتخاذ سیاستهای اقدامی مانند برخورد در موضوع فرودگاه جده ، منا ، قطع روابط ، ممانعت از پرواز خطوط هوایی ایرانی ، زمزمه های تحریم خطوط نفتی پهلوگرفته در بنادر ایرانی و غیره می پردازند که طبیعتا می توانند به مرور زمان کشورمان را در تنظیم روابط منطقه ای ، پیرامونی و حتی بین المللی با چالشهای جدی مواجه کنند
8- کشورمان برای رویارویی با راهبردهای تهاجمی عربستان و با تکیه بر واقعیات عیدیه پیرامونی و بین المللی که می تواند موجبات آسیب پذیری طرفین گردد نسبت به گزینه های رفتاری اثرگذاری مانند موارد ذیل اقدام کند.
8-1 جمهوری اسلامی ایران ضمن حفظ توان فزاینده دفاعی باید از ایجاد زمینه هایی رفتاری و اقدامی که فرصت انگیزه سازی در سایر کشورهای منطقه و حوزه پیرامونی را در اختیار عربستان قرار می دهد(شیعه و ایران هراسی) پرهیز نماید.
8-2 جمهوری اسلامی ایران ضمن تلاش برای افزایش توانمندی دفاعی باید در جهت افزایش توانمندی و اقتدار اقتصادی منطقه ای برنامه ریزی و تلاش پییری را داشته باشد چنانکه عربستان بیش از هر چیزی با بهره گیری از توان اقتصادی و مالی نسبت به اثرگذاری سیاسی و بین المللی اقدام می کند لذا برنامه میان و بلند مدت کشورمان باید در چهارچوب سند چشم انداز بیست ساله همچنان در مسیر تحقق اقتدار اقتصادی تنظیم و اجرایی گردد.
8-3 جمهوری اسلامی ایران باید با افزایش کم و کیف مولفه های اقتدار ملی نسبت به افزایش ضریب اثرپذیر سازی کشورهای پیرامونی و منطقه تلاش نماید بطوریکه با مشابه سازی برخی مولفه های قدرت توسط عربستان و کشورهای هم پیمان با اتکا بر سایر مولفه های قدرت قادر به باز تولید اقتدار منطقه ای و بین المللی باشیم.
8-4 تولید اقتدار منطقه ای از طریق بازیابی قدرت بین المللی از جمله راهکارهای راهبردی است که جمهوری اسلامی ایران می تواند به افزایش ضریب اثرپذیری منطقه دست یابد بنابراین جمهوری اسلامی ایران ضمن تلاش مستمر برای گسترش روابط پیرامونی و منطقه ای پایدار باید در صدد افزایش کمی و کیفی روابط پایدار و راهبردی با سایر بازیگران موثر بین المللی باشد تا بدینوسیله اثرگذاری مدلهای اعمال فشار پیرامونی و منطقه ای به حداقل ممکن کاهش یابند.
8-5 کشورمان کما فی السابق 36 سال گذشته برای عبور از هر بحران پیرامونی ، منطقه ای و بین المللی و با پذیرش مشکلات بسیاری که می توانند در مسیرمان قرار دهند و هزینه هایی که می توانند به ما تحمیل کنند قادر است با اتکا بر بازیابی مولفه قدرت ملی متکی بر همسویی و وحدت ملی یا به فرمایش رهبری همدلی و همزبانی از موانع هر چند پر فشار بیرونی عبور کرده و منطقه را ناچار از پذیرش حضور موثر و سیادت کشورمان نماید. لذا بیش از هر زمانی باید بی توجه به بسیاری از دلایل قابل شمارش وقوع جدایی و رودرویی داخلی در صدد همصدایی و باز تولید چهره قدرتمند ایران اسلامی باشیم تا هر کشور و دولتی اعم از حاکمان نورسیده عربستانی تا قدرتهای جهانی حتی در رویاهای خود در فکر تعددی به ایران با کابوسهای ماندگار مواجه گردند.

  تعداد بازديدها: 5143
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=70829
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.