نامگذاری روز سیزدهم به عنوان روز طبیعت تفسیر خوبی می تواند داشته باشد/ نحسی روز سیزدهم خرافه است آیت الله جوادی آملی طی بیاناتی در جلسه درس اخلاق و خطبه نماز جمعه سال 78گفت: روز سیزده از آن جهت که روز طبیعت است در صورتی که همگان رعایت شئون اسلامی بکنند رعایت حجاب و عفت بکنند، با طبیعت تماس و برخوردی داشته باشند، محیط زیست را آلوده نکنند درخت را فضا را چمن را آلوده نکنند یک کار خوبی است.
این مرجع گرانقدر تقلید تاکید کرد: اینکه یک روزی است ما برویم بیرون از نحس درآئیم اینچنین نیست و خرافه است. اگر کسی تبهکار بود نحس با خود اوست ﴿قَالُوا طَائِرُکُمْ مَعَکُمْ﴾، سعد انسان هم به برکت الهی با خود انسان است.
این مفسر قرآن کریم با بیان این که « روز سیزدهم, روز طبیعت نامگذاری شده است که یک تفسیر خوبی میتواند داشته باشد»؛ افزود: چرا که برخیها زندگیشان روی زمین است و زیر این آسمانی است که راه شیری دارد، شمس و قمری دارد و مانند آن، بر روی زمینی که دارای آب و هواست زندگی میکند. این زندگی و این نظم طبیعی آنها در سایهٴ یک نظم فراطبیعی است که خدا اینها را آفرید، این یک زندگی است! و برخیها هم در دنیا دارند زندگی میکنند نه در روی زمین و نه زیر آسمان! اینها که در دنیا دارند زندگی میکنند; یعنی در پوچی و در وهم و در خیال که با دست خالی هم میمیرند.
دنیا به معنای زمین نیست، چون زمین مخلوق خدا و آیت الهی است و به معنای آسمان نیست، به معنای آب و هوا و به معنای دریا و صحرا نیست. این همه مذمّتی که در قرآن راجع به دنیا و در روایات هم راجع به دنیا شده است، دنیا به معنای زمین نیست. عدّهای که روی زمین زندگی میکنند، مؤمن هستند و یک عدّه هم در دنیا زندگی میکنند یعنی در محدوده خودشان.
منبع:esra.ir
|