امریکا در سال 2006 میلادی دست به دامان سردار "سلیمانی" شده بود "زلمای خلیل زاد" سفیر پیشین امریکا اخیرا فاش کرده است که امریکایی ها در سال 2006 میلادی برای حل مشکلات در عراق از سردار "قاسم سلیمانی" کمک خواسته بودند.
روزنامه امریکایی "وال استریت ژورنال" در تازه ترین گزارش خود مدعی شده است که ایران با مقام های امریکایی در آن زمان در موضوع برکناری نخست وزیر پیشین عراق همکاری کرده بود. این روزنامه می نویسد:"خلیل زاد مدعی شده است که در سال 2006 میلادی این سرار سلیمانی بود که از "ابراهیم الجعفری" خواست تا از مقام خود کناره گیری کند.
این روزنامه در ادامه می افزاید:"خلیل زاد در مصاحبه اخیر خود اشاره کرده است که دولت جورج دابلیو بوش در آن زمان به طور غیر مستقیم با سردار سلیمانی همکاری کرده بود. سفیر پیشین امریکا در بغداد اظهار کرده است که این اقدام نشان می داد در حالی که در لفظ دولت بوش ایران را در محور شرارت قرار داده بود اما در عمل همکاری تاکتیکی با آن کشور داشته است که در نهایت به نفع واشنگتن تمام شده است".
او در مصاحبه خود اظهار کرده است که مقام های امریکایی بر این باور بودند که آقای جعفری فاقد توانایی لازم برای کاستن از تنش های فرقه ای در عراق پس از سرنگونی حکومت صدام حسین در سال 2003 میلادی بوده است. خلیل زاد مدعی شده است که تهران نیز در آن زمان احساس مشترکی داشته است و از طریق فرمانده عملیاتی نظامی خود در سپاه قدس یعنی سردار سلیمانی از آقای جعفری خواسته تا از مقام خود کناره گیری کند. خلیل زاد در ادامه گفته است:"او آمد تا در بهار سال 2006 میلادی به جعفری بگوید که دیگر قادر به اداره امور نیست. او فکر می کرد که ما نمی دانیم اما ما از سفر سردار سلیمانی به بغداد اطلاع داشتیم".
وال استریت ژورنال اشاره می کند که آقای جعفری اکنون به عنوان یکی از اصلی ترین سیاستمداران عراقی به عنوان وزیر امور خارجه عراق فعالیت می کند و احتمال آن وجود دارد که در اینده نزدیک پست نخست وزیری را از آن خود کند. مقام های عراقی در این باره حاضر به پاسخگویی به پرسش های خبرنگار وال استریت ژورنال نشده اند. خلیل زاد هم چنین در مصاحبه خود و کتابی که نوشته است مدعی شده که دولت بوش و مقام های ایرانی در سال 2003 میلادی جلساتی را در ژنو داشته اند که بر سر اتخاذ رویکردی مشترک پس از سرنگونی صدام برای آینده عراق با یکدیگر به رایزنی پرداخته بودند. او اشاره کرده که مقام های ایرانی و امریکایی هر دو بر سر این موضوع که باید دولتی انتقالی در بغداد تشکیل شود و هم چنین بر سر حق عبور هواپیماهای امریکایی از خاک ایران به سمت عراق با یکدیگر به توافق رسیده بودند.
*خرداد
|