تاريخ انتشار: 29 مرداد 1394 ساعت 22:03:42
اختصاصی/تدبّر در قرآن (13)

بِسْمِ اللَّـهِ الرَّ‌حْمَـٰنِ الرَّ‌حِيمِ

::درس سیزدهم به تاریخ : 30 مرداد 94

::قرار چهل روزه : نماز اول وقت

::قرار روز : صلی الله علیک یا ابوالحسن على النقى (ع)

::هدیه به : امام هادی علیه السلام

تدبّر در : سوره مبارکه تکاثر/بخش دوم

تكاثر  بشر را از شناخت معاد به طرق گفته شده در این سه آیه محروم می كند . با این حال راه شناخت بسته نیست. در قیامت با عین الیقین، جحیم مشاهده خواهد شد( لترونها عین الیقین) و در آن حال منكران در آتش جحیم خواهند سوخت.

 آخرین آیه « ثم لتسئلن یومئذ عن النعیم» خبر می دهد كه از نعمتها سوال خواهد شد. از سیاق آیات سوره بر می آید كه از نعمتهایی سوال خواهد شد كه بواسطه آنها می توان به عذاب اخروی آگاه شد  و از دام تكاثر رهایی یافت. مهمترین این نعمتها نعمت قرآن و ولایت است.

نکته:

فقط کسانی که مال و اموال دارند دچار این بیماری فخر فروشی و مال و اموال را ملاک برتری قرار دادن، نیستند؛ چه بسا آدم های فقیری که بیان می کنند خوش به حال فلانی که مال و اموال داردو باارزش است و داشتن مال و اموال را ملاک برتری بداند که او نیز دچار این مرض است و دچار غفلت از آخرت.

اینکه می گویند قرآن شفای دردهای قلب ما را می دهد، همین است. این ها مریضی قلب های ماست.

اگر شما باور داشتید لَتَرَوُنَّ الجَحیم. جهنم را می دیدید. اگر کسی جهنم را باور داشته باشد، دچار تکاثر نمی شود.

بنابر این علت اینکه شما تکاثر کردید؟ چون عاقبت را نمی بینید. زندگی پس از مرگ را نمی بینید.

سوره مطرح می کند که اگر شما باور داشته باشید، جهنم را در همین دنیا می بینید. این یعنی راه علاج.

نعمت گاهی باعث تکامل می شود و گاهی هم باعث سقوط. اگر من نتوانم از این نعمت در جهت تکامل استفاده کنم، داشتن  این نعمت به نفع من است یا به ضرر من؟ همه ما برای بدست آوردن نعمت تلاش می کنیم در حالیکه کمتر فکرمیکنیم که خدایا اگر این نعمت مرا از مسیر خارج می کند آن را به من عطا نکن.

آیا من می توانم به بهانه اینکه نمی خواهم نعمت زیادی داشته باشم تا کمتر مورد بازخواست قرار بگیرم؛ تلاش نکنم؟ این خود ضایع کردن نعمت هاست.یعنی که شما از استعدادت که خود نعمتی است استفاده نمی کنی و تلاشی نداری! از همین سوال می کنند. ما باید نعمت ها را با تلاش بدست بیاوریم و در جهت درست استفاده کنیم. نباید به این بهانه از شکوفا کردن استعداد خود بگذریم!

فضیلت و خواص سوره تکاثر

در فضیلت این سوره به نقل از امیرالمؤمنین علیه السلام آمده است که این سوره درباره حقانیت عذاب قبر نازل شده است.

رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم فرموده اند: قرائت این سوره برابر با 1000 آیه قرآن می باشد.

هم چنین فرموده اند:هر کس سوره تکاثر را قرائت نماید در ملکوت ادا کننده شکر، خوانده می شود.

امام صادق علیه السلام فرمودند: هر کس سوره تکاثر را در نمازهای واجب یا مستحب خود بخواند خداوند برای او اجر و ثواب صد شهید را بنویسد و هر که ان را در نماز مستحبی بخواند برای او ثواب 50 شهید نوشته می شود و در نماز واجبش چهل صف از فرشتگان به همراه او نماز می گزارند.

از رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم نقل شدهک هر که سوره تکاثر را قرائت نماید خداوند درباره نعمت هایی که در دنیا به او داده است از او حسابرسی نکند وهر که هنگام باریدن باران آن را بخواند و وقتی آن را به پایان برد خداوند گناهانش را می آمرزد.

در روایت آمده هر کس هنگام نماز عصر این سوره را بخواند تا غروب روز بعد در امان خواهد بود.

هم چنین رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم فرموده اند: هر کس سوره تکاثر را در هنگام خواب با نیت صادق قرائت نماید 70 هزار حسنه به او داده می شود و 70 هزار گناه از او پاک می شود و 70 هزار درجه به او عطا می شود. قرائت کننده این سوره می تواند از خانواده ، همسایه و دوستانش شفاعت کند و خداوند سختی های برخورد با فرشتگان نکیر و منکر را برای او هموار می سازد.

آثار و برکات سوره

  •  به دست آوردن مالی عظیم

گفته شده هر کس سوره تکاثر را روز دوشنبه یا چهارشنبه 40 بار بخواند مال عظیم یابد و به خیری رسد که در ذهن و تصورات او نگنجد.

  • برآورده شدن حاجات

امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند: 22 بار  سوره تکاثر را بخوانید در خلوت، و بعد از آن 1000 بار صلوات بفرستید و حاجت خود را بخواهید که خداوند نیز برآورده خواهد نمود.

  • رفع سردرد

هر کس این سوره را بر صاحب سردرد بخواند دردش باذن الله زایل گردد.

  •  هدیه و خیر کثیر به اموات

در روایت امده  که دو رکعت نماز با این کیفیت خیر کثیره دارد:

در رکعت اول«فاتحه » و «آیه الکرسی» و دو بار «توحید» و در رکعت دوم یک بار «فاتحه» و 10 بار سوره «تکاثر» را بخوان و چون نماز تمام شد آن را به مرده مورد نظر هدیه نما به این صورت: «اللهم صلی علی محمد و آل محمد و ابعث الی قبر فلان [به جای فلان نام مرده را بگو]»

والسلام علیکم ورحمه الله و برکاته

ف - پورسلطان

  تعداد بازديدها: 5399
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=66412
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.