تاريخ انتشار: 07 دي 1393 ساعت 01:24:04
آزمایش تجهیزات جدید دفاعی در سومین روز از رزمایش بزرگ ارتش

در راستای آزمایش قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران، دیروز و در سومین روز از رزمایش بزرگ نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران با عنوان «محمد رسول الله(ص)» سامانه‌ها و موشک‌های جدید دیگری مورد آزمایش قرار گرفت.
براین اساس سامانه اسکایگارد عصر دیروز با موفقیت شلیک شد. این سامانه، پهپادهای «حازم» و «صاعقه» را بر فراز دریای عمان هدف قرار داد.
دو پهپاد «حازم» و «صاعقه» دیروز در قالب دشمن فرضی به پرواز درآمده بودند.در روز اول این رزمایش نیروهای ارتش به گسترش در منطقه پرداختند و در روز دوم یگان‌های نیروی زمینی با حمایت قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) و نیروی هوایی ارتش از پیشروی نیروهای دشمن فرضی در سواحل جنوب کشور جلوگیری و به آنها حمله کردند.
در سومین روز از رزمایش «محمدرسول الله(ص)» نیز قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) با شلیک موشک‌های شلمچه از سامانه مرصاد سه پهپاد دشمن را منهدم کرد.
هواپیماهای بویینگ، پی‌تری اف، سوخو، اف 4 و میراژ در این روز به پرواز در آمدند و به منظور کسب برتری هوایی، وارد کردن ضربه به نقاط آسیب پذیر دشمن، پشتیبانی سریع از نیروهای مستقر در دریا و خشکی، انجام تک هوایی، سوخت گیری و جمع آوری اطلاعات در موقعیت‌های از پیش تعیین شده دست به عملیات زدند.
ناوگروه سی ودوم نیروی دریایی ارتش متشکل از ناو پشتیبانی بوشهر و ناوشکن جماران نیز که هم اکنون در آب‌های آزاد حضور دارند، به عنوان یگان‌های حاضر در رزمایش نسبت به انجام عملیات شناسایی و ترتیب نیروی الکترونیکی اطلاعاتی دشمن اقدام می‌کنند.
این رزمایش بر اساس تهدیدات واقعی و با بکارگیری تجهیزات واقعی توسط قرارگاه «ذوالفقار» طرح ریزی و هدایت می‌شود.
تمرین رزمی بین نیروها، افزایش توان مقابله با تهدیدات، نمایش اقتدار نیروهای مسلح، انتقال تجربه به فرماندهان جوان و آزمایش تجهیزات و دستاوردهای جدید از جمله اهداف این رزمایش هستند.
استفاده از پهپاد ترابری در رزمایش ارتش
پهپاد ترابری با قابلیت حمل محموله‌های اعم از بمب، مواد منفجره، دارو و غذا در رزمایش مشترک نیروهای ارتش تحت عنوان رزمایش محمدرسول الله(ص) استفاده شد.
جانشین فرمانده ارتش: اقتدار ایران متکی به مردم است
جانشین فرمانده ستاد کل ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: اقتدار جمهوری اسلامی ایران در درجه اول متکی به مردم است.
امیر سرتیپ سید عبدالرحیم موسوی در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی در منطقه رزمایش محمدرسول الله(ص) تصریح کرد: اکنون توان ما به حدی است که اگر کسی بخواهد به این آب و خاک نظر نامناسبی داشته باشد نیروی‌های مسلح و مردم، آن را از این فکر پیشمان خواهند کرد.
وی نیرو‌های مسلح را خط مقدم دفاع از کشور دانست و اظهارداشت: اقتدار کشور ما صرفا متکی به نیروی نظامی و مسلح نیست در واقع نیروهای مسلح ما خط مقدم هستند.
جانشین فرمانده ستادکل ارتش جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: اقتدار کشور ما به نیروی مردمی، ایمان، هویت ملی، اعتبار ملت و در راس همه آنها رهبری مقتدر است.
امیر موسوی با اشاره به رزمایش محمدرسول‌الله (ص) که هم اکنون در حال برگزاری است گفت: در بخش نظامی این رزمایش نشان دهنده بخشی از قدرت و اقتدار نیروهای مسلح است.
فرمانده رزمایش محمد رسول‌الله (ص) عنوان کرد: بخشی جزیی از نیروهای مسلح در این رزمایش شرکت می‌کنند، یگان‌های ما در جنوب شرق هستند در گیر رزمایش می‌شوند.
امیر سرتیپ موسوی با بیان اینکه پیام این رزمایش صلح دوستی برای تمام کشورهای منطقه است، در عین حال تاکید کرد که پیام این رزمایش برای کسانی که در فکرشان سلطه گری وجود دارد این است که باید در اینجا فکر تجاوز را از ذهن خود بیرون کنند و به این آب و خاک نظر سلطه گرانه نداشته باشند.
فرمانده رزمایش محمد رسول‌الله ادامه داد: تجربه تاریخی ما به ویژه در دفاع مقدس این واقعیت و اقتدار ایران را نشان داده است.
بازدید فرمانده نیروی هوایی از منطقه رزمایش
امیر سرتیپ «حسین شاه صفی» فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز عصر دیروز با حضور در منطقه رزمایش «محمد رسول‌الله(ص)» از مناطق پروازی بندرعباس، جاسک و چابهار بازدید به عمل آورد.
وی از کلیه سامانه‌های کنترل و فرماندهی قرارگاه کربلای نیروی هوایی بازدید کرد و از نزدیک در جریان نحوه فعالیت آنها در رزمایش قرار گرفت.
فرمانده نیروی هوایی همچنین در این بازدید، نحوه عملکرد سامانه‌های کنترل را مورد بررسی قرار داد و رهنمودهای لازم را به نیروهای زیرمجموعه خود صادر کرد.
فرماندهان نیروی دریایی، نیروی زمینی و قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران پیش از این در منطقه رزمایش حضور داشته و بر فعالیت نیروهای خود نظارت کرده‌اند.
عظمت رزمایش ایران،از توجه جهانی به موشک‌های بالستیک تا پهپاد انتحاری
رزمایش مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران که این روزها در جنوب کشورمان در حال برگزاری است، سبب توجه کشورهای جهان از جمله پاکستان و چین به موشک‌های بالستیک و چین به پهپاد انتحاری ساخت دانشمندان ایرانی شده است.
استفاده از اولین «پهپاد انتحاری» در رزمایش محمد رسول‌الله(ص) در منطقه شرق تنگه هرمز، مورد توجه رسانه‌های چین از جمله خبرگزاری شینهوا قرار گرفت.
شینهوا در گزارشی نوشت: هم اکنون رزمایشی با شرکت نیروهای زمینی، دریایی و هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه وسیعی از جنوب و جنوب شرق این کشور در جریان است و نیروهای مسلح ایران ضمن بکارگیری آخرین تجهیزات نظامی، نوعی پهپاد جدید با عنوان «رعد 85» را آزمایش کردند.
در این گزارش از پهپاد جدید ساخت ایران با عنوان «پهپاد انتحاری' نام برده شده که برای نخستین بار مورد آزمایش یگان‌های نظامی کشور قرار می‌گیرد.
این رسانه همچنین با استناد به سخنان «احمدرضا پوردستان» فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران نوشت؛ با توجه به قابلیت بالای این پهپاد، هر نوع هدفی در زمین و آسمان از سوی این پرنده مورد تهدید قرار می‌گیرد.
گزارش یاد شده که این هواپیما را «بمب متحرک» معرفی کرده، به نقل از فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران می‌نویسد: «این پرنده آهنی می‌تواند برای حمله به اهداف هوایی و زمینی مورد استفاده قرار گیرد و در صورت دیدن هر هدف مشکوکی بسرعت از خود واکنش نشان داده و به آن حمله کند.»
شینهوا همچنین به نقل از پوردستان نوشت: «این پهپاد دست بلند نیروی زمینی در صحنه‌های نبرد است.»
تعدادی از رسانه‌های پاکستان نیز ضمن بازتاب دادن این رزمایش، آن را صحنه نمایش بخشی از قدرت دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی ایران توصیف کردند.
روزنامه‌های انگلیسی زبان داون و بیزنس رکوردد، سایت خبری دیفنس و برخی شبکه‌های خبری پاکستان ضمن پرداختن به خبر آغاز رزمایش مشترک نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران، به نقل از فرماندهان عالی ارتش ایران اعلام کردند که در این رزمایش هواپیماهای بدون سرنشین و موشک‌های بالستیک جدید ایران مورد آزمایش قرار خواهد گرفت.
رسانه‌های پاکستان وسعت جغرافیایی رزمایش محمد رسول‌الله(ص) شامل سرتاسر نوار ساحلی جنوب کشور و بخش وسیعی از آبهای منطقه‌ای و بین‌المللی را قابل توجه دانستند و اعلام کردند که حضور نزدیک به 13 هزار نفر از نیروهای نظامی ایران در این رزمایش، حکایت از وسعت واهمیت بالای آن دارد.
این رسانه‌ها به نقل از مقامات عالی نظامی ایران، هدف اصلی برگزاری این رزمایش را افزایش توان دفاعی کشور و انتقال تجربیات به نیروهای جوان عنوان کردند.
در گزارش این رسانه‌ها آمده است که رزمایش محمد رسول الله(ص) تهدیدی برای هیچ یک از کشورهای منطقه و جهان محسوب نمی‌شود بلکه یکی از اهداف اصلی آن، کمک به تقویت امنیت و ثبات منطقه است.
براساس گزارش این رسانه‌ها، نیروی‌های دریایی ایران طی چند سال اخیر، حضور خود را در نقاط دور دست آبهای بین‌المللی بطور قابل توجهی افزایش داده‌اند و یکی از اهداف این حضور گسترده، محافظت از کشتی‌های تجاری در برابر حملات دزدان دریایی است.
رزمایش مشترک نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران با عنوان محمد رسول‌الله (ص) از صبح روز پنجشنبه (چهارم دی ماه) در منطقه‌ای به وسعت دو میلیون و 200 هزار کیلومتر مربع از شرق تنگه هرمز تا مدار 10 درجه شمالی اقیانوس هند آغاز شده است و تا روز چهارشنبه این هفته (دهم دی ماه) ادامه دارد. منبع: جمهوری اسلامی

 



 




 

 

  تعداد بازديدها: 1594
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=62972
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.