تاريخ انتشار: 16 خرداد 1393 ساعت 06:14:54
سید علی خمینی: از نگاه امام رصد کردن رفتار مسولین و بیان نقاط ضعف آنها نیز مردمسالاری است/ملت مسئولیت ها را به دست فاسدان اقتصادی ندهند

جماران - یادگار امام گفت: اگر در گوشه ای از نظام اسلامی فسادی مشاهده شد باید فریاد زد و نباید اجازه داد مسئولی بیت المال را جیب شخصی خود بداند.
حجت الاسلام والمسلمین سید علی خمینی شامگاه چهارشنبه که به مناسبت سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و قیام تاریخی 15 خرداد سال 1342 به ورامین سفر کرده بود با اشاره به ضرورت بررسی علل وقوع یک انقلاب اظهار داشت: بی شک برای بررسی انقلاب ها به عنوان یک پدیده، باید به رخدادهای متفاوت و با رنگ های گوناگون توجه کرد که باعث شد تا یک ملت قیام و طغیان اجتماعی کرده و علم مبارزه برداشته و نظامی را مبدل به نظام دیگر کند.

یادگار امام افزود: شروع یک انقلاب و آرمان های آن باید همواره مورد تحقیق و پژوهش قرار گرفته و به این نکته توجه شود که سیل نارضایتی در مردم، منتظر یک جرقه و یک حرکت ابتدایی است و به همین خاطر حرکت ابتدایی بسیار ارزشمند بوده و چه بسا اگر یک حرکت اولیه با یک هویت پرشور و مستقل رخ ندهد، هیچگاه انقلاب به نتیجه نخواهد رسید.

وی ادامه داد: لذا مردم ورامین و حرکت مردم این خطه در سال 1342 یک ارزش تاریخی پیدا می کند و امام راحل حتی سال ها پس از این واقعه، از آن به عنوان عزای عمومی یاد کردند زیرا که اگر در آن دوران سخت، انسان های مستقل و معتقد و انقلابی قیام نمی کردند و شعله های ابتدایی نهضت را روشن نمی ساختند، بی شک انقلاب به ثمر نمی رسید و این خون مطهر شهداست که از انقلاب اسلامی پاسداری می کند.

سید علی خمینی اضافه کرد: انسان زمانی که می نگرد یک انقلاب بر دوش خانواده شهیدانی قرار گرفته که مظهر نور هستند، این امر نشان دهنده عمق انقلاب است و زمانی که ریشه انقلاب اسلامی را هم نگاه می کنید توأم با پاکی و صحت است.

یادگار امام عنوان کرد: در طول تاریخ کشور حرکت ها، قیام ها و انقلاب های مختلفی رخ داده ولی این افتخار انقلاب اسلامی است که ریشه آن بر دوش انسان های مومن و انقلابی است.

وی بیان داشت: انقلاب های رخ داده در جهان همواره متأثر از قدت های شرق و غرب بوده و به جایی وابستگی داشتند اما آرمان های انقلاب اسلامی است که بنیانش و آرمان های آن از اسلام ناب محمدی سرچشمه می گیرد.

سید علی خمینی متذکر شد: مردم باید در نظام اسلامی به کسانی مسئولیت بدهند که دارای ویژگی های خاصی باشند و باید مردم متوجه باشند که بر اساس اصول اسلامی چه کسانی را نباید به عنوان مدیر در جامعه اسلامی انتخاب کرد.

یادگار امام یادآور شد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان متقن و فصل الخطاب خود در حرم مطهر امام راحل فرمودند که اگر امام سخن از مردمسالاری می کرد برگرفته از غرب نبود بلکه نشأت گرفته از اسلام ناب محمدی بود.

وی گفت: باید توجه داشت که کسانی در کشور قدرت را برای قدرت می خواهند که این ها طمع ورزان هستند و این افراد از قدرت به چیزی غیر از اصلاح جامعه می نگرند و مردم باید همواره به دنبال مسئولانی باشند که طمع ورز قدرت نیستند.

سید علی خمینی تأکید کرد: البته ممکن است دولت ها موفقیت بیشتری کسب کرده و در برخی از دولت ها نیز فساد وجود داشته و حتی خیانت هایی نیز از سوی عده ای صورت گرفته باشد اما مجموعه دولت هایی که مردم انتخاب کردند، صالح بودند.

نوه امام راحل افزود: اسلام به ما آموخت که یاری رساندن آن است که زمانی که عیبی را دیدی، فریاد زنی و امام امت گفت که منظور از مردمسالاری این نیست که مردم فقط در انتخابات شرکت کنند بلکه منظور امام این بود که مردم در همه لحظات ناظر بر اعمال مسئولان هستند و باید پشتیبان نظام بوده و به نظام کمک کنند.

وی ادامه داد: اگر در گوشه ای از نظام اسلامی فسادی مشاهده شد باید فریاد زد و نباید اجازه داد مسئولی بیت المال را جیب شخصی خود بداند و ملت باید توجه داشته باشد که در انتخابات و لحظه لحظه زندگی، مسئولیت ها را به دست فاسدان اقتصادی ندهد اما باید دانست که اسلام مخالف ثروت نیست بلکه در مقابل فساد ایستاده است، یک قران فساد برای جامعه اسلامی مطلوب نیست چه برسد به فسادهایی که با آن روبرو هستیم.

سید علی خمینی اضافه کرد: ‌وقتی انسان فقر را در کشور مشاهده می کند شرمسار و ناراحت می شود، به همین خاطر فساد اقتصادی میلیاردی شایسته نظام اسلامی نیست.

وی طمع ورزان را افراد سودجویی دانست که در وقت خوشی کنار انقلاب هستند و در هنگام سختی از نظام فاصله می گیرند و با بیان این که نباید اجازه داد افرادی که صلاحیت مسئولیت اداره کشور را ندارند در بدنه حکومت قرار بگیرند، توضیح داد: طمع ورزان و قدرت طلبان، فاسدان اقتصادی و عیب جویان ازافرادی هستند که نه تنها دغدغه انقلاب را ندارند بلکه فقط به دنبال منافع مادی و شخصی خود هستند.

یادگار امام در بخش دیگری از سخنان خود، فاسدان اقتصادی را افرادی عنوان کرد که تنها نگرانی شان پر کردن جیبهایشان برای مناقع بیشتر و به دست آوردن سودهای کلان است.

سید علی خمینی عیب جویان را انسانهای غرض ورز یاد کرد و ادامه داد: این قبیل افراد تنها یاد گرفته اند که سیاهی را ببینند، بدی ها را ذکر کنند، به دنبال معایب بگردند و انصاف را رعایت نکنند. نباید در قضاوت خوبی را نادیده گرفت. نگاه می بایست منصفانه باشد. اگر بدیها را می گوییم خوبیها را هم ذکر کنیم. اگر این نگاه حاکم شود آنگاه فرهنگ نقد دلسورانه در کشور جاری می شود.

وی پس از ذکر این نکات تاکید کرد: از نگاه امام مردمسالاری فقط به رای دادن در انتخابات نیست. از دید ایشان رصد کردن رفتار مسولین و بیان نقاط ضعف آنها نیز شامل مردمسالاری می شود.

وی یاری رساندن به نظام را تنها به تعریف و تمجید از امور ندانست و ادامه داد: تعریف از انقلاب خوب است اما نباید چشم را به روی نقاط ضعف بست. باید کاستی ها را گفت و در این مسیر وظیفه متدینان، خیرخواهان نظام و حزب اللهی ها این است که با نقد دلسوزانه به پویندگی انقلاب خود کمک کنند.

وی تأکید کرد: دغدغه بنده این است که اتفاقا باید آن کسانی در کشور متقد باشند که انقلابی هستند و حزب اللهی های ما باید علم انتقاد را بردارند زیرا این به نفع جمهوری اسلامی ایران است زیرا اگر ما مشکلات را بیان نکنیم، آن زمان دشمن مشکلات را مطرح می کند.

حجت الاسلام والمسلمین سید علی خمینی در پایان گفت: البته باید توجه داشت که بین عیب جویی و انتقاد تفاوت عمده ای وجود دارد به همین خاطر باید در تحلیل عملکرد دولت نقاط مثبت و ضعف را در کنار هم دید و نقد منصفانه در دستور کار قرار بگیرد.

  تعداد بازديدها: 2687
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=60696
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.