پيمانكاران شهرداري، مسئول آلوده كردن آب تهران جلسه کارگروه آب و خاک، وابسته به کميته محيط زيست و خدمات شهري شوراي شهر، با انتقادات مسئولان شرکت آب و فاضلاب از عملکرد شهرداري تهران گذشت.
دکتر اسفنديار جليل زاده، مدير آزمايشگاه مرجع سلامت آب سازمان آبفاي استان تهران ضمن انتقاد از عملکرد شهرداري در استفاده غيرقانوني و غيرمجاز اين نهاد از شبکه آب شرب تهران گفت: «انشعابات غيرمجازي که پيمانکاران فضاي سبز شهرداري به شبکه آبرساني تهران مي زنند، باعث آلوده کردن آب شرب مردم مي شود. ولي نبايستي کسي يا ارگاني به خود اجازه دخل و تصرف بدهد که شبکه را آلوده کند.» اين متخصص پزشکي اجتماعي ضمن ارائه گزارشي از عملکرد آبفاي تهران، گفت: «7 درصد از آب مورد نياز فضاي سبز و پارک هاي تهران فقط توسط شهرداري به صورت غيرمجاز برداشت مي شود و باعث آلودگي شبکه آب مي شود.» او در بخش ديگري از سخنانش به شهرداري توصيه کرد: «اين نهاد بايد دستورالعملي بدهد که به هيچ عنوان پيمانکاران فضاي سبز به شبکه آب شهري دست نزنندو آب شرب مردم را آلوده و آسيب پذير نکنند.» جليل زاده، با اشاره به اينکه «اين همه فضاي سبز کوچک و بزرگ که در تهران است، چاه ندارد» گفت: «آبرساني به پارکها را از شبکه آب شرب مردم انجام مي دهد. مثلا در منطقه سرو در بزرگراه رسالت، شهرداري شبکه آبياري فضاي سبز را از طريق شبکه آب شهري به صورت غيرمجاز تامين کرده بود که 6.3 اتمسفر فشار آب آن بود و به داخل آب لوله کشي کوچه هاي منطقه مي رفت و آلودگي به وجود مي آورد.» معاون فني مهندسي شرکت فاضلاب تهران گفت: «سالانه شهرداري تهران براي آب دهي به فضاي سبز خود 300 ميليون متر مکعب آب نياز است. اين نهاد تعدادي چاه دارد به صورت مجاز از آنها آب برداشت مي کند. ولي وضع اين چاه ها روز به روز بحراني تر مي شود. واقعيت اين است که شهرداري آب براي فضاي سبزي که ايجاد کرده ندارد و راحتترين راه و ساده ترين راه اين است که تيم شهرداري يک انشعاب غيرمجاز از شبکه آب مي گيرند و روي آن خاک مي ريزند و فضاي سبز را آبياري مي کنند. غافل از اينکه در برخي جاها، مردم آب خوردن ندارند.»
عباسعلي مصرزاده گفت: «شهرداري دارد با درخت شرب مردم، درختان را آب مي دهند و اين باعث شده در برخي جاها، فشار منفي ايجاد شود و شبکه آب را آلوده کند.» پس از اين اظهارات دکتر اردستاني رئيس کارگروه آب، خاک و فاضلاب کميته محيط زيست و خدمات شهري از مسئولان آبفاي حاضر در اين نشست پرسيد: «شما چه کار براي اين موضوع کرديد؟ شما مي گوييد مردم بايد 4 درصد صرفه جويي کنند تا از بحران بگذريم، چرا جلوي برداشتهاي غير مجاز 7 درصدي را نمي گيريد؟» مسئولان آبفاي تهران هم در پاسخ گفتند: «ما زورمان به شهرداري نمي رسد. حتي مديرعامل سازمان فضاي سبز و بوستانهاي شهرداري هم اجازه نمي دهد کسي در سطح تهران، چاه آب حفر کند.»
مصرزاده در ادامه با اشاره به بحران کمبود آب در تهران گفت: «اگر ميزان بارندگي در سالهاي آينده، به همين ميزان باشد ما باز در مرز بحران بي آبي هستيم. بايد هميشه به مردم دلهره بدهيم که ممکن است جيره بندي شود. ما مي گوييم 800 ميليون متر مکعب پساب تصفيه شده در اين شهر قابل استفاده است که مي توان از آن در فضاي سبز قابل استفاده کرد. خوشبختانه ما در منطقه 22 اين کار شده، برخي شهرداريها اين مسئله را پذيرفته اند و دنبال پساب تصفيه شده هستند ولي عده اي به شدت کارشکني مي کنند. اگر اين مسئله جا بيفتد که فاضلاب يک روز هم به بهره برداري برسد و شهرداري تهران در مقابل اين پروژه قرار نگيرد، براي شهر تهران بهتر است.» مصرزاده گفت: «شهرداري از ما مي خواهد از هر خانه اي سه ميليون تومان، بگيريد تا اجازه حفاري بدهم. به مردم مگر مي شود گفت براي اجازه حفاري براي فاضلاب، 3 ميليون تومان بدهيد؟ ما سالهاي گذشته فقط 100 هزار تومان مي گرفتيم و عملا با اين تصميم شهرداري ما با چالش مواجه شديم و فاضلاب متوقف شده است. اين در حالي است که ما براي کل هزينه هاي انشعاب از هر خانه اي يک ميليون تومان اخذ مي کنيم. يعني شهرداري براي مجوز حفاري، 3 برابر هزينه بيشتري از کل اجراي پروژه انشعاب فاضلاب از مردم مي خواهد.» اين مقام مسئول در شرکت فاضلاب در ادامه گفت: «عملا شهرداري کار توسعه شبکه فاضلاب در تهران را تعطيل کرده است. البته شهرداري کمبود منابع مالي دارد و طبيعي است به دنبال تامين منابع مالي باشد، ولي يک شرکت خدماتي مانند فاضلاب که برج ساز و بساز و بفروش نيست که تا مي تواند از او پول بگيرد. چون ما هم هزينه ها از مردم مي گيريم و مردم تا اين اندازه توان پرداخت ندارند. چطور تا ديروز از مردم 100 هزار تومان بابت مجوز حفاري مي گرفتيم، الان منطقي است بگوييم 3 ميليون تومان بده تا شهرداري مجوز حفاري بدهد؟»
|