تاريخ انتشار: 03 خرداد 1393 ساعت 05:30:56
پس از اظهارات يوسف قرضاوي نمايان شد: آغاز اختلافات در درون هيات حاكمه قطر

منابع آگاه قطري به روزنامه العرب، چاپ لندن گفتند كه جدالي در درون دوحه بر سر صلاحيت‌هاي "شيخ تميم بن حمد بن خليفه"، امير فعلي به ويژه بر سر تصميم‌هايي كه مي‌گيرد و انجام مي‌دهد با ديگر مقام‌هاي قطري كه همچنان زير نظر پدرش فعاليت مي‌كنند، به وجود آمده است.
مقام‌هاي مذكور كه اداره‌هاي مختلف قطر را زير نظر خود دارند زير نظر "امير والد" فعاليت مي‌كنند و همچنان تحت تاثير اخوان المسلمين قرار دارند. اين اداره‌ها همچنين مسئول نظارت بر شبكه الجزيره و ديگر رسانه‌هاي قطري هستند مساله‌اي كه باعث شده است تا امير تميم به سرعت به سمت ساخت دستگاه رسانه‌اي خاص خود به دور از دايره نفوذ پدرش كه عموما بر "عزمي بشاره"، مشاور نزديك او در امور رسانه استوار است، برود.
بعد از به قدرت رسيدن امير تميم به جاي پدرش در قطر، "شيخ حمد" ملقب به "امير والد" شد و اكنون در رسانه‌ها و افواه عمومي اين كشور به اسم "امير والد" ناميده مي‌شود. امير والد همچنان در قطر صاحب نفوذ است و در بسياري موارد حرف آخر را مي‌زند. در عين حال با بسياري از سياست‌هاي پسرش مخالف است و اعتقاد دارد كه روزي اخوان المسلمين دوباره به قدرت باز خواهند گشت و قطر بايد خود را براي آن روز از هم اكنون آماده كند. وي در عين حال به سياست عادي سازي روابط با كشورهاي عربي ديگر حوزه خليج فارس به ويژه عربستان اعتقاد ندارد و از سياست‌هاي پسرش كه براي جلب رضايت كشورهاي شوراي همكاري تلاش مي‌كند به هيچ وجه خرسند نيست.
كشورهاي عربستان، بحرين و امارات در اعتراض به آن چه سياست‌هاي ضد امنيتي قطر در قبال شوراي همكاري خليج فارس مي‌ناميدند سفراي خود را از دوحه فرا خواندند كه در حقيقت اعتراض به سياست‌هاي حمايت آميز قطر از اخوان المسلمين بود. در همين رابطه امير تميم از "خالد العطيه"، وزير امور خارجه‌اش خواسته است تا فهرست جديدي از سفراي قطر در كشورهاي ديگر تهيه كند و اقدام به تغيير سفرا كند اما تا اين لحظه تغييري در اين زمينه حاصل نشده به گونه‌اي كه پدرش با تغيير بعضي از اين سفرا كه وابسته به او هستند، مخالفت كرده است. در همين حال ناظران محلي قطري مي‌گويند كه گارد قديم در مناسبت‌هاي مختلف تلاش مي‌كند تا از هيبت و نقش امير تميم بكاهد و اين گونه وانمود كند كه وي در جايگاهي نيست كه بخواهد تصميمي بگيرد. يوسف القرضاوي، رهبر معنوي اخوان المسلمين نيز تحت نفوذ همين نهاد فعاليت مي‌كند كه اين مساله باعث مي‌شود تا تلاش‌هاي امير جوان براي آشتي دائمي با كشورهاي عربي به ويژه سه كشوري كه سفراي خود را از دوحه فرا خوانده اند، راه به جايي نبرد.
در همين حال هفته گذشته يوسف قرضاوي از دوحه در اقدامي جديد عليه عبدالفتاح السيسي، نامزد رياست جمهوري و فرمانده نظامي كودتا عليه اخوان المسلمين سخنراني كرد و شركت در انتخابات مصر را حرام اعلام كرد تا به اين ترتيب همه تلاش‌هاي امير تميم براي آشتي با عربستان و امارات و بحرين نقش بر آب شود. اتفاقي كه باعث شد بسياري بگويند كه امير تميم هيچ اختياري از خود ندارد و دستورات از جايي ديگر صادر مي‌شود.
پيش از اين سخنراني‌هاي قرضاوي در خطبه‌هاي نماز جمعه قطر متوقف شده بود كه اميدواري‌هاي تازه‌اي را نزد دوحه براي عادي شدن روابطش با كشورهاي عربي حوزه خليج فارس ايجاد كرده بود. اما با اظهار نظري كه هفته گذشته از قرضاوي منتشر شد بسياري از صاحب نظران ابراز عقيده كردند كه وي به دستور مقام‌هاي قطري به طور موقت از سخنراني در نماز جمعه منع شد تا خشم كشورهاي عربي حوزه خليج فارس فروكش كند تا آنها بعدا بتوانند با فراغ بال بيشتري سناريوي خود را به سود اخوان در منطقه پيش ببرند.
قرضاوي اظهارات خود را عليه السيسي در نشست اتحاديه جهاني علماي مسلمين، يكي از شاخه‌هاي سازمان جهاني اخوان المسلمين در دوحه بيان كرد. اين نشست در حالي برگزار شد كه بسياري انتظار داشتند كه قطر مواضع خود را در قبال اخوان تعديل كند و از رهبران اخوان بخواهد كه بر اساس توافقي كه قبلا در رياض حاصل شده بود خاك قطر را ترك كنند. اكنون براي بسياري اين سوال پيش آمده است كه با وجود اين تناقضات آيا قطر واقعا در قطع حمايت از اخوان جدي است يا صرفا مانوري سياسي در براي كشورهاي عربي متخاصم با اخوان انجام مي‌دهد؟
اظهارات قرضاوي در نشست اتحاديه جهاني علماي مسلمين تعجب بسياري را بر انگيخت. وي در آن نشست صحبت از پيروزي قطر كرد و گفت: "اگر دولت قطر پيروز شود همه ما پيروز شده ايم. ما با امير و پدر امير هستيم. قطر در مسير صحيح قرار دارد." اشاره وي به سياست‌هاي قطر در حمايت از اخوان المسلمين به ويژه پس از كودتا در مصر عليه محمد مرسي، رئيس جمهوري اخوان بود. با اين حال براي بسياري اين سوال پيش آمد كه منظور القرضاوي از پيروزي، پيروزي در برابر چه كسي است؟ آيا منظور او عربستان و امارات و بحرين است كه سفراي خود را از قطر فرا خوانده اند؟
* هفته گذشته يوسف قرضاوي از دوحه در اقدامي جديد عليه عبدالفتاح السيسي، نامزد رياست جمهوري و فرمانده نظامي كودتا عليه اخوان المسلمين سخنراني كرد و شركت در انتخابات مصر را حرام اعلام كرد تا به اين ترتيب همه تلاش‌هاي امير تميم براي آشتي با عربستان و امارات و بحرين نقش بر آب شود. منبع: جمهوری اسلامی

  تعداد بازديدها: 1906
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=60499
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.