تاريخ انتشار: 31 ارديبهشت 1393 ساعت 00:56:21
یدیعوت آحارونت: ایران و آمریکا در حال توافقی هستند که به ضرر اسرائیلی هاست

یکی از روزنامه های اسرائیلی نوشت مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 به توافقی منجر می شود که ضرر اسرائیلی ها خواهد بود.

به گزارش عصر ایران، "الکس فیشمن" تحلیلگر مسائل نظامی در روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونت در مقاله ای نوشت: ایران و کشورهای 1+5 پشت پرده، در حال کار بر سر متن یک توافق مشخص هستند. توافقی که باید نگرانی اسرائیل را برانگیزد. این توافق، شامل نظارت جدی بر برنامه اتمی ایران است. البته این نظارت به مرور و در مدت چند سال، برداشته می شود. دو طرف برغم حرکت در مسیر کسب توافق، به دیگران نشان می دهند که بر مواضع خود اصرار و پافشاری می کنند.

 مشاور امنیت ملی و وزیر دفاع آمریکا به تازگی به اسرائیل سفر کردند تا به مقامات اسرائیلی درباره موشک های ایرانی اطمینان بدهند. آنها وعده داده اند واشنگتن در مسئله موشک های ایران، عقب نشینی نخواهد کرد. مذاکرات هسته ای هم به دلیل موضوع موشک های ایران، شکست نخواهد خورد.

وی اضافه کرد: هنگامی که در مذاکرات اخیر در وین، موضوع موشک ها مطرح شد ایرانی ها تحت تاثیر قرار نگرفتند. آنها می دانند و برایشان شفاف است همانطور که برای آمریکایی ها هم شفاف و واضح است که هیچ معیار و شاخص بین المللی وجود ندارد که براساس آن، قدرت های جهانی بتوانند با استناد به آن از توسعه موشک های بالستیک ایران جلوگیری کنند. چون این معیارها وجود ندارد دستگاه هایی نظارت بین المللی برای جلوگیری از تولید موشک ها هم وجود ندارد.

تهیه و تدوین معیار و شاخص های بین المللی جدید و ایجاد سازمانی برای نظارت بر موشک ها در جهان به مانند یک "آژانس" ممکن است سال های زیادی طول بکشد. ایرانی ها هم اکنون نیز به طور داوطلبانه هیچ تمایلی برای دست برداشتن از تولید و توسعه موشک های خود ندارند.

این تحلیلگر اسرائیلی ادامه داد: شکست یا موفقیت در کسب توافق هسته ای با ایران به یک مسئله محوری یعنی "غنی سازی اورانیوم در ایران" مربوط است. این موضوع برای همه طرف های مذاکرات واضح است.

 آمریکایی ها این موضوع را درک می کنند که هیچ قدرت و توانایی برای نابودی کامل برنامه هسته ای ایران ندارند به همین دلیل آنها تلاش می کنند حداقل از شدت برنامه هسته ای ایران بکاهند و فعالیت های هسته ای ایران را برای سال های طولانی تحت نظارت شدید قرار بدهند.

وی افزود: طرف آمریکایی چند هفته پیش به ایرانی ها پیشنهادی ارائه کرد که بر اساس آن نظارت جدی و همه جانبه ای به مدت 20 سال بر تاسیسات هسته ای ایران اعمال شود. ایرانی ها در مقابل تنها با یک سال موافقت کردند. آمریکایی ها پس از آن با عقب نشینی، مدت 12 سال را پیشنهاد کردند و ایرانی ها هم در مقابل، 6 سال را مطرح کردند.

پیش بینی می شود در نهایت دو طرف مذاکرات، بر سر زمان 9 تا 10 سال به توافق برسند. دو طرف قطعا درباره تعداد سال های نظارت جدی بر تاسیسات هسته ای ایران به توافق خواهند رسید.

تا آن موقع یعنی تا 7 تا 8 سال آینده همه تحریم های ایران نیز از میان خواهد رفت و تهران هر آنچه را که بخواهد می تواند انجام بدهد. در آن مقطع باید تصمیم گرفت که آیا باید گذاشت ایران هر آنچه را که دوست دارد انجام بدهد یا اینکه دوباره به خانه اول بازگردیم و دوباره تهدید به تحریم و اقدام نظامی.

در این مقاله یدیعوت آحاورنت آمده است: مهمترین موضوعات در این مذاکرات، تعداد سانتریفیوژهای غنی سازی اورانیوم در ایران و نوع آنها، تعداد تاسیسات و مراکز غنی سازی، مقدار مواد غنی شده و موارد استفاده آن و امکان ارائه مجوز توسعه نسل های جدید سانتریفیوژها به ایران است.

این درخواست ها به معنی عقب نشینی ایران از حقوق خود در معاهده منع گسترش سلاح اتمی (ان پی تی) است به همین دلیل ایرانی ها هم خواهان مابه ازای آن یعنی کاهش تدریجی نظارت جدی بر تاسیسات هسته ای خود هستند تا اینکه این نظارت جدی به طور کامل از میان خواهد رفت.

این مقاله توضیح می دهد: این راه حل برای همه طرف های مذاکرات مناسب است باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به دنبال آن است که بدون بحران هسته ای ایران، دوره ریاست جمهوری اش را به پایان ببرد. ایرانی ها هم بسیار راحت خواهند بود اگر برای چند سال آرزوهای سلاح هسته ای خود را کنار خواهند گذاشت.

با این حال، دو طرف مذاکرات در جلسات گفتگو می خواهند نشان بدهند که برای پافشاری بر مواضع خود مبارزه می کنند. در نشست بعدی مذاکرات ایران و 1+5 هم پیشرفتی ثبت نخواهد شد.

اما در نهایت توافق طولانی مدتی به دست خواهد بود اما توافق که برای اسرائیلی ها یک توافق بد است.

  تعداد بازديدها: 1372
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=60468
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.