تاريخ انتشار: 15 ارديبهشت 1393 ساعت 13:50:52
شیعیان نسبت به امامان معصوم شناخت پیدا کنند

یک استاد مرکز تخصصی مهدویت قم، گفت: هرکدام از امامان ویژگی‌های ممتازی دارند که بر برجستگی آنان می‌افزاید، اما شیعیان تنها نسبت به تعداد معدودی از امامان شناخت دارند و نسبت به برخی دیگر اطلاعاتی ندارند که موجب مظلومیت بیشتر این امامان در جامعه می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، حجت‌الاسلام محمدرضا فوادیان در بیست و دومین دوره گفتمان‌های دینی دانشجویی اظهار کرد: اگر دشمن، امروز به خود اجازه می‌دهد به امامان از جمله امام هادی(ع) توهین کند به دلیل عدم شناخت ما از شخصیت و ویژگی آنان است.

این استاد مرکز تخصصی مهدویت اظهار کرد: امامان افرادی هستند که افق‌های زمان تاریخ را می‌دیده‌اند و برای همه زمان‌ها سخن گفته‌اند. از طرق مختلف شیعیان را سرپرستی و هدایت کرده‌اند، لذا با شناخت آنان و پیروی از گفته‌هایشان می‌توان یک زندگی سعادتمند را رقم زد.

این کارشناس مسائل دینی در خصوص امام هادی(ع)، یادآور شد: زمانی که امام جواد(ع) از مدینه به بغداد خوانده شد، امام هادی(ع) شش سال داشت، لذا حاکم، وقت را مناسب دانست تا فرزند ایشان را به سمت انحراف بکشاند و در این راستا معلمی را برای وی انتخاب کرد.

فوادیان با اشاره به این‌که «دشمن از فرزند امامان نیز غافل نشده است و سعی در انحراف آنان داشته است و لذا همواره این خطر برای همه فرزندان مطرح است» افزود: امام هادی(ع) یکی از امامانی است که مدت حکومت وی طولانی بوده است و در مدت 33 سال امامت خویش جریان شیعه را به خوبی رهبری کرده است.

وی خاطرنشان کرد: امام هادی(ع) 20سال آخر عمرخویش را در سامرا گذرانده است، اما دلیل انتخاب سامرا برای تبعید امام نیز این بوده است که سامرا منطقه‌ای نظامی بوده است. همچنین با توجه به سخن پیامبر اکرم(ص) که فرموده است «جانشین دوازدهم من عدل و داد را برپا می‌کند»، دشمنان هرچه به این دوره نزدیک‌تر می‌شدند سعی در ایجاد خفقان بیشتر داشتند و در سامرا نیز هیچ فردی اصول اسلام را قبول نداشته است.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که «یکی از جنبه‌هایی که امام هادی(ع) را به مهدویت نزدیک‌تر می‌کند، کم بودن سن به امامت رسیدن وی می‌باشد» اظهار کرد: زمانی که این امام در هفت سالگی به امامت رسید بسیاری از شیعیان امامت وی را قبول نکردند، زیرا بلوغ را شرط امامت می‌دانستند.

این استاد مرکز تخصصی مهدویت قم با تاکید بر این‌که «در شناخت امامان به شناخت شخصیت آنان و دلایل زندانی شدن و یا صلح و قیام آنان دقت داشته باشیم» خاطرنشان کرد: امام هادی(ع) وارد جامعه‌ای شد که هیچ چیز از اسلام نمی‌دانستند، اما در همان جا که قلعه‌ای نظامی بود توانستند بسیاری را به سوی اسلام هدایت کنند که شیخ طوسی 180 شاگرد را در این منطقه برای وی برشمرده است.

وی افزود: امامان در زمانی زندگی کرده‌اند که از متن جامعه دور شده و در حاشیه مجبور به زندگی شده‌اند، اما هرگز دست از مبارزه نکشیده و به هدایت مسلمانان پرداخته‌اند. امام هادی(ع) نیز همانند دیگر امامان به قیام و مبارزه علیه ظالمان زمان خویش پرداخته است، اما باید بر این نکته توجه داشت که امام هادی(ع) و امام حسن عسگری(ع) خود را کمتر وارد جامعه کردند تا اذهان را آماده نبود امام دوازدهم در جامعه کنند.

فوادیان تصریح کرد: یکی از امتیازات تفکر شیعه این است که در سه دوره امامت به دست یک کودک سپرده شده است و شیعه همچنان ادامه دارد و این امر تفکر والای شیعه را در بر دارد. همچنین امامان همواره در متن حکومت بوده‌اند و علیه نظام سلطه سکوت نکرده و دست از مبارزه نکشیده‌اند و به هدایت مسلمانان پرداخته‌اند.

وی با بیان این‌که «مهدویت جریانی پیوسته در طول تاریخ بوده است» گفت: یکی از برکات معصومین برای شیعیان ادعیه و زیارات آنان است و زیارت قدیریه و زیارت جامعه کبیره از جمله یادگارهای امام هادی(ع) برای شیعیان است که در زیارت قدیریه در خصوص شناخت امام علی(ع) و در زیارت جامعه کبیره نیز مطالبی در راستای شناخت امامان شیعه بیان شده است.

  تعداد بازديدها: 1643
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=60219
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.