تاريخ انتشار: 13 ارديبهشت 1393 ساعت 14:03:00
وعده های تبلیغاتی شهرداری تهران در ساخت مسجد

همین چند روز بود که محمد باقر قالیباف شهردار تهران، ساخت مسجد برج میلاد را کلید زد و درعین حال اعلام کرده، شهرداری تهران قصد دارد 400 مسجد در کنار سرای محلات بسازد.

به گزارش خبرنگار شهرخبر، سخنانی که باعث تعجب و حتی انتقاد برخی از اعضای شورای شهر چهارم شد چرا که ساختن هر سازه ای به خصوص مکان مقدس و چند کارکردی مانند مسجد نیاز به مکان یابی و موقعیت سنجی دارد و تا این اتفاق نیفتد نمی توان قول ساختمان جدیدی در کنار همه سرای محلات را داد!

از سوی دیگر اما و اگر هایی در خصوص نیاز تهران به این تعداد مسجد، چگونگی تجهیز آنها و حتی بودجه ساخت انها وجود داشت و دارد که شهرداری تهران به آنها پاسخی نداده است.

البته این اولین باری نبوده که محمد باقر قالیباف در میان انتقاد ها از ساخت مسجد در تهران خبر داده است. پاییز سال 91 بود که اقدام شهرداری تهران در خصوص احداث 72 مسجد در پایتخت که توسط قالیباف  کلنگ آن به زمین خورده بود، به دلیل  ابهاماتی که در خصوص نحوه تامین زمین و اعتبار ساخت داشت، مورد انتقاد شورای شهری ها قرار گرفت.

به عنوان مثال در آن روزها، حبیب کاشانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر در خصوص ساخت این مساجد گفته بود: این اقدام حرکت مبارکی است اما سئوالاتی را ایجاد کرده که باید به آن پاسخ داده شود. بودجه ساخت این مساجد از کجا تامین می‌شود. آیا 400 میلیارد تومان بودجه لازم برای این امر در سال جاری تامین خواهد شد و یا در بودجه 92 پیش‌بینی می‌شود. اولویت پراکندگی مساجد چگونه تعیین شده است.

قالیباف اما در پاسخ همه این انتقادات تنها یک جواب داشت: شهرداری یک نهاد عمومی غیردولتی است هر چه اموال در شهردای تهران است متعلق به مردم است نه دولت و اشخاص خاص. زمین‌های واگذار شده برای احداث این تعداد مساجد نیز از امکاناتی است که مردم در اختیار ما گذاشته‌اند.

همه این ها اما در حالی بود که معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران پروژه ساخت 72 مسجد را در سال 86 آغاز کرد و تازه در سال 91 کلنگ ، یعنی بعد از 5 سال کلنگ آن به زمین خورد و در سال 92 هنوز بسیاری از این کلنگ زنی ها به پایان نرسیده اند!

در این میان نکته اساسی انجا بود  که مردم زمین های وقفی را معمولا به اوقاف می سپرند نه به شهرداری ها و معلوم نیست اگر قرار بود شهرداری مسئول ساختن مسجد و در اختیار گرفتن زمین های وقفی باشد پس اوقاف و امور مساجد در این میان چه وظیفه ای دارند؟!

احمد حکیمی پور عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار شهرخبر  با انتقاد نسبت به این مساله گفته: سال 86 بود که معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران پروژه ساخت 72 مسجد را آغاز کرد و در حال حاضر که 7 سال از آن زمان می گذرد ، تعداد بسیاری از این مساجد هنوز در حال ساخت هستند و این در حالی است که مصوبه طرح ساخت 400 مسجد توسط شهرداری در شورای شهر تصویب شده است.

این  عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر با بیان این مساله که ساخت مسجد کار شهرداری نیست ادامه می دهد: در کشور ما هرکسی باید به وظیفه خودش را انجام دهد و وظیفه شهرداری فقط تعمیر و نگهداری برخی بناها از جمله مساجد است.

وی ضمن انتقاد از اینکه ما دچار بخشی نگری هستیم و باید کلان نگر باشیم، تاکید می کند: برخی مکان یابی ها برای ساخت در مشائات شهر است و نباید شهرداری را هم تحت فشار قرار داد که برخی فضاهای سبز را از بین ببرد.

حکیمی پور با یادآوری سخنان حجت السلام قرائتی در روز نخست کار شورا اضافه می کند: در محلاتی که امکان نماز خواندن نیست یک نمازخانه استاندارد با معماری اسلامی کافی است.

در هر حال  به گزارش شهرخبر،  آنچه مسلم است ضعف های فعالیت های فرهنگی شهرداری تهران با بودجه های عظیم  با مسجد سازی پوشیده نخواهد شد و بی تردید شهرداری تهران اگر می خواست به فرهنگ نماز کمک کند می توانست در ترویج آن بین جوانان و شناساندن آن به نسل جوان اقدامات مناسب را انجام دهد ، نه با ساخت بناهایی که بعد از 7 سال هنوز در دست احداث هستند و دوباره وعذه ساخت 400 بنای دیگر هم داده شده است!
 

  تعداد بازديدها: 1823
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=60177
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.