از صحبتهای آقای روحانی احساس میکنم اولویتی برای مسئله سلامت قائل است و تکرار این موضوع در حرفهایش دیده میشود بنابراین امیدوارم از طرح هدفمندی برای بهبود کیفیت بهداشت و درمان بهره گرفته شود.
به گزارش فارس، یکی از مراجع تقلید گفت: دریافت زیرمیزی توسط برخی پزشکان نوعی رشوهخواری محسوب میشود و شایسته نظام اسلامی نیست.
حضرت آیتالله ناصر مکارم شیرازی صبح امروز در جمع وزیر و مدیران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به حسن انتخاب دولت در معرفی وزیر جدید بهداشت اظهار داشت: امیدواریم مدیریت جدید عاملی برای تحول در درمان و آموزش پزشکی باشد و البته کارهایی را هم در این زمینه شاهد بودهایم.
وی افزود: قم محرومیتهای فراوانی دارد و از ابعاد مختلفی دچار عقبماندگی است در حالی که شهری معمولی به حساب نمیآید، سالانه بیش از 15 میلیون نفر زائر به قم مسافرت میکنند و حوزه علمیه قم هم بزرگترین حوزه جهان اسلام به شمار میرود بنابراین شایسته نیست قم شهری عقبمانده باشد هرچند معتقدیم این شهر که خاستگاه انقلاب و پرورشدهنده امام راحل است باید از همه نظرها نمونه و الگو باشد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه همواره به مسئولان شهر و استان قم در این زمینه تذکر دادهایم و باز هم خواهیم داد گفت: حقیقت آن است که همه زائران، مسافران و در واقع همه جهانیان باید ببینند ملت ایران به کانون انقلاب و مذهب خود توجه دارند و این شهر پیشرفت کرده است.
وی ادامه داد: بیاعتنایی به قم در زمان رژیم گذشته به دلایلی صورت میگرفت و پس از انقلاب هم با این تفکر که اگر به قم رسیدگی شود میگویند به شهر خودشان رسیدهاند این کار انجام نشد ولی حال که وسواس فکری در این زمینه از بین رفته و شواهد هم نشان میدهد که دولت در آینده از نظر مالی وضعیت بهتری پیدا میکند امیدواریم قم از همه ابعاد به ویژه در حوزه بهداشت و درمان هم به پیشرفت برسد و مراجع هم مشوق کار خواهند بود.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی در ادامه با تاکید بر تقویت بهداشت عمومی با هدف پیشگیری از بروز بیماریها گفت: همواره پیشگیری از درمان مهمتر است و هزینه کمتری هم دارد و اطمینان به آن هم بیشتر خواهد بود بنابراین سرمایهگذاری بیشتر در این زمینه لازم است ضمن اینکه رسانهها هم باید کار اطلاعرسانی و آگاهسازی را به خوبی انجام دهند و وزارت بهداشت هم به مقوله اطلاعرسانی اهتمام داشته باشد تا پیشگیری مقدم بر درمان مورد توجه عموم قرار گیرد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم در ادامه به مشکلاتی که در عرصه درمان با آن مواجه هستیم اشاره کرد و افزود: یکی از مهمترین مسائل، پرداخت بدهی بیمههاست چون اگر پزشکان بدانند دستمزدشان از سوی بیمهها سر موعد پرداخت میشود دفترچه بیمه را مانند پول نقد میدانند هرچند در گذشته شاهد بودیم این کار صورت نگرفت و موجب بی اعتمادی پزشکان و مراکز درمانی شد.
وی با تاکید بر به روز شدن بیمهها با هدف آسانتر شدن امور درمانی بیان داشت: از دیگر مشکلات میتوان به گرفتن زیرمیزی اشاره کرد که برخی پزشکان آن را میگیرند، این کار علاوه بر اینکه نوعی رشوهخواری به شمار میرود شایسته نظام اسلامی هم نیست ولی به فرهنگی غلط در کشور تبدیل شده و به مردم فشار میآورد زیرا بسیاری از پس هزینههای بیمارستانها بر میآیند ولی نمیتوانند زیرمیزیها را پرداخت کنند بنابراین وزارت بهداشت باید بررسی کند و اگر سهم اطباء کم است نسبت به ارتقا آن اقدام کند تا مشکل زیرمیزی حل شود.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار رفع مشکل برخی اورژانسها شد و افزود: در کشور ما سوانح رانندگی زیاد هستند و ضایعات فراوانی دارد و در قم هم این مشکل بیشتر است بنابراین باید اقدامی صورت گیرد تا امدادگران اورژانس به موقع در محل حاضر شوند.
این مرجع تقلید به مشکل تهیه دارو در کشور و تمایل برخی افراد برای تهیه داروهای خارجی اشاره کرد و عنوان داشت: داروها گران شدهاند و البته به میزان زیادی این معضل مربوط به تحریمهاست ولی میتوان با نظارت جدیتر جلوی برخی گرانیها را گرفت و علاوه بر این باید با ارتقا کیفیت داروی ایرانی و فرهنگسازی صحیح، بیاعتمادی برخی نسبت به داروهای ایرانی را از بین برد زیرا اعتماد عمومی، مهمترین سرمایه کشور به شمار میرود و البته میدانیم این مشکلات را نمیتوان یک شبه حل کرد بلکه نیازمند گذشت زمان هستیم.
وی در ادامه به مسئله افزایش جمعیت اشاره کرد و گفت: در گذشته سیاست کاهش جمعیت در پیش گرفته شد و خیلی سریع اثر کرد زیرا مطابق میل بسیاری از اشخاص بود؛ امروز از ما سئوال میشود که چرا تبلیغ افزایش جمعیت میکنید در حالی که ابتدا باید مشکلات مربوط به کار و اشتغال و اقتصاد را حل کرد که ما هم در این زمینه به مسئولان تذکر میدهیم.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: اخباری شنیده میشود که در گوشه و کنار هنوز کار جلوگیری انجام میشود ولی باید اقدامی صورت گیرد که این کار نوعی جرم باشد و دیگر کسی به دنبال جلوگیری از بارداری نرود؛ کاهش جمعیت دامی بود که برای ایران گسترده بودند البته میدانیم که اجرای سیاست افزایش جمعیت کار وزارت بهداشت به صورت تنها نیست و هم افزایی همه نهادها را میطلبد.
این مرجع تقلید در خاتمه تصریح کرد: از صحبتهای آقای روحانی احساس میکنم اولویتی برای مسئله سلامت قائل است و تکرار این موضوع در حرفهایش دیده میشود بنابراین امیدوارم از طرح هدفمندی برای بهبود کیفیت بهداشت و درمان بهره گرفته شود.