سال 1393 در حالی آغاز میشود که امید به داشتن ایرانی سرافراز تر در پس حماسه سیاسی مردم در 24 خرداد سال گذشته پررنگ تر از دو سه سال اخیر بود، اما در همین ایام اندک رفتارهایی در بین برخی مسئولان دیده میشود که یادآور سونامی بی اخلاقی سالهای اخیر است.
به گزارش خبرنگار اعتدال، به عقیده علمای جامعه شناسی و حکمای اخلاق، یکی از ضروری ترین مکارم اخلاقی اجتماعی ، همانا صداقت و راستگویی است. امام عسکرى علیه السلام می فرمایند: همه پلیدى ها را در خانه اى نهادند و کلید آن دروغ است .اگر بخواهیم اندک جستجویی در اخبار سنوات اخیر انجام دهیم شاید دروغگویی یا اظهارات خلاف واقع یکی از مهمترین انتقاداتی بود که نسبت به برخی مدیران دولت نهم و دهم مطرح میشد. موضوعی که متاسفانه باعث افول روز به روز اقبال مردم به نهاد دولت شد.
متاسفانه یکی دو روز گذشته اخباری در مورد حوادث تیم باشگاهی پرسپولیس تهران و سخنانی که بین مربیان و مدیران این تیم پرطرفدار تهرانی با رئیس فدراسیون فوتبال رد و بدل شد در رسانههای مکتوب و مجازی کشور منتشر شد که خاطره دروغگوییها و تناقض گویی ها را دوباره زنده کرد.
صرف نظر از اینکه اظهارات محمد پنجعلی درباره اینکه کفاشیان دروغ میگوید یا اینکه ترسو است، صحیح است یا خیر، مساله ای که باعث نگرانی است، تکرار نسبت دروغگویی از سوی اهالی فن به یک مدیر است. البته سوابق مشابه کفاشیان و بدنامی وی در نزد اهالی ورزش ظن ناظر بیرونی را مبنی بر صحت سخنان پنجعلی تقویت میکند.
سال جدید که سال فرهنگ و اقتصاد نیز نامگذاری شده است، فرصت مغتنمی است که برای ریش کن کردن دروغگویی یا کتمان حقایق توسط مدیران چارهای اندیشیده شود. هر چند که در سالهای پدیده زشت دروغگویی بین مدیران بیش از سنوات پیشین رایج شده است، اما میتوان با وضع برخی قوانین و دستورالعملها و شدت بخشیدن به مجازات دروغ و دروغگویی از یکسو و فرهنگ سازی و اشاعه آموزههای اخلاقی و مذهبی از دیگر سو، اقدام عملی در ریشه کردن این آفت اخلاقی برداشت.
در دولت قبل متاسفانه بارها دیده شد که برخی مدیران ارشد دولتی به راحتی حقایقی همچون تورم لجام گسیخته، بیکاری گسترده، رکود حاکم بر تولید، مشکلات عدیده بین المللی و ... را کتمان کردند، یا برخی دیگر پا را فراتر می گذاشته و در مقابل چشم میلیونها بیننده تلویزیونی، انواع و اقسام دروغها را به زبان میآوردند و متاسفانه در بین جامعه و به خصوص مدیران میانی و پایینی دولت به تبعیت از مدیران ارشد، پدیده دروغگویی در حال تزاید بوده و هست.
لازم است دولت به عنوان نهاد مجری قانون و مجلس به عنوان نهاد قانونگذار در سال 93 که یکی از اولویتهای فرهنگ است، چاره و درمانی اساسی برای موج کذب گویی برخی مسئولان بیندشیند و با شیوههای موثر تنبیهی، از اینکه یک مدیر به میلیونها نفر دروغ بگوید و در نهان به ریش این مردم بخندد جلوگیری کنند. چرا که شاید یک رئیس فدراسیون و یا یک مدیرکل در یک شهرستان دور افتاده چندان جایگاه رفیع سیاسی و قانونی ندارد، اما دروغگویی این فرد یا افراد باعث لطمه به وجه نظام جمهوری اسلامی در نزد افکار عمومی و بی اعتمادی مردم نسبت به خدمتگذاران خود خواهد شد که در بلند مدت آسیبهای جدی به اقتدارسیاسی کشور وارد خواهد آورد.