سید حسن خمینی: برای بازگشت ادب، باید نهضتی تشکیل دهیم/در حضور امام، کسی نمی توانست غیبت کند
یادگار امام با تأکید بر مراقبت از رفتار، گفتار و افکار در جامعه از سوی افراد آن به ویژه پژوهشگرانی قرآنی افزود: متأسفانه در حال حاضر جامعه ما به هر دلیلی بیادب شده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، در یازدهمین همایش بانوان قرآن پژوه که صبح امروز پنج شنبه در محل سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد؛ از تفاوتهای مسیر پژوهش در قرآن با دیگر عرصههای پژوهشی سخن گفت و مسوولیتهای الهی و اخلاقی مسیر پژوهش در قرآن را مورد تأکید قرار داد.
با اشاره به ایام پیش رو که مصادف با دهه اول فاطمیه است، گفت: مناسب است که در این ایام بیش از هر زمان دیگری خود را متوسل به حضرت صدیقه طاهره بدانیم.
وی با اشاره بر اهمیت پژوهش در همه زمینهها گفت: هر چند، برخی در عرصه پژوهش در پی خودنمایی هستند؛ اما پژوهشگر در پی نتیجه تحقیقات علمی خود است، برای نمونه یک فقیه در پژوهش خود، در پی افزودن نتیجهای جدید به اندوختههای دیگری است که در عرصه این علم ایجاد شده است؛ این در حالی است که پژوهشگر قرآنی، تنها برای یافتن یک نتیجه علمی تلاش نمیکند؛ بلکه، او در پی گشودن دری به روی جان و روح خویش است و باید هدف والای پژوهش برای خدا را مد نظر قرار دهد و این تفاوت بنیادینی است که پژوهش قرآنی، با پژوهش در دیگر عرصههای علمی دارد.
وی با اشاره این روایت از پیامبر اکرم(ص) که اگر کسی قرآن را برای زینت دنیای خود یاد بگیرد، خداوند متعال، بهشت را بر او حرام میکند، اظهار داشت: این نکتهای است که در پژوهش در دیگر عرصههای علمی وجود ندارد.
یادگار امام، پژوهش در قرآن را راه دل و محیطی برای تنور آن دانست و افزود: در روایات بدترین اهل دوزخ را قراء قرآن دانستند و این روایات اشاره به افرادی دارند که با اهدافی غیر از هدف الهی به آموزش قرآن و پژوهش در این زمینه میپردازند.
وی همچنین با اشاره به دیدگاه امام خمینی درباره حجاب اکبر گفت: بر اساس نظر قطعی ایشان، منظور از حجاب اکبر آن چیزی است که بر اساس علم توحید برای افراد ایجاد میشود و نه علم صرف و نحو یا علم ابدان. بنابر این یک پژوهشگر قرآنی باید بداند که در مسیر فعالیت خود، نباید به گونهای رفتار کند که این مسیر متعالی، خود باعث ایجاد حجاب برای وی شود.
ادامه http://z-fajr57.blogfa.com/post/642 |