به گزارش شفقنا، استاد درس اصول حوزه علمیه قم امروز در درس خارج اصول خود که در مسجد اعظم برگزار شد، اظهار داشت: لازم است علما و سخنرانان وقتی آیات قرآن و روایاتی از ائمه اطهار(ع) را نقل میکنند دقت لازم را داشته باشند زیرا احکام و اصول دین در این سخنان آمده است و باید به درستی در اختیار دیگران قرار گیرد.
او افزود: نکته اساسی اینجاست که مطالب موجود در کتابهای آسمانی و تعالیم همه پیامبران الهی یکسان و واحد بوده و لازم است دانشمندان دینی هم عین همان مفاهیم را به دیگران بگویند.
آیت الله سبحانی با بیان اینکه بشارت و انذار کار انبیاء در طول تاریخ بوده است عنوان داشت: علما هم در همین راستا با بیان حقیقت دین این وظیفه را در سطحی دیگر انجام میدهند.
او ادامه داد: آشکار کردن حجت خداوند برای مردم یکی از وظایف علما بر روی منابر است ولی در این زمینه باید به سطح فهم و درک مردم هم توجه داشت و واقعیتها را به گونهای بیان کنند که مردم بتوانند به درک صحیحی از احکام شریعت دست یابند.
این مرجع تقلید با تاکید بر مستندگویی بر روی منابر خاطرنشان کرد: علما و مبلغان دینی باید سخنان خود را با استناد به منابع صحیح دینی عنوان کنند تا سبب جلب اعتماد عمومی شده و مردم بدانند که این مفاهیم و درسها از چه منبعی صادر شدهاند.
او آیات قرآن را عاملی برای هدایت و دعوت بی دینان به سوی دین الهی دانست و گفت: دعوت کافران و مشرکان به سوی دین الهی نوعی جهاد فی سبیلالله به شمار میرود.
آیت الله سبحانی اضافه کرد: برخی افراد همواره سعی میکنند تفسیر مورد علاقه خود از دین را ارائه دهند به همین دلیل حقایق و نشانههای پیامبر اسلام(ص) را پنهان میکنند؛ باید دانست اگر کسی علمی داشته باشد ولی آن را کتمان کند مرتکب گناه و فعل حرام شده است.
او با اشاره به روایتی از حضرت محمد(ص) در مورد اشتباه بودن کار کسانی که علمی را فرا میگیرند ولی آن را پنهان میسازند عنوان داشت: طلابی که به تازگی وارد حوزه علمیه شدهاند ولی پس از مدتی تحصیل هوی و هوس دنیایی آنها را دچار مشکل میکند بدانند که نباید از تحصیل علوم دینی نا امید باشند و هیچ گاه نباید شور و اشتیاق اولیه را از دست بدهند.