مفاتیح الحیات " ملال آورترین بیماریها چیست؟ "
خبرگزاری شبستان: معده کانون بیماریها و پرهیز سرآمد هر درمان است. بدن را به آنچه خوی کرده است عادت ده، تندرستی با پرخوری جمع نشود.
بیماری عوامل مختلفی دارد، آیت الله جوادی آملی در کتاب ارزشمند مفاتیح الحیات، این عوامل را به دو سته عوامل مادی و غیرمادی تقسیم کرده اند:
عوامل مادی: رسول خدا (ص) می فرمایند: ای علی! نُه چیز مایه فراموشی است: خوردن سیب ترش، گشنیز، پنیر، نیم خورده موش، خواندن نوشته های قبرها، راه رفتن میان دو زن، زنده انداختن جانور از بدن، حجامت در فرورفتگی پشت گردن و ادرار کردن در آب راکد.(1)
همچنین می فرماید: پنج چیز پیسی آورد: استعمال نوره در روز جمعه و چهارشنبه، وضو و غسل با آبی که با تابش (مستقیم) خورشید گرم شده باشد، خوردن در حال جنابت، آمیزش با همسر در دوران حیض و غذا خوردن پس از سیری.(2)
رسول خدا(ص) می فرمایند: آب را هنگام نوشیدن بمکید(جرعه جرعه بنوشید) و یکباره سر نکشید چراکه مایه ناراحتی کبد می شود.(3)
رسول خدا (ص) می فرمایند: از نشست زیر آفتاب بپرهیزید، زیرا لباس را فرسوده و بدن را بدبو و بیماری پنهان را آشکار می کند.(4)
نکته: این حدیث می تواند مربوط به شرایط خاص با شخص خاص و یا زمان و مکان خاص باشد که در این حالت ها تابش آفتاب سبب آسیب های یاد شده و یا گرمازدگی می شود، زمانی و مکانی و مانند آن به گونه ای باشد که تابش نور آفتاب مایه زدودن میکروب ها از بدن یا لباس می شود، در این صورت نور آفتاب سودمند است؛ چنانکه علم پزشکی به این نکته توجه می دهد.
ادامه http://z-fajr57.blogfa.com/post/611
|