انتقاد محسن غرویان از خطبه جمعه جنتی
آیت الله محسن غرویان مدرس حوزه در یادداشتی در شماره امروز روزنامه ایران نوشت:
بیانات حضرت آیتالله جنتی در خطبههای نماز جمعه تهران اسباب شگفتی و حیرت طیف وسیعی از نیروهای انقلاب را فراهم ساخت. طبق گفتار ایشان، دولت یازدهم نیروهای انقلابی را کنار گذاشته یا میگذارد. اما واقعیت ملموس، حکایت از آن دارد که چنین ذهنیتی، تحقق خارجی ندارد و در بدترین شرایط باید گفت، با آن شدت و حدتی که خطیب محترم میگویند، نیست. چرا که اگر کنار گذاشتن نیروهای انقلابی به این شکل در جامعه واقعیت داشت، قبل از هر کسی رهبر معظم انقلاب آن را تذکر میدادند. اما چنین تذکری را در بیانات رهبری ندیدهایم. بنابر این به نظر نمیرسد دغدغهای که حضرت آیتالله جنتی دارند، چندان ملموس و واقعی باشد.
اکنون با اتکا به ادله فراوان میتوان ثابت کرد که اساساً زاویهای بین برنامهها و فعالیتها و مواضع دولت یازدهم با نیروهای انقلاب و اهداف و آرمانهای انقلاب دیده نمیشود. صاحب این قلم به عنوان یک فعال حوزوی که در حوزه هستم و تعامل دولت با مراجع و علما، مجلس و سایر نهادها را میبینم عملکرد دولت را مثبت ارزیابی میکنم و فکر میکنم دیدگاه اکثریت مراجع و علما هم نسبت به دولت و تحرکات و برنامههای آن مثبت است. با قاطعیت میتوان حکم کرد که علما و مراجع نسبت به برنامههای این دولت خیلی امیدوار هستند. حضور معنوی و اعتقادی رئیس جمهور در مراسم تاسوعا و عاشورا، بازدید از خانوادههای شهدا و دیدار با جانبازان از مصادیق بسیار قابل توجه رفتار انقلابی رئیس جمهور است. دکتر روحانی در تعبیر رهبر معظم انقلاب «یک سیاستمدار انقلابی و جبهه رفته» معرفی شده است و به نظر نمیرسد بین برنامههای این دولت با نیروهای انقلابی زاویهای وجود داشته باشد.
نکته قابل تأمل دیگر که باعث تعجب است بیان چنین بیاناتی از سوی خطیب محترم جمعه تهران در شرایط کنونی است. نظام جمهوری اسلامی ایران در صحنه بینالمللی مذاکرات مهم هستهای را در دستور کار دارد. از سوی دیگر رهبری انقلاب هم عملکرد دیپلماتها و مذاکرهکنندگان را تأیید نموده و تصریح داشتهاند که اینها فرزندان انقلاب هستند که کار را به خوبی پیش میبرند. در چنین شرایطی نباید تریبونهای عمومی، پشت جبهه را به گونهای معرفی و تصویر کنند که تداعی کننده اختلاف داخلی بر سر موضوع هستهای باشد. به نظر میرسد که چنین رویکردهایی با منویات رهبر معظم انقلاب سازگاری ندارد.
بدیهی است که اگر انتقادی هم هست از مسیر مشخص و در شرایط مناسب بیان شود ولی این گونه و در این شرایط سخن گفتن نباید به میان مردم کشیده و منجر به تفرقه شود. نیاز امروز ما وحدت است و در چنین شرایطی استفاده از تعابیری همچون داس و امثالهم اصلاً به صلاح نظام و ملت نیست. این دولت با رأی اکثریت مردم روی کار آمده و رهبری انقلاب آن را تنفیذ و حمایت کردهاند. تا زمانی که دولت به خوبی کار خودش را انجام میدهد و اهداف و مصالح مردم را به پیش میبرد و حمایت و تأیید رهبری انقلاب را همراه خود دارد نباید به گونهای سخن گفت که مأیوس کننده باشد. بزرگان و شخصیتهای برجسته مذهبی و علمی و سیاسی، در این مسیر، فریضهای واجب برعهده دارند و آن اینکه در عرصه خطابه و روشنگری باید به گونهای موضع بگیرند که دلگرم کننده باشد. |