تاريخ انتشار: 30 دي 1391 ساعت 13:07:13
ديدگاههاي امام خميني(ره) در مورد مطبوعات (قسمت اول)

نقش مهم مطبوعات در رشد و صلاح كشور

(( … در باب نشريات ، خودتان مي دانيد كه نقش نشريات در هر كشوري از همه چيزها بالاتر است . روزنامه ها و مجلات مي توانند كه يك كشوري را رشد بدهند به راهي كه صلاح كشور است و مي توانند كه بعكس عمل بكنند …))

صحيفه نور ، ج 14 ، ص 248 11/3/60.

(( .. نشريه بسيار خوب است و در صورتي كه محتواي آن محتواي آموزنده باشد و دست اندركاران آن متعهد باشند ، اين نشريه راس همه امور مي شود . انسان اگر انصاف داشته باشد ، بايد به خاطر مردمي كه قلم ها را براي اينها آزاد گذاشته اند ، از قلم و قدمش استفاده كند و ديانت هم اقتضاي همين را مي كند . ما بايد نشرياتمان مفيد باشد و اخلاق جامعه را اصلاح كنيم .. ))

همان ، ج 14 ، ص 249 11/3/60

جايگاه خطير مطبوعات در هدايت و ضلالت جامعه

(( … اگر خداي نخواسته قلمهاي شما بلغزد و از تعهدي كه براي خدا تبارك و تعالي بايد داشته باشيد غفلت بكنيد ، اينجور نيست كه تنها به شما و دوستان و هم مذهب و هم دين شما ضرر بزند ، به همه ضرر مي زند ، پس يك ضرر كوچك نيست . شما كه روزنامه كثير الانتشاري در دستتان است ، بايد توجه كنيد كه مسئوليت بسيار خطيري پيش مردم و ملت هاي جهان داريد كه اگر ارشاد كنيد مردم را بالاتر از طاعت هايي است كه در گوشه خانه و يا يك مجلس كه چند هزار نفر هستند مي باشد . قلم شما اگر ارشادي باشد ، ملت را به راه راست هدايت مي كندو مي تواند مردم را از انحراف نجات دهد .. ))

همان ،ج 14 ، ص 257 و 258 12/3/60

((بايد بدانيد كه اگر دو هزار مجله چاپ كنيد ، لااقل پنج هزار نفر اين مجله را مي خواهند ، و يك عده كثيري هم آن را مطالعه مي كنند . اگر تيتراژ روزنامه اي دويست هزار باشد ، پانصد هزار نفر آن را مطالعه مي كنند و اگر انحراف باشد ، پانصد هزار نفر را منحرف مي كند و اين مسوليت كوچكي نيست . اين غير از معصيتي است كه در خانه است . آن هم معصيت است اما نه بزرگي اين . هر چه تيراژ شما بيشتر باشد ، بايد بيشتر توجه به اصلاح آن بكنيد . آنها كه مي گويند تيراژ بيشتر ، توجه مردم بيشتر است ، پس هر چه مي خواهيم مي نويسيم ؟ اشتباه مي كنند . آنها مسئوليت بيشتر دارند …))

همان ، ج 14 ، ص 249 11/3/60

((… مجله نوشتن مسئوليتي بزرگ دارد ، هم پيش خداي تبارك و تعالي ، هم پيش مردم . ممكن است اينها مملكتي را به فساد بكشانند ، اگر كوشش نكنند در اينكه اصلاح كنند ، و اگر آن كه مي نويسد از روي صلاحديد و مباني غير نفساني و رسوا نكردن مسلمانان و اينطور مسائل باشد ، مجله ها مفيد خواهند بود و مردم رو به تباهي نمي روند … ))

همان ، ج 14 ص 249 11/3 /60

ضرر رسانه هاي گروهي مخرب بيشتر از سلاحهاي نظامي

((.. ملت عزيز در طول 50 سال سياه اخير گرفتار مجلات و روزنامه هاي تخريب كننده و فاسد كننده نسل جوان او از آنها بدتر سينماها و راديو تلويزيون بود كه با برنامه هاي خود ، ملت را به حد وافر در آغوش غرب و غرب زده ها غلتانيد و ضررهاي رسانه هاي گروهي از خرابي هاي توپ و تانك ها و سلاحهاي مخرب بالاتر و بدتر است ، چه كه ضررهاي سلاحها گذراست و ضررهاي فرهنگي باقي و به نسلهاي بعد انتقال پيدا مي كند . چنانچه ديديد و مي بينيد … ))

همان ، ج 19 ، ص 109 22/11/63

مطبوعات منحرف دوران ستمشاهي و سوق دادن جوانان بسوي شرق و غرب

(( … مجله ها با مقاله ها و عكس هاي افتضاح بار ، و اسف انگيز و روزنامه ها با مسابقات در مقالات ضد فرهنگي خويش و ضد اسلامي ، با افتخار ، مردم بويژه طبقه جوان موثر را به سوي غرب يا شرق هدايت مي كردند … ))

همان ، ج 21 ، ص 195 ـ وصيت نامه سياسي ـ الهي

صدمات فراوان مطبوعات دوران ستمشاهي به اسلام و كشور

((.. ما يكي از گرفتاري هاي بزرگمان در زمان طاغوت گرفتاري به دست مطبوعات بود . طاغوت مهره هايي كه در خدمت او بودند و در خدمت اجانب ، انتخاب مي كرد و زبده هاي آنها را انتخاب مي كرد براي اداره مطبوعات و براي تبليغات به ضد اسلام و به ضد كشور ، لكن با آب و رنگ اسلامي و ملي من نمي دانم كه صدمه اي كه كشور ما و اسلام از مطبوعات در زمان طاغوت ديد بيشتر بود يا صدماتي كه از ساير ارگانهاي طاغوتي .

مطبوعاتي كه حامل پيام ملت و حامل پيام اسلام بايد باشد و مبلغ احكام اسلام و مجري احكام اسلام و مهزب جامعه بايد باشد و اخلاق را در جامعه بايد پخش بدهد اخلاق الهي را ، در زمان طاغوت درست بر عكس همه اين معاني ماموريت داشتند كه كشورها را با آن تبليغات دامنه دار اين رسانه هاي طاغوتي ، تمام مسائل اسلامي و تمام مسائل كشوري را به طرف منافع طاغوتي سوق دهند و صدمه اي كه اسلام از مطبوعات و رسانه هاي طاغوتي خورد از كمتر دستگاه هايي خورد و آنقدر كه جوان هاي ما را اين مطبوعات فاسد و آن مجله هاي فاسدتر و آن راديوو تلويزيونهاي فاسد تر به فساد كشيدند معلوم نيست كه مراكز فساد آنقدر به فساد كشيده باشند . اين مجلات بود و اين مطبوعات و اين راديو تلويزيون و تمام اين رسانه هاي گروهي بود كه جوانهاي ما را به جاي اينكه بطرف دانشگاه بكشند بطرف علم و ادب بكشد ، بطرف فساد كشاند … ))

بنگاه هدايتي و تربيتي مردم

(( … مطبوعات بايد يك مدرسه سيار باشند تا مردم را زا همه مسايل روزگار آگاه نمايند و به صورتي شايسته از انحرافات جلوگيري كنند و اگر كسي انحرافي ديد با آرامش در رفع آن بكوشند . بطور كلي مطبوعات بايد يك بنگاه هدايت باشند ، يعني به صورتي كه اگر دست مردم بيفتد مردم هدايت شوند … ))

همان ، ج 18 ، ص 65 26/5/62

   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=34380
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.