شرح و تفسیر قسمت هایی از زیارت عاشورا (40) – توصیه به عزاداران و ذاکران، نقل خوابی از امام خمینی و عظمت گناه دروغ وهذا یوم فرحت به آل زیاد و آل مروان بقتلهم الحسین علیه السلام ، اللهم فضاعف علیهم اللعن منک و العذاب الالیم : و این روزی است که آل زیاد و آل مروان به سبب کشتن امام حسین علیه السلام شادمان شدند! بارالها پس لعنت و عذاب دردناک را بر آنان دو چندان گردان.
تذکّر نکته ای لازم به ذاکران و عزاداران
شایسته است که شیعیان عموماً و ذاکران خصوصاً در عزاداری و سوگواری کاری نکنند که زبان ناصبیها و دشمنان باز و دراز شود. بلکه به واجبات و مستحبّات بپردازند و از محرّمات و به کار گرفتن وسایل لهو و غنا و از دورغ و نقل حکایت های ساختگی و نابخردانه و خُنَک که جعلی بودن آنها مظنون و گاه قطعی است بپرهیزند.
در کتاب ها چیزها نوشته – به خصوص، کتاب ها و مجلات و روزنامه های این زمان سال 1381 شمسی هجری- که بسیار شرم آور و منحط و مایهی سرافکندگی مومنان و ارادتمندان به حضرات محمّد و آل محمّد صَلّی الله عَلَیهِ وآلِه و سَلّم است.
در زمان ما! شرطی برای تالیف و تصنیف جز قلم و کاغذ نیست.امروز در مجلات و روزنامه ها حرفی را می نویسند و با سر و صدا تحویل می دهند. یا آقا و رئیسی می آید و آمار و ارقامی ارئه می نماید و فردا و پس فردا همان سخن ها و حرف ها توسط خود گویندهی آن یا دیگران رد می شود و تکذیب می گردد.
پس جداً باید در مجالس اهل بیت علیهم السّلام از سخنانی که وضع آنها روشن نیست اجتناب ورزند و شیطان را در این عبادت بزرگ راه ندهند.معاصی کبیره روح عبادت را می برد و دست آدمی را تهی می سازد.مخصوصاً دروغ و غنا که در مجالس دینی، زمینه ورود و آلوده کردن را دارد و بسیار باید با وسواس و دقت حرکت کرد و سخن گفت.
و بعضی ها عقیده دارند که این جا حتی حضرت موسی بن عمران نیز دست به عصا راه برود و مواظب اطراف و جوانب خود باشد.
خواهر گرامی و بزرگوارم- اطال الله تعالی بقاها و توفیقها، همسر محترم حضرت امام- در جماران به من فرمودند که: «حضرت امام قدس سره را پس از رحلتشان در خواب دیدم
دوش، در خواب، رخ خوب تو را می دیدم
خواب ما، به بُود از عالَم بیداری ما
و از امام پرسیدند: آن جا چه خبر؟!
امام مودب نشستند - و البته ایشان همیشه مودب و با نزاکت بودند. اما آن لحظه متانت بیشتر و وضع جدی تری به خود گرفتند- و فرمودند:
این جا با دقت به حسابها رسیدگی می شود. مواظب باشید! مراقب باشید!»
چند حدیث نورانی
در «کافی» و «عقاب الاعمال» در حدیث موثّق نقل شده که خدای تعالی برای شرّ، قفل هایی قرار داده و کلید آن قفلها، شراب و دروغ است و دروغ بدتر از شراب خواری می باشد.
و در کتابهای فقها ما رضی الله عنهم حدیث از رسول خدا صَلّی الله عَلَیهِ وآلِه و سَلّم است که هرگاه کسی بدون عذر، دروغی بگوید، هفتاد هزار فرشته، او را لعنت می کنند و تعفّن سخن او تا عالَم بالا و تا عرش الهی می رسد و خداوند به خاطر آن یک دروغ، هفتاد عمل منافی عفت در نامهاش می نویسد که کمترین آنها مثل آن است که شخص با مادر خود ...
هم چنین در کتابهای فقه، از حضرت عسکری عَلَیهِ السَّلام نقل شده که همه خبائث و بدیها را در منزلی گذاشته اند و کلید آن منزل را «دروغ» قرار دادند.
منبع : ترجمه و شرح زیارت عاشورا، تلخیص کتاب شفاء الصدور فی زیارة العاشور، نوشته مرحوم آیت الله حاج میرزا ابوالفضل مجتهد تهرانی (پدربزرگ همسر مرحومه امام خمینی)، به کوشش: مرحوم حجت الاسلام حسن ثقفی تهرانی (برادر خانم امام خمینی)، چاپ دوم سال 1386، انتشارات هاد، صفحه 574 و 575
* استفاده بدون ذکر نشانی : http://www.hankh.ir/?p=32936 ممنوع است *
|