تاريخ انتشار: 05 دي 1391 ساعت 17:49:33
شیعیان برمه، قربانیان 50 ساله بی خانمانی و مصیبت

پایتخت برمه، «رانگون» بزرگ ترین محل تجمع شیعیان است. به طوری که طبق آمارهای رسمی حدود 5000 شیعه در این شهر ساکن هستند. تمام شیعیان در اصل از مهاجران ایرانی و شبه قاره هند هستند که در زمان های مختلف به این کشور وارد شده و در آن ساکن شدند و با زنان برمه ای بعد از اسلام آوردن ازدواج کردند و از خود نسل های خالصی بر جای گذاشتند. شیعیان در این شهر حسینه ها و مساجد و هیات های عزاداری ویژه خود را دارند.

به گزارش شفقنا، رنج  و ستم علیه مسلمانان و شیعیان برمه تنها به زمان حاضر اختصاص ندارد، بلکه از نیمه اول سال جاری، همگان شاهد درد و رنج ملت مسلمان برمه بوده اند، که به زور از خانه هایشان رانده می شوند. تا پیش از این نیز در  سال 1967 دولت هزاران نفر از شیعیان را از محل سکونت خود خارج ساخته و آنها را مجبور می کرد به کشورهای پاکستان و دیگر کشورهای همسایه پناهنده شوند.

دولت در ماه جولای سال 1967 بیش از 1600 نفر از ساکنان منطقه اکیاب را با بیرون کردن از خانه هایشان بی خانمان کرد. علاوه بر آن در همان سال 2000 تن را از اراکان خارج کرده و آنها را بی چیز رها کرد.

بعدها دولت برمه دستوری صادر کرد که به موجب آن مسلمانان و از جمله شیعیان حق ندارند منطقه سکونت خود در اراکان شمالی را بدون اجازه خاص از سوی دولت ترک کنند. این دستور آنها را به سختی تحت تصرف دولت در می آورد و دولت به راحتی از تحرکات روزمره آنها مطلع می شد.

پناهندگان در این کشور با انواع روش های ظلم و ستم رو به رو هستند. دولت بر تمام اموال آنها تسلط پیدا کرده و مدارک مربوطه ای که نشان می دهند آنها ساکن اصلی این منطقه هستند را از بین برده است، دولت بارها و بارها شیعیان را مجبور به امضای قراردادها و برگه هایی کرده بود که سفید بودند.

مسوولین کشور برمه، شیعیان را  مجبور کردند که راه پاکستان را در پیش بگیرند، اما دولت پاکستان نیز بعد از شناخت آنها از قبول شان سر باز زد و به این شکل مسلمانان و از جمله شیعیان برمه ای به قربانیان 50 ساله ای تبدیل شدند و با رنج ها و دردهایی رو به رو شدند که تا زمان حاضر نیز ادامه دارد.

در آن زمان نیز دولت برمه از کمک رسانی به قربانیان خودداری می کرد و تمام افرادی را که سعی می کنند به آنها غذا و آب برسانند بازداشت می کرد.

بر اساس گزارش پایگاه مدارس آل الصدر، شیعیان نیز همچون سایر مسلمانان 50 سال است که با درد و رنج پناهندگی و در به دری رو به رو هستند اما با تمام این ها برای خود مسجد و 8 حسینیه ایجاد کرده اند و هر ساله عاشورا و مراسم سوگواری اهل بیت(علیه السلام) را در آن ها برگزار می کنند.

   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=32442
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.