تاريخ انتشار: 26 آذر 1391 ساعت 21:32:36
شرح و تفسیرقسمت هایی از زیارت عاشورا (۲9) – حرمت روزه در عاشورا

اَللّهمَّ اجعَل مَحیایَ محیا مُحمّدٍ و آلِ مُحمّدٍ و مَماتی ممات مُحمَّدٍ وَ آلِ مُحمّدٍ [صَلواتک علیهم]:
خداوندا! زندگانی و حیات مرا مانند زندگانی حضرت محمّد وآل قرار ده و مماتم را هم چون ممات محمّد و آل محمّد صلوات الله علیهم مقرر فرما.
...از جمله اخباری که از روزه عاشورا نهی می کند :
 حدیثی است که مرحوم ثقة الاسلام کلینی قدس سره در «کافی» نقل فرموده که راوی از حضرت اباجعفر، امام باقر علیهما السّلام راجع به روزه تاسوعا و عاشورا سوال نمود.
فرمودند: تاسوعا روزی است که حضرت سیدالشهدا و اصحاب و خاندان او علیهم السلام محاصره شدند و ابن مرجانه و عمرسعد، بسیار فرحناک و سرمست گشتند و یقین دانستند که برای حضرت حسین عَلَیهِ السَّلام  یاوری نخواهد آمد و عراقی ها نمی توانند امام را کمک کنند.
اما روز عاشورا روز شهادت حضرت اباعبدالله عَلَیهِ السَّلام  است. شهادت او و شهادت اصحاب محترمش.آیا در چنین روزی، می توان روزه گرفت؟
به خدا قسم آن روز وقت روزه نیست. آن روز روز حزن و اندوه اهل آسمان و زمین و جمیع اهل ایمان است و روز فرح و انبساط برای پسر مرجانه و آل زیاد و آل شام است. که غضب خدا بر آنان و بر نسل و دودمانشان باد.
روز عاشورا روزی است که هر زمینی برای سیدالشهدا عَلَیهِ السَّلام  گریست مگر شام. هر کس این روز را روزه بگیرد یا به آن، تبرک جوید خدایش با آل زیاد، با قلبی مسخ شده محشور گرداند.
و هر کس در آن روز ذخیره­ای برای خود بیندوزد، پروردگار برکت را از او و خاندان و نسلش بردارد و شیطان با او در آن ذخیره شرکت نماید.

 منبع : ترجمه و شرح زیارت عاشورا، تلخیص کتاب شفاء الصدور فی زیارة العاشور، نوشته مرحوم آیت الله حاج میرزا ابوالفضل مجتهد تهرانی (پدربزرگ همسر مرحومه امام خمینی)، به کوشش: مرحوم حجت الاسلام حسن ثقفی تهرانی (برادر خانم امام خمینی)، چاپ دوم سال 1386، انتشارات هاد، صفحه 417

* استفاده بدون ذکر نشانی : http://www.hankh.ir/?p=31757 ممنوع است *

   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=31757
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.