وزير بهداشت با اظهار تاسف از نحوه اولويت بندي تخصيص ارز مرجع به كالاها از نحوه اولويت بندي و ارجحيت كالاهايي نظير زين اسب بر دارو و تجهيزات پزشكي براي دريافت ارز مرجع گلايه كرد.
به گزارش مهر، دكتر مرضيه وحيد دستجردي ديروز در حاشيه مراسم بهرهبرداري از بخشهاي زايمان و تختهاي ويژه بيمارستان شهيد ضياييان تهران گفت: باتوجه به اين نوع اولويت بندي در تخصيص ارز وزارت بهداشت درخواست كرد اولويت بنديهاي مخصوص سلامت را خودش تعيين كند كه با مخالفت مسئولان اختصاص ارز مواجه شد.
وي افزود: از نظر ما دارو و ملزومات پزشكي بايد اولويتهاي 2 و 3 باشند ولي هم اكنون اولويتهاي 7 و 8 را دارند و متاسفانه برخي كالاها مانند زين اسب در اولويتهاي بالاتر مثلا اولويت 5 يا 4 قرار داده شدهاند.
دستجردي در واكنش به سئوالي در خصوص واردات لوازم آرايشي با ارز مرجع توسط وزارت بهداشت، اظهار داشت: وزارت بهداشت اصلا ارزي براي اين اقدام در اختيار نداشته است و نميتواند چنين كاري بكند زيرا اختصاص ارز از سوي مركز مبادلات به شركتها صورت ميگيرد و اين شركتها با گشايش حساب و اعتبار ارز را به صورت ال سي دريافت ميكنند و اين ارز در اختيار ما نيست.
وي افزود: بنابراين مسئولان بانك مركزي و اختصاص ارز بايد خودشان توضيح دهند اين ارزها چگونه صرف واردات لوازم آرايشي شده است.
دستجردي با اعلام اينكه تا 6 ماه اول سال هيچ ارزي به وزارت بهداشت براي واردات دارو اختصاص داده نشده بود، گفت: از شهريورماه تا كنون يك سوم ارز مورد نياز واردات دارو از سوي مسئولان بانك مركزي به وزارت بهداشت اختصاص يافت كه در ادامه اين روند اين مسئولان قول دادهاند مابقي ارز مورد نياز را نيز تا پايان سال تامين كنند.
* اولويتهاي بودجهبندي در حوزه بهداشت تغيير كند
وزير بهداشت همچنين با بيان اينكه مردم 70 درصد از هزينههاي مربوط به درمان و سلامت را از جيب خود پرداخت ميكنند گفت: بايد اولويتهاي بودجه ريزي و بودجه بندي خود را به صورت جدي تغيير دهيم.
دستجردي اظهار داشت: ما هر چقدر با اعتبارات دولتي تلاش كنيم باز هم مسايلي كه مربوط به درمان و سلامت ميشود داراي پيچيدگي و هزينه بر است.
وي اظهار داشت: با توجه به پيشرفتهاي حوزه سلامت،هزينهها نيز به مراتب افزايش يافته است.
وي اظهار داشت: تلاشهاي بسياري در خصوص كمك به افرادي كه براي خدمات درماني دچار محدوديت هستند انجام شده است.