شرح و تفسیر قسمت هایی از زیارت عاشورا (26) – سوگواري زمين و آسمان در شهادت امام حسين(ع) مصيبة ما اعظمها و اعظم رزيتها في الاسلام و في جميع اهل السموات و الارض : زيرا اين مصيبت بس بزرگ و خسارت آن در اسلام و براي تمامي اهل آسمانها و زمين عظيم است.
خبر ششم
سیوطی در «عقود الجمان» میگوید :
«علمای «هیئت» گمان میکنند آفتاب، فقط در روز بیست وهشتم یا بیست و نهم ماه، مُنکسِف میشود. با این که روایت زبیربن بکّار، در روز وفات رسول خدا صَلّی الله عَلَیهِ وآلِه و سَلّم که (به اعتقاد سنّیان) دهم ربیع الاوّل بوده، خورشید منکسف شد و هم چنین در روز قتل حضرت حسین عَلَیه السَّلام که دهم محرّم است نیز خورسید منکسف گردید چنان که در تواریخ مشهور است».
و در برخی روایات آمده که روز عاشورا هوا چنان تاریک گشت که ستارهها در آسمان مشاهده شدند.
و از اشعار معروف و مشهور است که :
و علی الّدهر من دماءِ الشّهیدین علیّ و نجله شاهدان
و هما فی اواخر الّلیل فجران و فی اولیاته شفقان
سخنی در انکساف خورشید :
مرحوم «صاحب شفاء الصّدور» رضوان الله تعالی علیه فرمودهاند:
«نظر به تعداد اخبار فریقین در مورد انکساف خورشید در عاشورا، میتوان در این زمینه، ادعای «تواتر» نمود».
یعنی اخبار آن قدر زیاد است که جای شک و تردید برای کسی باقی نمیماند.
و میتوان گفت که در انکساف خورشید همیشه لازم نیست «کرهی قمر» بین زمین و خورشید قرار بگیرد تا انکساف رخ دهد. و این در بیست و هشتم و بیست و نهم ماه است.
بلکه گاه ممکن است جرم بزرگ دیگری، یا توده ای تیره رنگ نظیر ابری غلیظ، یا غباری سیاه- برای حُرمت و مقام و مظلومیّت ابا عبدالله عَلَیه السَّلام- اطراف خورشید را بگیرد و جسم آن را از نظر اهل زمین بپوشاند و حالتی شبیه انکساف معمولی اتفاق بیافتد.
و عجیب است که روایات از طریق اهل تسنّن، در مورد ابراز تامّل و تاثّر کائنات و وقوع معجزات و کرامات از امام سیّدالشهداء عَلَیه السَّلام به هنگام قتل وی و پس از آن، بسیار بسیار بیشتر از روایات شیعیان گرامی است.
در کتابها آمده است که از مرحوم صدوق رضوان الله تعالی علیه پرسیدند: آیا قرآن خواندن سر مطهر امام حسین عَلَیه السَّلام و تکلّم او در چند و چندین نوبت صحیح است؟!
فرمود: «اینها را خود اهل تسنّن نقل کردهاند و دشمنان امام که شاهد بوده اند اعتراف نمودهاند. ما چیزی از خود نساختهایم».
منبع :ترجمه و شرح زیارت عاشورا، تلخیص کتاب شفاء الصدور فی زیارة العاشور، نوشته مرحوم آیت الله حاج میرزا ابوالفضل مجتهد تهرانی (پدربزرگ همسر مرحومه امام خمینی)، به کوشش: مرحوم حجت الاسلام حسن ثقفی تهرانی (برادر خانم امام خمینی)، چاپ دوم سال 1386، انتشارات هاد، صفحه 407 تا صفحه 408
* استفاده بدون ذكر نشاني سايت : http://www.hankh.ir/?p=31462 ممنوع است *
|