شرح و تفسیر قسمت هایی از زیارت عاشورا (۲3)–مقام محمود و ظهور مهدی موعود(عج) واسئله ان يبلغني المقام المحمود لكم عند الله و ان یرزقنی طلب ثاری [طلب ثارکم] مع امامٍ هُدیً [مَهدیٍّ] ظاهرٍ ناطقٍ [بالحقّ] منکم :و از خداوند درخواست مي نمايم كه مرا به مقام محمود و مرتبه ي پسنديده اي كه براي شما نزد خدا است ، برساند و با امام مهدي از خاندان شما كه ظاهر شود وبه حق سخن گويد ، روزيم سازد كه خون خواهي خود كنم(كه خون خواه شما باشم).
معنایی دیگر و پایان سخن در این مورد:
برخی اهل عرفان و ذوق و تحقیق، مقام محمود را به روز ظهور حضرت مهدی ارواحنا فداه تفسیر و تاویل نموده اند. که روز تجلی عظمت حضرت رسالت و اعتلای کلمه توحید و ولایت است. هر ظلم و ستمی، از میان رخت بر بسته و سخن حقّ و حقیقت در تمام گیتی بر کرسی عزّت و عظمت نشسته و کمر کفر و تباهی شکسته و جهان از بیعدالتی رسته و به سعادت و شُکوه الهی پیوسته است. پس دور نیست که مقام محمود روز ظهور و تجلّی جمال و جلال آن سرور عالمیان و صفوت آدمیان باشد.
و از این رو زائر، بدون فاصله و بیدرنگ میگوید:
«و ان یرزقنی طلب ثاری [طلب ثارکم] مع امامٍ هُدیً [مَهدیٍّ] ظاهرٍ ناطقٍ [بالحقّ] منکم»
و این که میخوانیم: «مهدیّ» که به معنای هدایت یافته است و در بعضی نسخهها «هُدیً» به معنای اصل هدایت، یعنی امام عَلَیه السَّلام سراپا هدایت و راهنما و راهگشا است، سوالی پیش میآید که چه گونه ایشان را مهدی و هادی نامیدهاند؟ مگر دیگر امامان عَلَیه السَّلام این صفات را ندارند؟ جواب:
در ارشاد مفید قدسّ سرّه است که از امام صادق عَلَیه السَّلام پرسیدند: به چه جهت، قائم آل محمّد صَلّی الله عَلَیهِ وآلِه و سَلّم را «مهدیّ» نامیدهاند؟ جواب فرمود: «به این جهت که او مردم را به آن چه گم کردهاند هدایت میفرماید».
گویا میخواهند بفرمایند:«ائمّهی دیگر، این فرصت و موقعیّت را نیافتند که همهی مردم را به تمام و کمال هدایت کنند و گمشدهی مردم را که ولایت و اصل و اساس دین است به آنان معرفی فرمایند. امّا برای حضرت حجّت ارواحناه فداه این امتیاز و توفیق به وجود میآید که از همه خلق دستگیری نمایند و حقّ و حقیقت را به گمراهان و سرمایه از کف دادهها اعلام و ارائه کنند.»
منبع :ترجمه و شرح زیارت عاشورا، تلخیص کتاب شفاء الصدور فی زیارة العاشور، نوشته مرحوم آیت الله حاج میرزا ابوالفضل مجتهد تهرانی (پدربزرگ همسر مرحومه امام خمینی)، به کوشش: مرحوم حجت الاسلام حسن ثقفی تهرانی (برادر خانم امام خمینی)، چاپ دوم سال 1386، انتشارات هاد، صفحه 386 تا 388
* استفاده بدون ذکر نشانی : http://www.hankh.ir/?p=31172 ممنوع است *
|