رئيس سازمان توسعه تجارت: ميپذيرم بازار را به هم ريختهايم
بر اساس بررسيهاي صورت گرفته توسط مركز پژوهشهاي مجلس، بانك مركزي از ابتداي فرودين سال 1390 تا مهر ماه 1391 در حوزه سياستهاي ارزي 64 بخشنامه، دستورالعمل صادر يا اقدام ارزي انجام داده است يعني به طور متوسط هر 8 روز يك بار سياستها تغيير كرده است.
به گزارش خبرگزاري تسنيم، حسين زاده بحريني، كارشناس اقتصاد در همين ارتباط ميگويد: يكي از دلايل صدور بخشنامههاي متعدد، عدم هماهنگي مسئولان است چنانكه تفحص در آمار و قوانين ارزي بانك مركزي نيز نشان ميدهد طي 20 روز گذشته 41 بخشنامه ارزي صادر شده است.
ابوالقاسم حكيمي پور، ديگر كارشناس اقتصاد نيز براين باور است كه بخشنامههاي بانك مركزي كه عمر مفيدشان 45 روز است تأثير بسيار زيادي در نابسامانيهاي اخير اقتصاد داشته است چراكه بخش عمده توليد، صادرات و كالا و خدمات از ناحيه اين بخشنامهها دچار التهاب شدهاند.
رئيس سازمان توسعه تجارت در واكنش به اين انتقدات اما موضعي منصفانه دارد و اذعان ميكند كه بخشنامههاي پياپي اين سازمان در حوزههاي واردات و صادرات باعث به هم ريخته شدن بازار شده است.
حميد صافدل ميگويد: با اين موضوع كه بخشنامههاي پياپي سازمان توسعه تجارت در حوزههاي واردات و صادرات باعث به هم ريخته شدن بازار شده است،موافقم.
صافدل ميافزايد: ما بايد سعي كنيم با ادبيات درستي مفاهيم مربوط به واردات و صادرات را به مردم منتقل كنيم. به عنوان مثال مردم بايد بدانند كه توقف ثبت سفارش با ممنوعيت واردات متفاوت است.
صافدل با بيان اينكه مديريت واردات و صادرات بايد به گونهاي انجام شود كه باعث ايجاد رانت براي عدهاي نشود، ميگويد: در حال حاضر به غير از واردات اقلام اساسي و دارو در ساير حوزهها ارز با نرخ مبادلهاي مبناي محاسبه قرار گرفته است.