تاريخ انتشار: 08 آذر 1391 ساعت 05:06:49
آهای مسئولین ...!! (بارها هشدار دادیم که به داد این مردم برسند)

زلزله اخیر آذربایجان خسارات‌ مالی و جانی بسیاری به مردم منطقه وارد کرد و مردم داغدار همچنان چشم انتظار کارهای اساسی دولت و مسئولان هستند. در حالی که پیشتر دولت از ثبت «رکورد جهانی» در بازسازی مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی خبر داده بود، نماینده ورزقان در مجلس می‌گوید که «تنها ۱۵ درصد» از ساختمان‌های مورد ادعای دولت آماده بهره‌برداری شده است.

الله‌وردی دهقانی درباره شرایط زلزله زدگان و کارهای انجام شده در این مدت گفت: پیش از هر چیز، از کارهایی که در زمینه بازسازی در شهرستان انجام می‌گیرد تشکر می‌کنم. با کارهایی که برای اسکان همیشگی انجام شده، نزدیک ۱۵ درصد ساختمان‌ها به پایان رسیده و در مرحله تحویل است که نزدیک پنج هزار ساختمان است؛ اما پرسش اینجاست که ۸۵ درصد باقی مانده چه باید کنند که حتی اسکان موقت برخی از آن‌ها همچنان انجام نشده است؟

نماینده ورزقان در مجلس نهم افزود: بیش از سی هزار خانه در منطقه ویران شده و پس لرزه‌ها نیز باعث تخریب ساختمان‌هایی می‌شود که تا اندازه‌ای در زلزله سالم مانده اند. برخی خانه‌های در درست ساخت نیز بر اثر پس‌لرزه‌ها آسیب دیده اند. به همین دلیل، مردم از اینکه در زیر سقف خانه‌های تازه ساخته شده بروند، نگرانند. با توجه به بارش برف و سرمای منطقه، انتظار این است که مسئولان فکری به حال اسکان موقت مردم کنند. مردم اکنون در زیر سقف‌های ترک خورده و چادرها زندگی می‌کنند و شرایط آب و هوایی آنها را در تنگنا گذارده و نگران جان خود و عزیرانشان هستند.

وی در پاسخ به این که آیا پیش از وقوع زلزله در منطقه ورزقان و هریس، استانداردهای ساختمان سازی رعایت می‌شد، گفت: پیش از زلزله استانداردهای لازم در ساخت و ساز‌ها به ندرت رعایت می‌شد؛ حتی ساختمان‌هایی که با وام وزارت مسکن ساخته شدند و نیز ساختمان‌های دولتی و بانک‌ها در زلزله آسیب دیدند و تخریب شدند. هم‌اکنون نیز با توجه به شرایط منطقه و سرمای هوا، مردم بیشتر به فکر کمیت هستند تا کیفیت. البته کیفیت ساخت و ساز‌ها بد نیست. با توجه به هزینه‌هایی که صرف بازسازی ساختمان‌ها شده است، باید آیین نامه‌ها و استاندارد‌های لازم نیز رعایت شوند. البته در بیش از ۹۰ درصد بازسازی‌ها استاندارد‌ها رعایت می‌شود.

دهقانی با اشاره به اینکه همچنان شمار بسیاری از مردم در چادر زندگی می‌کنند، گفت: متأسفانه برای اسکان موقت مردم فکری جدی نشده بود و مردم در شرایط بد آب و هوایی در شرایط سختی قرار دارند و حتی برخی مجبور هستند، به سقف‌های ترک خورده پناه ببرند چرا که نمی‌توان در این شدت سرما در چادر زندگی کرد. بار‌ها به مسئولین هشدار داده‌ایم که به داد این مردم برسند، ولی همچنان امروز و فردا می‌کنند. مردم این توقع را ندارند که یک شبه خانه‌هایشان بازسازی شود، آن‌ها تنها خواهان محل امنی هستند تا در امنیت باشند و بتوانند فصل سرما را پشت سر بگذارند.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: در این مدت، بیشتر از چهار زلزله بزرگتر از پنج ریشتر در منطقه رخ داده است. بنا به گزارش‌ها، منطقه ورزقان و هریس، روی گسل جوانی قرار دارد که به تازگی فعال شده، ولی تاکنون مطالعاتی در منطقه انجام نشده است.

وی با بیان اینکه شهر ورزقان پنجاه هزار نفر جمعیت دارد و در جریان زلزله به شصت روستای اطراف خسارت وارد شد که متأسفانه اسکان موقت و دایمی مردم در این مناطق به کندی انجام می‌شود، درباره ادعای رحیمی، معاون اول رئیس جمهور که گفته بود در مدت دو ماه تمام منطقه بازسازی خواهد شد، گفت: این ادعا‌ها نشدنی است. به گمان من آقای رحیمی احساساتی شده بود و به جای اینکه بگوید ما در کنار مردم هستیم و مردم نگران نباشند، این حرف‌ها را زد. کجای دنیا می‌توان دو ماهه یک شهرستان را بازسازی کرد؟!

دهقانی درباره بازخورد این اظهارات در میان مردم منطقه گفت: مدیریت و بازسازی مناطق زلزله زده مراحل مشخصی دارد. اسکان اضطراری، اسکان موقت و اسکان دایم. آقایان در شرایط موجود، اسکان موقت را کنار گذاشتند و غافل شدند و این باعث شده است که مردم به دلیل تصمیمات مسئولان به سختی و رنج بیفتند. منبع : تابناک

   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=30324
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.