تاريخ انتشار: 06 آذر 1391 ساعت 00:58:31
شرح و تفسیر قسمت هایی از زیارت عاشورا(۵) – فاطمه(س) سرور بانوان جهان از ابتدا تا انتهاست

السلام عليك يا بن فاطمة الزهراء سيدة نساء العالمين
در علل الشّرایع، از «عبدالله محض»روایت می­نماید که «ابوالحسن» از من پرسید (گویا مقصود، حضرت سید السّاجدین است) که چرا فاطمه را، فاطمه نام نهادند؟
گفتم: تا فرق باشد میان او و میان اسم­ها!
فرمود: فاطمه هم از اسماء است. اما علت این انتخاب و اسم، آن است که خدای تعالی عالم به کائنات بود و می­دانست که پیامبر اسلام صَلّی الله عَلَیهِ وآلِه و سَلّم از قبیله­های مختلف عرب زن می­گیرد و آنها طمع در وراثت خلافت می­نمایند. ولی چون حضرت زهرا علیها السّلام متولد شد خدایش فاطمه نام نهاد و خلافت را در اولاد او قرار داد و دیگران را مقطوع و ممنوع فرمود. پس بدین جهت این بانو را فاطمه می نامند که:
«لانّها فَطَمت طمعهم و معنی فطمت قطعت»
«زیرا او طمع آنان را قطع فرمود و معنای فاطمه قطع کننده است»...

   

حدیثی از شیعیان محترم:
حدیثی هم برای تبرک، از کتاب «مجالس صدوق رحمة الله» نقل می­نماییم که راوی می­گوید: «به حضرت صادق آل محمّد صَلّی الله عَلَیهِ وآلِه و سَلّم  عرضه داشتم که پیامبر محترم که فرموده: فاطمه، سیّده­ی نساء اهل بهشت است، آیا سیّده و بانوی بانوان زمان خود می­باشد؟ فرمود او مریم بنت عمران است که سیّده نساء عالم خود است. اما فاطمه علیها السّلام سیّده­ی نساء اهل بهشت است از اولین و آخرین».
در روایتی دیگر، حضرت زهرا علیها السلام خود از پیامبر گرامی پرسیدند: آیا قرآن نفرموده که مریم، سیّده­ی نساء عالمین است؟ فرمود: «او بانوی بانوان در زمان خویش است و شما بانوی بانوان، از اولین و آخرین می­باشی»
هم­چنین صدوق رحمة الله «در معانی الاخبار، جلد1، ص 253، با اسناد» از مفضّل بن عمر نقل نموده که:
«قلت لاِبی عبدالله علیه السّلام اخبرنی عن قول رَسول الله صَلّی الله عَلَیهِ وآلِه و سَلّم  فی فاطمة:
«انّها سیّده نساء العالمین»
اهی سیّده نساء عالَمها؟ فقال: ذاک مریم، کانت سیّده نساء عالَمها و فاطمة علیها السّلام سیّده نساء العالمین من الاولین و الاخرین»
که ترجمه حدیث را در چندین سطر پیش نوشتیم.

منبع : ترجمه و شرح زیارت عاشورا، تلخیص کتاب شفاء الصدور فی زیارة العاشور، نوشته مرحوم آیت الله حاج میرزا ابوالفضل مجتهد تهرانی (پدربزرگ همسر مرحومه امام خمینی)، به کوشش: مرحوم حجت الاسلام حسن ثقفی تهرانی (برادر خانم امام خمینی)، چاپ دوم سال 1386، انتشارات هاد، صفحه 148، 153 و 154

 

* استفاده بدون ذكر نشاني : http://www.hankh.ir/?p=30014 ممنوع است *

   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=30014
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.