توصیه های بهداشتی به هیئتهای عزاداری رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با ابلاغ دستورالعمل ماه محرم به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، خواستار تشدید کنترل و نظارتهای بهداشتی در این ایام شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد کاظم ندافی در این دستورالعمل با اشاره به اینکه توزیع نذورات در مراسم عزاداری، مساجد، تکایا و هیئتها میتواند احتمال بروز بیماریهای مرتبط با آب و غذا و به ویژه بیماریهای رودهای را افزایش دهد، از معاونین بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی خواسته است تا ضمن برقراری کشیک ایام تاسوعا و عاشورای حسینی، کنترل و نظارتهای بهداشتی را در این ایام تشدید کنند.
وی در این دستورالعمل تاکید کرده است که هرگونه پخت و پز باید در مکانهایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد و تمامی افراد درگیر در توزیع، آب، چای، غذا باید دارای کارت معاینه پزشکی معتبر باشند.
ندافی خاطرنشان کرد: برای پخت و توزیع نذورات از فرآوردههای خام دامی با کشتار مجاز و یا بستهبندی شده مورد تائید سازمان دامپزشکی استفاده شود و همچنین در تهیه و پخت غذا، برنج و مصرف روی سفرهها از نمکهای بستهبندی یددار تصفیه شده و درپخت غذاها نیز از روغنهای با ترانس پایین دارای مجوز ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق به منظور کنترل و جلوگیری از آتشسوزیهای احتمالی در تکایا، مساجد و هیئتها و نیز توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دستههای عزاداری با لیوان یک بار مصرف و نیز تاکید بر نصب تابلوها و یا اطلاعیههای ممنوعیت استعمال دخانیات در مکانهای برگزاری مراسم از دیگر موارد دستورالعمل بهداشتی ماه محرم است.
|