تاريخ انتشار: 19 شهريور 1391 ساعت 02:35:14
آیت‌الله جوادی آملی: در اقتصاد مقاومتی باید اموال ملی را به دست عقلا داد نه سفیهان ،با دین مردم بازی نکنید

این مفسر سرشناس قرآن کریم با اشاره به آیه ۵ در سوره مبارکه نساء که می فرماید: ﴿وَلاَ تُؤْتُوا السُّفَهَاءَ أَمْوَالَکُمُ الَّتِی جَعَلَ اللّهُ لَکُمْ قِیَاماً﴾ خاطرنشان کرد: مال عامل مقاومت است، عامل قیام است، عامل استقامت است. اگر این مال عامل قیام است، به دست سفیهان جامعه ندهید؛ ملت اگر بخواهد اقتصاد مقاومی داشته باشد باید مالش را به دست عقلا بدهد نه به دست سفیهان.

اگر این اصول رعایت شد هم درآمد محفوظ است و هم هزینه‌ها متعادل است، هم مالیات بر درآمد و اگر ـ خدای ناکرده ـ در اثر امتحان‌های الهی یا علل و عوامل دیگر مقداری مسئله اقتصاد اُفت کرد این ملت کاملاً تحمل می‌کند.

ایشان نسبت به خطر اینکه مردم ببینند با دین دارد بازی می شود، هشدار داد و با اشاره به تفاوت برخلاف نظام های کمونیستی در کشور ما اعتقاد مهمتر از اقتصاد است، به همراهی مردم با دولت در دوران دفاع مقدس اشاره و تصریح کرد: این جنگ ده ساله را ـ برای اینکه هشت سال دفاع مقدس بود دو سال جنگ داخلی بود ـ

مردم تحمل کردند و این به سبب اعتقاد بود و اما اگر خدای ناکرده این اعتقاد آسیب ببیند، ببینند با دین دارد بازی می‌شود اگر آدم آن اصل را آن ستون فقرات را از دست داد به آدمِ کمرشکسته‌ای که ستون فقراتش را از دست داد با نصیحت نمی‌شود گفت قیام کنید؛ انسانِ کمرشکسته، با سخنرانی بلند نمی‌شود باید حواسمان جمع باشد!

این استاد سرشناس حوزه علمیه که با جمعی از مسئولان وزارت اقتصاد دیدار و گفت و گو می کرد، خطاب به این مدیران اقتصادی گفت: بکوشید در کنار این آداب و سنن دینی و مستحبّاتی که دارید، ان‌شاءالله آن هوش اقتصادی را هم خودتان داشته باشید هم به دیگران منتقل کنید که این کشور روی پای خود بایستد. برای اینکه اگر نایستد، مغبون شده و بد کرده.

آیت الله جوادی آملی با اشاره به روایتی از امیرالمومنین(ع) که می فرماید «مَن وجدَ ماءً و تُراباً ثم افتقر فأبعده الله» تصریح کرد: کشوری که آب دارد خاک دارد مع ذلک فقیر و محتاج باشد، خدا آن را از رحمت دور بدارد؛ این نفرین علی است! نفرین علی دیگر به مراتب بالاتر از دعای ماست. حالا شما بیا قرآن به سر بکن در برابر نفرین علی، نمی‌شود!

ایشان همچنین با اشاره به دعایی از پیامبر اکرم(ص) که در کتاب کافی نقل شده و می فرماید «اللهمّ بارک لنا فی الخبز و لا تفرّق بیننا و بینه فلولا الخبزُ ما صُمنا ولا صَلَّیْنا ولا أدَّینا فرائضَ ربِّنا عزّوجلّ» گفت: یعنی خدایا بین ما و نان ما جدایی نینداز. منظور از نان، اقتصاد است، نان یعنی اقتصاد مملکت. عرض کرد خدایا بین مسلمان‌ها و نان آنها، اقتصاد آنها جدایی نینداز. زیرا اگر بین مسلمین و نان آنها جدایی افتاد، دیگر دینداری مشکل است. بنابراین ما قبل از اینکه از درآمد, مالیات بگیریم، باید راه تحصیل درآمد را هموار کنیم.

نباید بگوییم ما مسئول گرفتنیم دیگری مسئول تغییر است، هر دو یک واقعیت است. این گردهمایی‌ها این مشورت‌ها این شورای اداری‌ها برای همین است که انسان با هماهنگی کشور را اداره کند اگر ما مشکلی دیدیم به مسئولان دیگر هم گزارش بدهیم طوری باشد که دیگر کسی در کارخانه را نبندد و عده‌ای از کارگرها را بیرون بکند.

آیت الله جوادی آملی با اشاره به اینکه کمیل بن زیاد از اصحاب خاص علی(ع) بوده که لیاقت دریافت دعای کمیل را داشته اما به درد اداره مملکت نمی خورده و نتوانسته کاری را که حضرت به او سپرده انجام دهد و امام به او اعتراض کرده، خاطرنشان کرد: بعضی‌ها فقط به درد دعای کمیل می‌خورند‍!

اداره مملکت یعنی اداره مملکت! اگر ما بشنویم فلان کارخانه کارگرها را بیرون کرده آن با نمازِ زیارت عاشورای شما حل نمی‌شود حواستان جمع باشد و دامنگیرتان خواهد شد! کسی گرسنه بخوابد، فقیر باشد، به زندان برود، هزاران چک برگشتی وجود داشته باشد اینها با دعای کمیل حل نمی‌شود! شما بررسی کنید ببینید چندتا چک برگشتی دارید، معلوم می‌شود که اقتصاد و دارایی نتوانست رسالتش را انجام بدهد.

وی همچنین گفت: ما زیارت عاشورا می‌خوانیم دعای کمیل می‌خوانیم نمازهای مستحبی می‌خوانیم و مانند اینها که همه وظیفه است و ثواب الهی را به همراه دارد اما آنکه مشکل جامعه را حل می‌کند آن درایت اقتصادی است.

آیت الله جوادی آملی با اشاره به عیادت خود از جانبازان قطع نخاعی دفاع مقدس و توصیف آنها به عنوان افرادی که مراتب قوی‌تر از شهدای صدر اسلام‌اند و روحیه آنها کشور را حفظ می کند، شرط آن را اینگونه توصیف کرد: مادامی که ما با عُرضه نه بیراهه رفته باشیم نه راه کسی را بسته باشیم!

اما اگر اختلاس و امثال آن پیش بیاید اگر ـ خدای ناکرده ـ فشاری بیاید تحملش سخت است برای اینکه اقتصاد مقاومتی, ستون مقاومت می‌خواهد ستون مقاومت هم همان اعتقاد است، وقتی کسی این فساد را ببیند این ناهنجاری را ببیند خب تحمل نمی‌کند.

ایشان با تاکید بر اینکه باید ایران را با اسلام حفظ کرد، این موضوع را مهمترین عامل ممانعت از حمله بیگانگان به کشور دانست و افزود: با بازی کردن نمی‌شود مملکت را حفظ کرد، مردم همان مردم‌اند، اسلام همان اسلام است، الآ‌ن هم ـ معاذ الله ـ اگر بیگانه حمله کند این مردم همان مردم‌اند.

این استاد حوزه همچنین در پایان با تاکید بر لزوم حفظ اسلامی بودن کشور، تاکید کرد: در کنارش درایت است، امانت است، عقل است، هوش است، فهم است و فهم است و فهم! که چگونه ما از درآمد مملکت استفاده کنیم و بفهمیم بین سرمایه و درآمد فرق است. نفت، سرمایه است نه درآمد.

کسی با نفت‌فروشی بخواهد مملکت را اداره کند، یعنی با سرمایه‌فروشی. نفت را باید تبدیل کرد به یک سرمایه دیگر، از آن درآمدش باید استفاده کرد. منبع : اعتدال

   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=25374
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.