به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ «حضرت آیت الله العظمی مكارم شيرازي» امروز ـ شنبه 28 مردادماه ـ مصادف با بیست و نهمین روز از ماه مبارک رمضان در جلسه تفسیر قرآن کریم که با حضور زائران و مجاوران کریمه اهلبیت(ع) در شبستان امام خمینی(ره) برگزار شد؛ اظهار داشتند: امروز روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان است؛ احتمال دارد فردا سی ام ماه مبارک رمضان باشد و احتمال دارد اول شوال و عید سعید فطر باشد، باید منتظر مشخص شدن نتیجه استهلال شویم، اگر هلال ماه رؤیت شود فردا عید و در غیر این صورت فردا سی امین روز ماه رمضان است.
ایشان افزودند: موسسات نجومي ميگويند با محاسباتي كه ما داريم امكان ندارد امشب ماه در ايران، عراق، افغانستان، عربستان و .. نه با چشم مسلح و نه با چشم غيرمسلح ديده شود. در عين حال اين دليلي براي استحلال نكردن نيست. بايد به سراغ استهلال رفت و منتظر نتيجه استهلال ماند، در هرحال فردا روز آخر ماه مبارک رمضان است.
مرجع عالیقدر شیعیان در ادامه سخنان خود به ضرورت پرداخت زکات فطره اشاره کرده و گفتند: زکات فطره مخصوص فقیر و نیازمند است، اگر همه نسبت به پرداخت آن اقدام کنند دامنه گسترده ای برای خرج آن وجود دارد.
مفسر برجسته قرآن کریم در ادامه با طرح سه سوال رایج درباره زکات فطره پرداخته و بیان کردند: کسانی که در کارخانه ها و یا آموزشگاههای شبانه روزی شاغل هستند نان خور صاحب کارخانه نیستند و زکات فطره برعهده خودشان است.
آیت الله مکارم شیرازی اضافه کردند: افرادی که در موسسات شبانه روزی کار می کنند، اگر موسسات دولتی و یا مراکز سربازی باشد و دولتی باشند زکات فطره ندارند اما اگر مربوط به بخش خصوصی باشند پرداخت زکات آنها برعهده بخش خصوصی است.
ایشان در ادامه تصریح کردند: اگر کسی پول نقد برای پرداخت زکات فطره ندارد اما مال غیرنقد دارد و غنی است باید زکات فطره خود را پرداخت کند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم در پاسخ به سوالی مبنی براینکه چه مقدار زکات فطره را می توان به یک نفر پرداخت کرد؟ گفتند: به اندازه اي كه نياز یک سال وی برآورده شود مثلا اگر به اندازه پانصد هزار تومان يا يك ميليون تومان كمبود دارد به همان اندازه مي شود زكات فطره داد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود به ادامه تفسیر آیه 25 سوره مبارکه احزاب «وَرَدَّ اللَّهُ الَّذِينَ كَفَرُوا بِغَيظِهِمْ لَمْ ينَالُوا خَيرًا وَكَفَى اللَّهُ الْمُؤْمِنِينَ الْقِتَالَ وَكَانَ اللَّهُ قَوِيا عَزِيزًا» پرداخته و اظهار داشتند: يكي از مسايل مشترك در مورد اسلام در بين تاريخ نگاران اين است كه اسلام به سرعت در همه جا گسترش يافت.
ایشان ادعای مسیحیان مبنی بر پیشرفت سریع اسلام با زور شمشیر را اشتباه خوانده و تاکید کردند: اين سخن بسيار نادرستي است و نشان مي دهد كساني كه اينگونه سخن ميگويند هيچ اطلاعي از علت جنگ و صلح در اسلام ندارند.
مفسر برجسته قرآن کریم جنگهای اسلام را تدافعی عنوان کرده و خاطرنشان کردند: جنگ احزاب كه تمام اعراب از جزيزه العرب جمع شدند و برعليه اسلام تلاش كردند، ايا بايد مسلمين منتظر مي ماندند و دست روي دست مي گذاشتند تا كفار آنها را مي كشتند؟
ایشان تاکید کردند: بهترین سند براي باطل بودن اين شبهه را امروزه در تمام كشورهاي غيراسلامي ميتوانيد ببينيد مسيحي، يهودي و زرتشي در كنار هم در كشورهاي اسلامي دارند زندگي مي كنند.
مرجع تقلید شیعیان با اشاره به قانون اساسی جمهوری اسلامی خاطرنشان کردند: خاطرم هست زماني كه قانون اساسي را مي نوشتيم من در گروهي بودم كه مربوط به قوانين مذاهب بود از تمام گروه هاي زرتشتي،يهودي،مسيحي، ارامنه حضور داشتند و در قانون اساسی به حقوق اقلیت های دینی اشاره شده است.
آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتشار فیلمی از جنایت تروریستهای سوریه تاکید کردند: در فیلم منتشر شده یک نفر مسلمانی را روی زمین خوابانده و مانند گوسفند سر وی را از بدن جدا می کند و با پرتاب آن به گوشه ای شروع می کند به گفتن الله اکبر! این جنایت لرزه بر تن انسان می اندازد.
ایشان اضافه کردند: یک مشت مزدور اسرائیلی و آمریکایی و با حمایت از سوی برخی حکام منحرف اسلامی به سوریه فرستاده شده اند و این جنایات را در ماه مبارک رمضان مرتکب می شوند و هرچه می گویند بیاید صلح و سازش کنیم اعتنا نمی کنند و تنها به ویران کردن و کشتار فکر می کنند. اينها چه بشري هستند كه نام مسلمان بر خود گذاشته اند و اين كارها را مي كنند؟
استاد برجسته حوزه علمیه ریشه این تعلیمات را در بزرگان آنان امثال محمدبن عبدالوهاب دانسته و تاکید کردند: بزرگان اسلام ساکت ننشینند و این جنایتها را محکوم کنند چرا که روز قيامت اين سكوت در نامه ي اعمال شما نوشته مي شود.