وظيفه علماء در هم راهي ، هم رنگي و هم دردی با فقرا
آیتالله سیدمحمد باقر بهبهانی از مراجع و فقهای بزرگ جهان تشیع بود. ایشان علاوه بر زعامت، مرجعیت و تدریس ، تالیفات مهمی نیز از خود بر جای گذاشت.نسب او با چهارده واسطه از طرف پدر به شیخ مفید دانشمند والامقام اسلام و از طرف مادر نیز به مرحوم ملاصالح مازندرانی و داماد علامه مجلسی اول میرسد.
آیتالله بهبهانی در 29 شوال 1205 هجری قمری وفات یافت و در رواق امام حسین(ع)، پایین پای شهدا مدفون شد.
روزی یکی از عروسهایش، همسر محمد اسماعیل را دید که جامههای فاخر پوشیده است. به پسرش اعتراض کرد که چرا لباسهای گران قیمت میخری؟ پسرش جواب داد: «قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِینَةَ اللَّهِ الَّتِی أَخْرَجَ لِعِبَادِهِ وَ الطَّیِّبَاتِ مِنَ الرِّزْقِ»؛ «بگو: چه کسی زینتها و غذای پاکیزه را که خداوند برای بندگانش آفریده، حرام کرده است».
گفت: پسرکم! نمیگویم که اینها حرام است، البته حلال است، درخواست من روی حساب دیگری بود. من مرجع تقلید مردم هستم و در میان مردم غنی و فقیر و متمکن و غیر متمکن هست، ناچار لباس کرباس میپوشند. آنها چشمشان به ماست. مرد فقیری که زنش از او لباس فاخر میخواهد، میتواند بگوید ما مثل خانواده وحید زندگی میکنیم، اما اگر زندگیمان مثل طبقه مرفه و ثروتمندان شود، یگانه مایه تسلی خاطر و کمک روحی فقرا هم از دست میرود.
منبع :
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13910323000129
|