آيتالله جوادی آملی با اشاره به هتاكی صورت گرفته نسبت به امام هادی(ع) گفت: آنها به ساحت مقدس امام هادی(ع) بیاحترامی كردند ـ خذلهم الله ـ چهارتا شعر هم شما بخوانيد، در برابر هنر كاذب، هنر صادق داشته باشيد.
كار محقّقان همان تبيين مبارزه رسمی عسكريين(سلام الله عليهما) است اينها ساليان متمادی در برابر بنیعباس ايستادند شما چه میخواهيد حتماً بايد همه مثل سیّدالشهدا باشند! خب اتفاق نيفتاد اگر اتفاق میافتاد اين كار را میكردند بالأخره اينها را در پادگان نگه داشتند برای چه بود اين ظلمستيزی بود آزادهخواهی بود و مانند آن.
آيتالله جوادی آملی گفت: كار محقّقان همان تبيين مبارزه رسمی عسكريين(سلام الله عليهما) است و هنرمندان بايد در برابر هنر كاذب، هنر صادق داشته باشند.
آيتالله جوادی آملی در سخنانی درباره پرداختن به سيره امامانی مانند امام هادی(ع) و امام حسن عسكری(ع) بيان کرد: ما قولاً شيعه دوازده امامی هستيم ولی عملاً ـ معاذ الله ـ شبيه واقفيه هستيم ما چون اين درد را از نزديك چشيديم به اين فكر افتاديم كه زحمت اين آقايان را پاس بداريم.
وي در ادامه افزود: آن دردی كه ما چشيديم اين بود كه زمانی كه كلاً روضهخوانی قدغن بود و منبر هم ممنوع بود فقط در ايام عاشورا اين مداحان و نوحهسرايان مجاز بودند!
حفظ دين در آن بحبوحه قدرت رضاخانی به همين مداحی و سينهزنی و اينها بود؛ بقيه ممنوع بود در آمل دو نفر شاگرد مرحوم آخوند بودند چند نفر شاگرد مرحوم آقا ضياء عراقی و مرحوم نائينی بودند بقيه تحصيلكردههای خود داخل ايران بودند هيچ كسی حقّ منبر نداشت فقط همين مداحان و نوحهسرايان "يا حسين يا حسين" حفظ كرده بودند تا شهريور بيست شد و رضاخان فرار كرد و فضا آزاد شد اين مداحان و اين نوحهسرايان حقّ عظيمی داشتند، در طرف ما كه اين طور بود حالا حوزههای مشهد و قم و اينها قدری آزادتر بودند، اما آنجا كه شمال بود و مركز قدرت پهلوی بود اين طور بود ما گفتيم خدمتی به اين بزرگواران كنيم، اينها همهشان مرحوم شده بودند اين مراثی و مداحی و نوحههايی كه اينها گفتند را بنا شد جمع كنيم و مقدمه بنويسيم و چاپ كنيم همين كار را هم كرديم.
وی ادامه داد: مداحیها و نوحهسرايیها را كه جمع كرديم از وجود مبارك پيغمبر (ص) تا امام رضا(ع) را داشتيم از آن به بعد به زحمت بايد پيدا میكرديم الآن هم در خود قم مثلاً وقتی جريان حضرت هادی و امام عسكری(ع) مطرح است دو سه جمله میگويند بعد مستقيم میروند به سراغ كربلا! ما عملاً احساس كرديم نكند ما ـ معاذ الله ـ واقفی باشيم هيچ خبری از اين دو، سه امام نيست الآن اين خطر هست؛ لذا مدرسهای هم كه در آمل ساخته شد مدرسه امام حسن عسكری(ع) است چيزی هم در تهران به نام اين ذوات قدسی باشد.
آیتالله جوادیآملی در ادامه افزود: يك وقت عرض كردم كه شما درباره امام عسكری(ع) هر چه قصيدهای، تاريخی، مدحی، نوحهای، چيزی است جمعآوری كنيد حالا نسبت به حضرت هادی هم عرض میكنم كه بايد پيدا شود اين پدر و پسر(سلام الله عليهما) ساليان متمادی در پادگان نظامی محصور بودند يك آدم عادی زاهد و عابد را كه در پادگان تحت نظر نگه نمیدارند كه شما از حضرت هادی چه توقّع داريد غير از مبارزه و ظلمستيزی و اينها اين كار را كردند عسكريين همين كار را كردند خب از وجود مبارك حضرت هادی(ع) و امام عسكری(ع) سخنانی شفاف و روشن مطرح شود اين صداوسيما بگويد اين رسانهها بنويسند اين گويندهها بگويند، مدّاحان بخوانند يك وقت پيغمبر(ص) ديدند اين مشركان شعار میدهند میگويند: «لنا عزّیٰ و لا عزّیٰ لكم» فرمود: «الله مولانا و لا مولیٰ لكم»1 شما هم اين طور حرف بزنيد.
آيتالله جوادی آملی با اشاره به هتاكی صورت گرفته نسبت به امام هادی(ع) گفت: آنها به ساحت مقدس امام هادی(ع) بیاحترامی كردند ـ خذلهم الله ـ چهارتا شعر هم شما بخوانيد، در برابر هنر كاذب، هنر صادق داشته باشيد. كار محقّقان همان تبيين مبارزه رسمی عسكريين(سلام الله عليهما) است اينها ساليان متمادی در برابر بنیعباس ايستادند شما چه میخواهيد حتماً بايد همه مثل سیّدالشهدا باشند! خب اتفاق نيفتاد اگر اتفاق میافتاد اين كار را میكردند بالأخره اينها را در پادگان نگه داشتند برای چه بود اين ظلمستيزی بود آزادهخواهی بود و مانند آن.
غرض اين است كه آن خطر را من آن روز حس كردم خيلی از بچهها خيلی از مردم اسمهای اينها را هم نمیدانند سرّش اين است كه تبليغ ما مناسب نيست دست مبلّغين ما هم باز نيست اينها هم مواليد دارند هم وفيات دارند بايد مراسم گرفت تا روشن شود.
منبع : ایسنا