تاريخ انتشار: 22 خرداد 1391 ساعت 07:23:58
رايج ترين ايميل‌هاي جعلي به کاربران ايران ؛ نحوه مقابله با هرزنامه ها

امروزه هرزنامه (اسپم) به پديده اي بحراني در دنياي اينترنت و کاربران شبکه تبديل شده به نحوي که اين پيامهاي ناخواسته روزانه آدرسهاي پست الکترونيک کاربران را هدف حمله خود قرار مي‌دهند و در بسياري از مواقع نيز موفق به فريب کاربران مي‌شوند.

ايميل ناخواسته تنها يک اختلال شبکه و يا مزاحمت اينترنتي نيست بلکه اين پديده با هدف فريب کساني که در اينترنت جستجو مي‌کنند روشهاي مختلف را براي دسترسي به اطلاعات شخصي، اطلاعات مربوط به هويت و حتي حساب مالي کاربران امتحان مي‌کند به خصوص که اغلب اين پيامها با خطر بالاي ويروسها نيز همراه هستند.

ايميلهاي ناخواسته بسياري از کاربران اينترنت را به ستوه آورده تا جايي که کاربران دنياي رايانه ترجيح مي‌دهند آن را از صفحه اين فضا محو کنند اما در برخي مواقع اين پيامها به دليل نزديک بودن به واقعيت، باعث فريب کاربران مي‌شود و در کشور ما نيز چندي است که اين موضوع افزايش قابل توجهي داشته و باعث بروز مشکلات بسياري براي کاربران اينترنت شده است که به نمونههايي از آن اشاره مي‌شود.

ايميل‌هايي که از طرف دوستانتان ارسال مي‌شود

اخيرا بسياري از کاربران اينترنتي در پست الکترونيک خود با ايميلهايي روبرو مي‌شوند که به نظر مي‌رسد از افرادي که آدرس ايميل آنها را ذخيره کرده و آشنا هستند ارسال شده که اين پستهاي الکترونيکي بدون عنوان يا با عناويني مانند HI وHello بوده و در آن فقط آدرس يک لينک مشاهده مي‌شود که در صورت بازکردن اين آدرس کاربر مورد حمله کلاهبرداران اينترنتي قرار مي‌گيرد.

براين اساس کاربران بايد توجه داشته باشند که اگر ايميلهاي بدون عنوان که فقط لينک آدرس يک سايت در آن قرار دارد را دريافت کردند ممکن است از طرف دوستانشان نباشد و حتي بدون آگاهي و اطلاع فرستنده ارسال شده باشد پس آن را باز نکنند؛ چون اين ايميلها به صورت خودکار براي کاربران فرستاده مي‌شود و علاوه بر جنبه تبليغاتي و جذب کردن افراد، مثل ويروس تکثير مي‌شود و هم به صورت خودکار از طرف کاربر و از طريق آدرس ايميلهايي که ذخيره کرده است براي دوستان، آشنايان و همکاران وي فرستاده شده و حتي ممکن است باعث سوء تفاهمهايي شود.

به ايميل کنترل پهناي باند اينترنت اعتماد نکنيد

اخيرا يک ايميل در فضاي اينترنت براي مشترکان اينترنت پرسرعت ارسال شده که با معرفي نرم‌افزاري با عنوان”کنترل پهناي باند اينترنت" براي رفع مشکلات پهناي باند کاربر، از گيرنده‌ پيام مي‌خواهد با کليک روي لينک، اين نرم‌افزار را دريافت کند که اين نرم‌افزار حاوي بدافزاري است که اطلاعات کاربران را به سرقت مي‌برد.

اين نرم‌افزار فشرده شده که از خانواده‌ keyloggerها محسوب مي‌شود، حاوي دو فايل اجرايي به نام‌هاي network.exe و password.exe است و در مراحل نصب از کاربر مي‌خواهد تا براي اتصال نرم‌افزار فايل اول و براي ورود کلمه‌ عبور فايل دوم را اجرا کند که در صورت اجراي اين دو فايل، اين نرم‌افزار جاسوسي روي سيستم قرباني نصب شده و در صورتي که قرباني اطلاعات حساسي نظير اطلاعات حساب‌هاي بانکي در هنگام خريدهاي اينترنتي (شماره‌ کارت رمز دوم، تاريخ انقضاي کارت، CVV2) را استفاده کند، آن اطلاعات به راحتي براي مجرم ارسال مي‌شود.

همچنين اين نرم‌افزار امکان سرک ‌کشيدن به فعاليت‌هاي کاربر را نيز دارد و در فواصل زماني کوتاه مدت نيز ضمن عکسبرداري از صفحه‌ دسک‌تاپ کاربر، آن تصاوير را نيز براي مجرم ارسال مي‌کند.

نرم افزارهاي ناشناخته را نصب نکنيد

ايميلها و پيامکهاي ناخواسته و جعلي نه تنها در ايران بلکه در بسياري کشورها کاربران اينترنت که بدون آگاهي و توجه به محتوا و عناوين اين پيامها آنها را بازمي کنند را مورد فريب قرار داده و در دام مي‌اندازد که در اين راستا توصيه مي‌شود که کاربران به ‌ايميل‌هاي جعلي اعتماد نکنند و از نصب نرم‌افزارهاي ناشناخته، خصوصاً نرم‌افزارهايي که ادعاهاي خارق‌العاده‌اي را مطرح مي‌کنند، خودداري کنند.

برگرفته از : مهر

   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=19431
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.