تسلیحات و بمبهای خوشهای اشغالگران شهر نجف اشرف را به کانون انواع تومورهای سرطانی مبدل کرده است.
گسترش بیماریهایی همچون تومورها و انواع سرطانها در عراق معضل بزرگی در این کشور است که با بالا رفتن شمار افراد مبتلا، نگرانیها نیز افزایش یافته است.
شهر نجف اشرف شاهد افزایش میزان بروز ابتلا به بیماریها سرطان و تومورها است به گونهای که در دو منطقه اصلی شهر شمار زیادی با این بیماری دست و پنجه نرم میکنند.
منطقه نخست محله الانصار یکی از محلههای فقیرنشین شهر است و حسن راضی 44 ساله از اهالی این محل به خبرنگار فارس گفت: فاطمه دختر 10 سالهاش به بیماری تومور سرطانی مبتلا شد و در بخش سرطانیهای بیمارستان الصدر در نجف اشرف تحت درمان است.
وی افزود: چندین مورد ابتلا به سرطان در این محله کوچک وجود دارد و برای همین برخی از اهالی از این منطقه نقل مکان کردهاند.
منطقه دومی که چندین مورد ابتلا به بیماری سرطان در آنجا یافت شده است دانشکده فنی در نجف اشرف است که پایگاه اشغالگران آمریکایی بوده و 13 مورد ابتلا به سرطان در بین دانشجویان و محصلان آن یافت شده است.
"نهله عامر "، 19 ساله در این باره گفت که دوستش به بیماری سرطان سینه مبتلا شده است در حالی که از همان ابتدا از بیماری خود اطلاع نداشت.
دکتر "طالب کمونه"، رئیس بخش تومورهای سرطانی بیمارستان الصدر در گفتوگو با خبرنگار فارس افزود: 50 عراقی روزانه برای انجام عمل شیمی درمانی مراجعه میکنند.
"صباح رزاق"، پزشک و مدیر بخش بیماریهای سرطانی در بیمارستان الحکیم شهر نجف اشرف نیز گفت این بیماریها به دلیل جنگهایی که عراق طی سالهای گذشته تاکنون با آن روبهرو است گسترش یافته است.
"شنان العارضی" رئیس بخش پیشگیری از سرطان در مرکز بهداشت شهر نجف گفت : یکی از عوامل ابتلا به بیماری سرطان پیامدهای جنگ اخیر عراق و هزاران تن بمبی است که نیروهای آمریکایی در عراق بر سر مردم فرو ریختند این بمبها حاوی اشعه و اورانیوم بوده است.
بر اساس آمارهای رسمی مرکز بهداشت نجف 546 مورد ابتلا به سرطان در سال 2009 در شهر نجف یافت شده است و 544 نفر نیز در سال 2010 به بیماری سرطان مبتلا شدهاند.