تاريخ انتشار: 26 ارديبهشت 1391 ساعت 11:21:18
الحاق بحرین به عربستان به تعویق افتاد

در حالی که سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در نشست ریاض به نتیجه لازم درباره "اعلام تبدیل شورا به اتحادیه" نرسیدند وزیر خارجه فرتوت سعودی تلاش کرد پای ایران را به مسئله اتحادیه کذایی بکشاند و گفت: "اتحاد هر یک از کشورهای شورای همکاری خلیج با یکدیگر مربوط به خود ما است و به ایران ارتباطی ندارد. ما تهدیدهای ایران را رد می‏کنیم و از این کشور می‏خواهیم با ما حسن همجواری داشته باشد".

مطابق آخرین اخبار واصله از منابع آگاه، سران کشورهای عضو شورای همکاری کشورهای خلیج فارس در نشست ریاض به نتیجه لازم درباره "اعلام تبدیل شورا به اتحادیه" نرسیدند.

قرار بود در جلسه‏ سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس (عربستان، امارات، کویت، عمان، قطر و بحرین)، تصمیمی بیرون از همه معیارهای موجود جهانی گرفته شود و در لوای چیزی به نام "اتحادیه"، کشور بحرین به پادشاهی سعودی انضمام پیدا کند ؛ اما این مسأله فعلا به تعویق افتاد.

دلیل این تعویق، مخالفت تمامی کشورهای عضو ـ غیر از بحرین و عربستان ـ با این طرح عجیب اعلام شده است. کشورهای دیگر نگران هستند که این اتحادیه به ضرر کشورهای کوچک باشد؛ لذا تمایلی به ورود به این اتحادیه را ندارند.

مصاحبه مطبوعاتی

«سعود فیصل» وزیر امور خارجه عربستان سعودی و «عبداللطیف الزیانی» دبیر کل شورای همکاری کشورهای خلیج فارس در کنفرانس مطبوعاتی شرکت کردند.

در این کنفرانس فیصل رسماً اعلام کرد که موافقتی درباره آنچه "اتحادیه عربستان و بحرین" نامید صورت نگرفت، ولی تأکید کرد که تشکیل این اتحادیه در برنامه قرار دارد و رهبران شورای همکاری به بررسی پیشنهاد تبدیل شورا به اتحاد ادامه می‏دهند".

وزیر پیر امور خارجه سعودی ـ که بر اثر کهولت سن حتی قادر به ادای درست کلمات نیز نیست! ـ از ادامه فعالیتهای کمیته ها و بررسی پروژه اتحاد در نشست فوق العاده شورای همکاری خلیج فارس خبر داد و افزود: "طرح تشکیل این اتحادیه به تمام اعضای شورای همکاری ارائه شده است و تنها منحصر به عربستان و بحرین نخواهد بود.".

وی البته فراموش نکرد که طبق معمول جلسات این شورا، اتهامات بی اساسی را علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کند. لذا تلاش کرد پای ایران را به مسئله اتحادیه کذایی بکشاند و مدعی شد: "اتحاد هر یک از کشورهای شورای همکاری خلیج با یکدیگر مربوط به خود ما است و به ایران ارتباطی ندارد. ما تهدیدهای ایران را رد می‏کنیم و از این کشور می‏خواهیم با ما حسن همجواری داشته باشد".

فیصل بار دیگر از ادعاهای بی اساس امارات متحده عربی درباره جزایر سه گانه ایرانی حمایت کرد و در ادعایی مضحک آن را جزایر اشغال شده از سوی ایران خواند و مدعی شد: "از دیدگاه حکیمانه امارات در خصوص حل جزایر اشغال شده(!) به صورت مسالمت آمیز حمایت می‏کنیم". این ادعا در حالی است که عربستان بیش از نیم قرن است که همچنان در برابر اشغال برخی جزایر خود از سوی رژیم صهیونیستی در دریای سرخ سکوت کرده و اکنون نیز رسماً بحرین را اشغال کرده است.

وزیر امور خارجه عربستان که کشورش به همراه غربی ها و دیگر رژیمهای عربی همسو همچنان در راستای بی ثبات کردن سوریه و جلوگیری از به نتیجه رسیدن تلاشهای کوفی عنان تلاش می کنند، به صراحت از بی اعتمادی آل سعود به طرح عنان سخن گفت و اعتراف کرد: "اعتماد ما به تلاشهای کوفی عنان برای حل بحران سوریه در حال کاهش است".

عبداللطیف الزیانی دبیرکل شورای همکاری نیز در این مصاحبه اعلام کرد: "سران کشورهای عضو توافق کردند که موافقتنامه امنیتی را در اجلاس آینده ـ در منامه ـ امضاء شود".

وی اما فهرستی از مسایل مطرح شده در این اجلاس را بیان کرد که جالب‏ترین آنها تشکر از آمریکا به دلیل «لغو قانون عدم فروش سلاح به بحرین» بود.

آمریکا تصمیم گرفته است که فروش سلاح به رژیم بحرین را از سر بگیرد و تعدادی از قراردادهای مربوط به اسلحه با منامه را که پیش از این بدلیل اعمال خشونت رژیم حاکم علیه شهروندان بحرینی متوقف کرده بود، اجرایی کند.

دلیل تشکیل اتحادیه کشورهای خلیج (فارس) چیست؟

پس از چند ماه زمینه سازی آل سعود و آل خلیفه برای مشروعیت بخشیدن به اشغال بحرین، سرانجام «خانم سمیرة رجب» وزیر اطلاع رسانی بحرین دیروز یکشنبه 24 اردیبهشت 1391 ـ 13 می 2012 ـ و در آستانه برگزاری نشست سران شورای همکاری در ریاض، رسماً اعلام کرد که کشورش با طرح شاه سعودی برای الحاق به عربستان موافقت کرده است.

وی توضیح داد: "اتحادیه دوجانبه مورد توافق ما با عربستان سعودی، در 4 محور «امنیت»، «دفاع»، «اقتصاد» و «امور خارجی» خواهد بود".

سمیرة رجب درباره علت تشکیل این اتحادیه عجیب، دلیل عجیب‏تری آورد: "کشورهای کوچک امروزه نمی‏توانند به بقا ادامه دهند! و امیدواریم بقیه کشورهای عربی منطقه به این اتحادیه بپیوندند".

شایان ذکر است که پس از آغاز خیزش مسالمت آمیز مردم بحرین در فوریه 2011، رژیم آل سعود که موجودیت آل خلیفه را در منطقه در خطر می‏دید، نیروهای خود را تحت عنوان توافقنامه نیروهای "سپر جزیره" برای کمک به سرکوب مردم این کشور به بحرین اعزام کرد؛ اما پس از شکست در خاموش کردن خروش مردم، آل خلیفه و آل سعود مجبور شدند  برای توجیه علت حضور این نیروهای اشغالگر سعودی در بحرین، و جلوگیری از گسترش اعتراضها به عربستان، به فکر ایجاد اتحادیه و در واقع الحاق بحرین به عربستان بیفتند.

لذا «عبدالله بن عبدالعزیز» شاه سعودی در نشست شورای همکاری در ریاض در نوزدهم دسامبر سال گذشته (28 آذر 1390) از کشورهای عضو دعوت کرد با عبور از مرحله همکاری، وارد مرحله اتحاد در چارچوب یک سرزمین واحد شوند.

این امر مدتی مسکوت بود تا اینکه اکنون و در پانزدهمین ماه از قیام مسالمت‌آمیز مردم بحرین برای دستیابی به آزادی و برابری، و پس از اینکه ارتش سعودی و پلیس بحرین پس از چهارده ماه اشغال این کشور کوچک نتوانست بر خشم مردمی چیره شده و آنها را سرکوب کند، اینک نوبت به اجرای این سناریو رسیده است که در واقع، سوءاستفاده حکام سعودی از بی‌عرضگی و بی‌تدبیری حاکمان این جزایر برای بلعیدن آن است.

«سعود الفیصل» وزیر خارجه سعودی نیز دو هفته قبل در همایش جوانان عرب منطقه تأکید کرده بود: "هماهنگی و همکاری کشورهای شورای همکاری کافی نیست و کشورهای عضو شورای همکاری، به تشکیل یک اتحادیه قابل قبول روی آورند".

منبع : ابنا

   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=17321
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.