[caption id="attachment_16917" align="alignleft" width="300" caption="ساخت مسجد در شهر کلن آلمان"][/caption]
تازهترين گزارش اين سازمان درباره وضعيت مسلمانان كشورهاي اروپايي، نشان مي دهد كه ظاهر ديني پيروان اسلام و ابراز آشكار باورهاي مذهبي بويژه در فرانسه، هلند و بلژيك، موجب شده آنان از دستيابي به شغل مناسب محروم شوند در حالي كه آزادي بيان و عقيده مبناي قانون اساسي در بسياري از اين كشورها است.
در گزارش اين نهاد حقوق بشري آمده است: دولت هاي اروپايي بايد بيشتر تلاش كنند تا الگوهاي منفي عليه مسلمان ها را بشكنند و با پيشداوريها در اين زمينه برخورد جدي تري داشته باشند.
قبل از انتشار تازهترين گزارش سازمان عفو بين الملل، نمايندگان گروههاي مسلمان در آلمان از جمله شوراي مركزي مسلمانان و همچنين شوراي اسلامي سالهاست كه انتقادهاي خود را مطرح مي كنند.
براساس اين انتقادها، مسلمانان در تمامي سطوح و از اولين دوره آموزشي تا انتخاب شغل مورد نظر البته اگر به آن دست يابند، با مشكلات و تبعيض هاي زيادي مواجهند.
به گفته مسلمانان، بزرگترين مشكل در اين زمينه درمورد زنان محجبه است كه برغم برخوداري از توانمندي و تخصص، شانس كمتري براي شغل يابي دارند و اين تبعيض و بي عدالتي اجتماعي در شهرهاي كوچك و دورافتاده كه مهاجران كمتري حضور دارند به مراتب بيشتر است.
در رابطه با موضوعات ديگري همچون اسلام ستيزي و اسلام هراسي نيز، رهبران جامعه مسلمان آلمان بارها در اين نشست ها لب به انتقاد گشوده و با بيان اينكه دولت اين مشكل را جدي نمي گيرد، نسبت به ادامه اين وضع اعترضات خود را مطرح كردهاند.
اسلام هراسي و مسلمان ستيزي به گونه مشخص در رسانه هاي افراطي و صهيونيستي آلمان بگونه اي است كه سياستمداران و رهبران احزاب بويژه حزب حاكم آنگلا مركل از آن در تبليغات انتخاباتي خود بهره برداري ميكنند.
در سالهاي اخير همچنين چندين مورد به آتش كشيده شدن مساجد، حمله به مسلمانان و مراكز تجاري آنان در آلمان رخ داده است و اين اقدامات اسلام ستيزانه در حالي ادامه دارد كه رهبران جامعه مسلمانان به دفعات خواستار حفاظت فيزيكي از اين اماكن شدهاند.
افزون بر آلمان، همه اين حوادث و اتفاقات ناگوار درمورد مسلمانان مقيم اروپا درحالي رخ مي دهد كه "هانس پيتر فريدريش" وزير كشور نشست هاي كنفرانس اسلام در برلين را "فوق العاده سازنده " توصيف مي كند، اما در مقابل، منتقدان از اينكه برگزار كنندگان بيشتر ديدگاه رسيدن به اهداف امنيتي خود را دارند، ناخرسندند.
كنفرانس اسلامي آلمان كه از سال 2006 فعاليت خود را آغاز كرده، قرار بود مكان هم انديشي نمايندگان دولت با اعضاي جامعه مدني مسلمانان اين كشور اعم از گروههاي مسلمان و منتقدين اسلامي براي بهبود وضعيت مسلمان و رفع مشكلات باشد.
بيتوجهي به اين هدف بنيادي، مشكلات پنج دوره گذشته اين نشست و انتقادات مطرح بويژه پس از سال 2009 بويژه با روي كار آمدن دولت مركل، سبب شد نمايندگان احزاب دموكرات مسيحي و ليبرال دموكرات ها بيشتر بر مسائل امنيتي متمركز شوند و رسيدگي به مسائل و مشكلات مسلمانان در حاشيه و حتي برخي موارد در فراموشي قرار گيرد.
با نگاهي دقيقتر به اين نشست ها و مباحث مطروحه، تناقض در گفتار و عمل دولتمردان آلماني در مورد مسلمانان و وضعيت آنان در اين كشور آشكارتر مي شود، زيرا نه تنها موضوعات امنيتي محور كنفرانس اسلام را تشكيل مي دهد بلكه در كنار آن مواردي نيز بگونه تحميلي مطرح شده است.
"مبارزه با اسلام هراسي"، "رفتار خشونت آميز عليه مسلمانان" ،"مشكلات فراوان براي دريافت مجوز ساخت مسجد" و همچنين "ارائه نشدن دروس اسلامي در مدارس آلمان برغم حضور دانش آموزان مسلمان" نيز از ديگر مسائل است و گروه هاي اسلامي اعلام كردهاند، بايد در نشست هاي مشترك با نمايندگان دولت بررسي شود.
اوج اختلافات شركت كنندگان و برگزار كنندگان در كنفرانس اسلامي ، سال گذشته شكل گرفت كه وزير كشور آلمان در قالب ارائه پيشنهاد "مشاركت امنيتي " به مسلمانان، خواستار جاسوسي و افشاي اسرار ديگران شد كه با انتقادهاي تند گروه هاي اسلامي روبرو شد.
بسياري از منتقدان برگزاري اين نشست ها با موضوعات و محورهاي مورد اشاره ، بر اين اعتقادند كه پنج دوره قبلي نيز دستاورد ملموسي در بهبود وضعيت مسلمانان و رفع مشكلات اساسي نداشته است و نگاه امنيتي، اجازه توجه به مسائل ديگر اعم از اجتماعي و فرهنگي را به برگزار كنندگان نداده و همچنان تبعيض ها و رفتارهاي خشونت آميز و ناعادلانه با مسلمانان ادامه دارد.
شرايط مسلمانان بگونه اي نامناسب است كه حتي "كريستيان وولف" رئيس جمهوري وقت و هم حزبي صدراعظم كنوني آلمان سال 2010 مجبور شد، بر اين نكته تاكيد كند كه دين اسلام و مسلمانان جزيي از جامعه آلمان هستند كه اين اظهارات هدف انتقادهاي رسانه هاي تندرو و طيف احزاب محافظه كار بويژه دموكرات مسيحي ها و سوسيال مسيحي ها قرار گرفت كه وزير كشور آلمان نيز عضو همين حزب است.
گروه هاي تندرو ضد اسلامي در حالي انبوه شواهد تاريخي اثبات تعلق مسلمانان به جامعه آلمان را رد مي كنند كه حضور نزديك به 5 /4 ميليون مسلمان و نقش آنان در بازسازي آلمان بويژه در بخش صنعتي اين كشور پس از ويراني جنگ جهاني دوم، نيازي به اثبات ندارد.
از سوي ديگر، رهبران احزاب حاكم دموكرات مسيحي و سوسيال دموكرات ها همواره با اهداف سياسي و براي جذب آراي حوزه راست افراطي ، عبارت اسلام ستيزانه "مسلمانان جزيي از آلمان نيستند" را دائم تكرار مي كنند. براساس حاكم شدن چنين ديدگاهي دربين دولتمردان آلماني و نپرداختن به موضوعات مهم و اساسي در نشست ساليانه كنفرانس اسلامي ، چندين گروه بزرگ از مسلمانان، ديگر علاقه اي به حضور در اين نشست نشان نمي دهند.
منبع : ایسنا