تاريخ انتشار: 02 ارديبهشت 1391 ساعت 08:54:48
شعرای آیینی منابع روایی شیعه را مطالعه کنند

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، بر لزوم مطالعه دقیق آثار غنی روایی شیعه توسط شاعران آیینی کشور تاکید کرد.

حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد فاضل لنکرانی در سومین کنگره شعر فاطمی که شامگاه روز گذشته در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد، با اشاره مقام و منزلت حضرت زهرا(س)، اظهارداشت: بدون شک هیچ یک از بزرگان دین نیست که سخنی در وصف مقام و منزلت حضرت نگفته باشد؛ در این رابطه به قدری روایات شگرف در خصوص حضرت نقل شده است که بسیاری از مردم از فهم آن ناتوان هستند.

وی افزود: شاید برای بسیاری از اهل نظر نیز شگفتی آور باشد که زنی در این عمر کوتاه، بتواند چنین جایگاهی در کبریای الهی داشته باشد که محور گیتی قرار گیرد؛ به حدی که وقتی حضرت زهرا(س) به امام علی(ع) فرمودند که می خواهم تمام آنچه در گذشته و حال و آینده است را برای شما شرح دهم.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، ادامه داد: در حدیث نبوی آمده است که محبت حضرت زهرا(س)، در صد مکان، دوست دارانش را نجات می دهد که کوچکترین آن، زمان مرگ و پل صراط است.

وی در ادامه با اشاره به توفیقات شاعران آیینی کشور در ایجاد تحول در این عرصه، اظهارداشت: خوشبختانه تحول بسیار خوبی در این عرصه شکل گرفته است، ولی به منظور تقویت این حوزه می بایست به چند نکته ظریف از جمله درک تفاوت جوهری شعر آیینی به خصوص شعر فاطمی با دیگر حوزه های ادبیات دقت کرد.

حجت الاسلام والمسلمین فاضل لنکرانی تصریح کرد: شاعران آیینی کشور می بایست با مطالعه منابع غنی تشیع، با معارف و روایات شگرفی که پیرامون جایگاه حضرات معصومین(ع)، به ویژه حضرت زهرا(س) ذکر شده است، آشنا شوند و این معارف را در شعر خود بیان کنند.

وی ادامه داد: حضرت زهرا(س)، الگوی بی بدیل علم، حلم، تقوا، پاکی، صفا و مهر است که بیان دقیق و ظریف این جلوات نور، می تواند راهگشای زندگی هر انسانی باشد.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) اضافه کرد: محقق اصفهانی از جمله شعرای بزرگی است که با استفاده از همین منابع فیض، این چنین اشعار اعجاب آوری در وصف حضرت، بیان کرده است؛ با نظر به اشعار ، در می یابیم که وی دقیقا این منابع را مطالعه کرده و با استفاده از سرمایه روایی شیعه، چنین مضامین بی نظیری خلق کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین فاضل لنکرانی با اشاره به جایگاه شعرا و ادبای قمی در عرصه ادبیات کشور، اظهارداشت: شاعران و ادبیان قم می بایست برای تمامی فعالان این عرصه، الگویی تمام نما باشند و امیدواریم فعالان شعر آیینی کشور با مطالعه دقیق منابع غنی شیعه، اشعاری با مضامین بالاتر و عرفانی تر بیان کنند.

منبع : حوزه نیوز

   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=15606
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.