اساتيد دانشگاه الازهر توهين شبكه ماهوارهای «المجد» (وابسته به وهابيان عربستان) به شيعيان را محكوم و اعلام كردند: اينگونه حركات تلاش برای فتنهافكنی بين مسلمانان است.
اساتيد دانشگاه الازهر مقايسه طعنهآميز حجاب بين شيعيان و اهل تسنن در يكی از برنامههای شبكه وهابی المجد را بيانگر تلاش برای برانگيختن آتش فتنه و كينه بين مسلمانان برشمردند.
اساتيد الازهر تأكيد كردند: شبكه ماهوارهای المجد بهتر است كه ديدگاه اسلام درباره حجاب را به صورت كلی بيان میكرد، نه اينكه با مقايسه حجاب بين شيعه و سنی تنش در امت اسلام ايجاد كند.
محمد الدسوقی، استاد دانشگاه شريعت اسلامی دانشگاه الازهر، در اين باره گفت: شبكههای ماهوارهای بايد مردم را حول كلمهای واحد گردهم آورند نه اينكه باعث تفرقه بين آنان شوند.
محمد الدسوقی در ادامه افزود: تمامی مذاهب اسلامی دارای مشتركات و اصولی واحد هستند كه آنها را گردهم میآورد و پيشوايان مذاهب نيز در زندگانی خويش تصويری زيبا از همكاری علمی و برادری ارائه دادهاند.
اين استاد دانشگاه الازهر همچنين تصريح كرد: تاريخ نشان میدهد كه هيچ يك از پيشوايان مذاهب در رأی و انديشه خود متعصبانه عمل نكرده و ديدگاه ديگران را تحقير نكرده است و هر يك از آنان به رأی و نظر ديگری احترام میگذاشتند.
نادية مصطفى، استاد روابط بينالملل دانشكده اقتصاد و علوم سياسی دانشگاه قاهره و مدير مركز گفتوگوی اين دانشگاه، نيز در اين باره گفت: شبكههای ماهوارهای تفرقهافكن پس از حضور نظاميان آمريكايی در منطقه و اشغال عراق توسط آنان تأسيس شده و فعاليت خود را آغاز كردهاند.
ناديه مصطفی در ادامه افزود: آمريكا تنها راه ادامه اشغال و چپاول دارايی مسلمانان را در ايجاد شكاف مذهبی بين آنها میداند و برای تحقق اين هدف افرادی را به تأسيس شبكههای ماهوارهای وادار میكند كه اين شبكهها بهدور از مبانی و تعاليم دينی بوده و تنها تنشزا و مخالف وحدت مسلمانان هستند.
شيخ محمود عاشور، معاون سابق دانشگاه الازهر نيز بیسوادی دينی، شكاف بين مسلمانان و ضعف فعاليتهای مؤسسات دينی ميانهرو در جهان اسلام را عامل حضور پررنگ شبكههای دينی تندرو دانست و نسبت به بروز بحران و فتنه مذهبی بين شيعه و سنی هشدار داد.
يادآور میشود، شبكه وهابی المجد در روزهای اخير حملات خود بر ضد شيعيان را گسترش داده تا جايی كه عبدالله الداوود، مجری اين شبكه در اظهاراتی توهينآميز، مدعی شد: حجاب شيعيان تنها برای پنهان ساختن اعتقادات منحرف آنان بهكار برده میشود.
منبع : ایکنا