پیام به ملت شریف ایران، به مناسبت حلول سال 69
ما امسال عید نوروز را در حالی برگزار می کنیم که خدای متعال با فقدان بزرگ رهبر عظیم الشأنمان، امتحان سختی از ما کرد و دوران سختی را بر ما گذراند. آن فقدان، محنت بزرگی بود. امیدواریم که خدای متعال، روح آن بزرگ مرد را با ارواح مقدسه ی انبیا و اولیا محشور کند و او را از ما راضی نماید و ما را در راه او مستمر و مستدام بدارد. امیدواریم که خداوند نظر لطف و محبت خود را که در طول این یازده سال همواره بر این ملت و بر این نظام داشته است باز هم آن را بر ما مستمر بگرداند و ما بتوانیم به کمک خدا و با حرکت در راه او و با استغفار و توبه ی الی اللَّه، متاع حَسَن و قدرت و قوّت و عزت الهی را برای خودمان و برای این ملت بزرگ و فداکار تأمین کنیم.
پیام به ملت شریف ایران، به مناسبت حلول سال 70
شما ملت عزیز ما توانستید با کمکهای خودتان به دولت و به مردم آسیب دیده ی کشور، کاری بکنید که در طول تاریخ گذشته ی ما بی سابقه بود. ما زلزله های بسیاری را دیده ایم؛ حوادث طبیعی بسیاری را در گذشته از نزدیک شاهد بوده ایم؛ حادثه یی با عظمتِ زلزله یی که در شمال پیش آمد، بعضاً در گذشته هم اتفاق افتاده بود؛ لیکن هیچ وقت نشده بود که آثار و عوارض آن حوادث تلخ، به این سرعت به سمت بهبودی پیش برود که در این بار اتفاق افتاد. البته کمبودها در آن مناطق زیاد است؛ لیکن آن چه که از پیشرفت امور و کمک به زلزله زدگان و آسیب دیدگان و تأمین مسکن و غیر اینها اتفاق افتاد، به برکت همکاری و هم دوشی مردم با دولت و تلاش فراوان ملت و دولت در این زمینه بود.
پیام به ملت شریف ایران، به مناسبت حلول سال 71
یکی از این حوادث سال گذشته، از هم پاشیده شدن امپراتوری بزرگ و کشور اتّحاد جماهیر شوروی و زوال یک ابر قدرت بود که حقیقتاً حادثه ای بزرگ در زمان و تاریخ ما به حساب می آید. این حادثه از چند نظر حائز اهمیت است: اوّلاً از این نظر که موجب شد در خلال کشورها و ملتهایی که استقلال و آزادی خودشان را به دست آوردند، کشورها و ملتهای مسلمان نیز به این امتیازات برسند. میلیونها مسلمان در این منطقه و در همسایگی ما توانستند آشکارا و با صراحت، آرزوها، آرمانهای اسلامی و فرهنگ خود را بر زبان بیاورند و آن را مطرح کنند؛ در حالی که دهها سال از این حقّ طبیعی محروم بودند.
پیام به ملت شریف ایران، به مناسبت حلول سال 72
آنچه که من به برنامه ریزان و مسؤولین دولتی مؤکّداً سفارش می کنم، این است که در این برنامه توجّه کنند که هدف اصلی، کمک به طبقات محروم جامعه باشد. این چیزی است که ما را به «عدالت اجتماعی» نزدیک می کند. هدف اصلی در کشور ما و در نظام جمهوری اسلامی عبارت از تأمین عدالت است و رونق اقتصادی و تلاش سازندگی، مقدّمه آن است. ما نمی خواهیم سازندگی کنیم که نتیجه این سازندگی یا نتیجه رونق اقتصادی، این باشد که عدّه ای از تمکّن بیشتری برخوردار شوند و عده ای فقیرتر شوند. این به هیچ وجه مورد رضای الهی و رضای اسلام و مورد قبول ما نیست.
پیام به ملت شریف ایران، به مناسبت حلول سال 73
تذکّری که می خواهم عرض کنم این است که از آغاز سال جدید دو شاخص را به عنوان شعار برای خودمان قرار دهیم : این دو شاخص عبارت است از «وجدان کار» و «انضباط اجتماعی». این دو شاخص برای همه ما در هر جا که هستیم بسیار مهم است. «وجدان کار» یعنی این که اگر کاری را به عهده گرفتیم و انجام آن را تعهّد کردیم ، چه این کار برای شخص خودمان یا خانواده خودمان؛ جهت نان درآوردن باشد و چه کاری اجتماعی و مردمی و مربوط به دیگران باشد آن را خوب و کامل و دقیق و تمام انجام دهیم. به تعبیر معروف برای آن کار «سنگ تمام بگذاریم». اگر ملتی دارای «وجدان کار» باشد محصول کار او خوب خواهد شد و وقتی محصول کار نیکو شد، وضع اجتماعی به طور قطع بهبود پیدا خواهد کرد.
پیام به ملت شریف ایران، به مناسبت حلول سال 74
من عرض می کنم امسال هم می خواهم دو توصیه بکنم. یک توصیه این است که آن دو شعار [شعارهای سال 73] را زنده نگه داریم... توصیه دوم که آن هم برای جامعه ما بسیار مهم است، «انضباط اقتصادی و مالی» است. من این را از آحاد ملت و مسؤولین کشور و مأمورین دولت، امسال تقاضا دارم. انضباط اقتصادی و مالی یعنی مقابله با ریخت و پاش، زیاده روی و اسراف. ریخت و پاش مالی و زیاده روی در خرج کردن و زیاده روی در مصرف، به هیچ وجه صفت خوبی نیست. نه اسمش جود و سخاست و نه کرم و بزرگ منشی است. فقط اسمش «بی انضباطی اقتصادی و مالی» است.
منبع : پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای (مد ظله العالی)