تاريخ انتشار: 29 تير 1390 ساعت 08:18:49
مغازه مشروب فروشی وتصویر حضرت علی (ع)

یک خاطره به روایت مرضیه حدیدچی:

 ماجرای امام موسی صدر و مغازه مشروب فروشی

 در یکی از خیابان­های لبنان می­رفتیم که باران شدیدی در گرفت. برای در امان ماندن از باران به زیر چادر مغازه ­ای رفته و از آن جا به داخل مغازه رفتیم. شاهد صحنه­ ای جالب شدیم، در یک طرف مغازه بطری­ های الکل و مشروب کنار هم چیده شده و در طرف دیگر عکس حضرت علی (ع) نصب بود!...

 آیت الله سید موسی صدر در 14 خرداد 1307 در شهر قم متولد شد و در همان شهر دروس ابتدایی و متوسطه را گذراند. سید موسی در قم و نجف از محضر علمای بزرگی همچون مرحوم آیت ­الله بروجردی، امام خمینی، علامه طباطبایی، سید ابوالقاسم خویی، سید محسن حکیم و سید احمد خوانساری درس طلبگی آموخت. تحصیلات عالی خود را در دانشگاه تهران و در مقطع کارشناسی رشته اقتصاد به پایان رساند. او هم­چنین به زبان­های انگلیسی، فرانسه و عربی آشنا بود.

ایشان پس از فوت مرحوم علامه آیت الله سید عبدالحسین شرف­الدین (زعیم شیعیان لبنان) طبق وصیت ایشان و به دعوت قاطبه شیعیان لبنان، به همراه خانواده به لبنان مهاجرت کرد. امام موسی صدر رهبر معنوی شیعیان و موسس و رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان بود که برای امور رفاهی و فرهنگی مردم جنوب لبنان خیلی تلاش می­کرد. او در بر انگیزاندن مردم علیه صهیونیزم نقشی موثر داشت. وی در تاریخ سوم شهریور ماه سال 1357 به لیبی سفر کرد و پس از سفر به لیبی در حالی که قصد عزیمت به ایتالیا را داشت، به همراه دو یارش، شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین مفقود شدند.

خانم مرضیه حدیدچی ضمن ذکر خاطره­ای از امام موسی صدر عمق دید و شناخت ایشان از جامعه لبنان را این­گونه وصف می­کند:

روزی با برادری در یکی از خیابان­های لبنان می­رفتیم که باران شدیدی در گرفت. برای در امان ماندن از باران به زیر چادر (سایه بان) مغازه ­ای رفته و از آن جا به داخل مغازه رفتیم. شاهد صحنه­ ای جالب شدیم، در یک طرف مغازه بطری­های الکل و مشروب کنار هم چیده شده و در طرف دیگر عکس حضرت علی (ع) نصب بود!!

گفتم: «این دیگر چه وضعی است که در یک طرف مشروب و در طرف دیگر عکس حضرت علی (ع) است؟!» مغازه ­دار گفت: «من الحمدلله شیعه هستم! و این کارم (مشروب فروشی) به خاطر ارتزاق و تامین معاش خانواده است و خودم استفاده نمی­کنم!»

از آن­چه در آن مغازه دیدم و شنیدم خیلی متاثر شدم. روزی به امام موسی صدر گفتم: «چرا شما برای این موضوع فکری نمی­ کنید؛ در جنوب لبنان که همه شیعه و مسلمانند و به مسجد می­روند و نماز می­خوانند، چرا مسلمانان به شغل­های حرام مشغولند. من خود شیعه ­ای را دیدم که در مغازه مشروب فروشی­ اش عکس علی (ع) را نصب کرده بود و می­ دانم در بیشتر خانه ­هایشان نرد و قمار بازی می­کنند.»

امام موسی صدر پاسخ قابل تاملی داد: «باید آرام آرام پیش رفت. ما تا الآن که روی این­ها کار کرده ­ایم توانسته­ ایم به ایشان بفهمانیم که مبارزه هم جزء اسلام است، در مقابل دشمن ایستادن هم جزء اسلام است، تنها ادعای خالی برای مسلمانی و شیعه بودن کافی نیست، عمل هم می­خواهد. فعلا آن­ها را تا اینجا رسانده­ ایم. حالا زود است که به ایشان بگوییم زنت باید حجاب داشته باشد، فرزندانت نباید فیلم مستهجن ببینند، نباید مشروب بخورید و یا خرید و فروش کنید. پیغمبر اکرم (ص) پس از ده سال از رسالتش به اصحابش دستور مهاجرت دادند و فرمودند: «قولوا لا اله الا الله تفلحوا» و ...»

درک سخنان امام موسی صدر در آن روز برایم سخت بود، ولی پس از مدتها زندگی کردن در میان این مردم، خود به درستی و صحت سخنان صدر رسیدم و دریافتم که او تا این جا چه راه سختی را پیموده است.

كتاب خاطرات مرضیه حدیدچی(دباغ)، انتشارات سوره مهر، صفحه 120

منبع : ww.bultannews.com

 

   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=1047
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.